Zero Heroes wint eerste damesavond Quakeltoernooi

De eerste damesavond was op voorhand een spraakmakende. De winnaar van vorig jaar, Zero Heroes, was op voorhand de topfavoriet. Verder speelden er teams uit Nieuwveen, De Kwakel en Wilnis. Het voetbalplezier is bij een aantal teams belangrijker dan de winst.

Banaan 2 speelt de eerste wedstrijd tegen de FC Ongeregeld. Banaan 2 is een jong team dat op het veld voetbalt bij KDO. Zij doen dit jaar voor de eerste keer mee. FC Ongeregeld, een jong fris elftal uit Wilnis, maakte een sterke indruk. Deze wedstrijd eindigde in 0-5 voor FC Ongeregeld.

De dames van het goede leven, spelend in een zeer blits roze tenue, mocht daarna aantreden tegen Banaan 1. Banaan 1, net als Banaan 2 voetbalsters van KDO, verloor deze wedstrijd met 3-0. Zero Heroes, spelend als titelverdediger wist de eerste wedstrijd met 10-0 te winnen van de Voetbalvrouwen. De Voetbalvrouwen is een team met vriendinnen van een aantal spelers van de KDO veldselectie. Dit team had een grote gezellige supportersvereniging meegenomen. Dit zorgde voor een zeer leuke  sfeer.

De bananenteams mochten al snel tegen elkaar aantreden. In een leuke wedstrijd won Banaan 1 van Banaan 2. Beide frisse jonge teams hadden het zichtbaar naar hun zin! Hopelijk zijn dit twee nieuwe teams die we nog vaak gaan tegen komen op het Quakeltoernooi.

Zero Heroes is zichtbaar het best spelende team van de avond. Na twee gewonnen wedstrijden moesten zij aantreden tegen FC Ongeregeld. Ook FC Ongeregeld had beide wedstrijden winnend afgesloten. Zero Heroes liet zien dat zij op 8 februari graag mee willen doen met de finaleavond. Zij wonnen deze wedstrijd met 6-1.

De avond verloopt voorspoedig en er is leuk en sportief gevoetbald. De scheidsrechters Ton Flobbe en Herman Westerbos hebben, mede door hun goede optreden, geen wanklank gehoord.

Voor aanvang van de laatste speelronde is Zero Heroes al zeker van een finaleplaats. Deze laatste speelronde begon met de wedstrijd tussen Banaan 2 en Voetbalvrouwen. Beide teams hebben voorafgaand aan deze wedstrijd nul punten. De enthousiaste aanhang van de Voetbalvrouwen stond direct op de banken. Eva maakte namelijk de 1-0. Banaan 2 was echter genadeloos en maakte de 1-1. Dit was tevens de eindstand. Banaan 2 eindigde hierdoor, op basis van het doelsaldo, op de vijfde plaats.

Zero Heroes won ook de laatste wedstrijd, met 5-1 van Banaan 1, en eindigde hierdoor met 15 punten als eerste. De laatste wedstrijd van de avond ging om de tweede plaats.

Door de 5-0 overwinning van FC Ongeregeld tegen de Dames van het goede leven gaan we FC Ongeregeld ook terug zien in de finale. Dit belooft op voorhand al heel wat leuks.

De nummer 1 (Zero Heroes) en nummer 2 (FC Ongeregeld) spelen op 8 februari 2013 tijdens de finale avond om de beker. Zij hebben dus nog genoeg tijd om zich voor te bereiden.

 

1 Zero Heroes

2 FC Ongeregeld

3 Dames van het goede leven

4 Banaan 1

5 Banaan 2

6 De Voetbalvrouwen