Zero Heroes en Papagallo plaatsen zich voor finale-avond Quakel toernooi

Zeven damesteams gingen afgelopen zaterdag de strijd aan tijdens de tweede damesavond van het Quakel toernooi. Van tevoren beloofde het een leuke drukke avond te worden. Papagallo, de winnaar van vorig jaar, was één van de deelnemende teams. Tevens waren er teams uit Uithoorn, Nieuwveen, Wilnis en De Kwakel. 

OLV, dames die vroeger schitterden bij Legmeervogels, moest de eerste wedstrijd aantreden tegen Solidoe. Tijdens een leuke wedstrijd wist OLV met 1-0 te winnen. De Futsalmutsen moesten daarna aantreden tegen de Nieuwveense Voetjes. Deze wedstrijd ging gelijk op en eindigde doelpuntloos in 0-0. Zero Heroes speelde daarna tegen oud winnaar Papagallo. Zero Heroes kwam met fris voetbal op een 1-0 voorsprong. Dit doelpunt viel uit een flitsend afstandsschot. Het was een lust voor het oog. FC Knudde probeerde vervolgens zijn eerste wedstrijd te winnen tegen Solidoe. Anders dan de naam FC Knudde deed vermoeden speelden zij fris voetbal. Zij kwamen dan ook met 1-0 voor. Dit konden zij echter niet volhouden. De wedstrijd eindigde in 1-3 voor de Solidoe.

Na drie wedstrijden stond Zero Heroes op de eerste plaats met negen punten. Met zes punten strijden Solidoe en Papagallo ook nog voor een van de twee plekken in de finale. De overige teams hadden maximaal vier punten.

Er viel geen vervelend woord deze avond. De scheidsrechters Ton Meijer en Ton Flobbe hadden het goed onder controle. Solidoe speelde 0-0 tegen de Nieuwveense voetjes. Dit terwijl Papagallo wel haar laatste wedstrijden won. Papagallo eindigde dan ook op de tweede plaats. Zero Heroes speelde de laatste wedstrijd gelijk tegen Solidoe. De Zero Heroes hadden echter al genoeg punten gehaald waardoor ze met 16 punten uit 6 wedstrijden de finale bereikten. Als Zero Heroes hetzelfde voetbal laat zien in de finale avond, belooft dit veel goeds. Dit is de eindstand van de avond:

  1. Zero Heroes                              16 punten
  2. Papagallo                                  15 punten
  3. Solidoe                                      8 punten
  4. Nieuwveense Voetjes                   8 punten
  5. Futselmutsen                             5 punten
  6. FC Knudde                                 4 punten
  7. OLV                                          3 punten

Ook deze avond is er geld ingezameld voor de Stichting ALS. Team Frank gaat met zes fietsers tot driemaal toe de Mount Ventoux beklimmen op de fiets. De opbrengst van deze fietstocht gaat volledig naar de stichting ALS.

Komende zaterdag wordt de vierde herenavond van het Quakel toernooi gespeeld. De titelverdediger, Mantel Makelaars (FC Bosnië), zal dan strijden voor een plek in de finale. Zet 9 februari ook vast in uw agenda. Dan wordt de finale avond gespeeld. Na vanavond kunnen wij zeggen dat er zich ook twee sterke damesteams hebben geplaatst. Het belooft dan ook een leuke avond te worden.