Yellowbirds en RKDES eerste finalisten Quakeltoernooi.

Zaterdag 6 januari was het eindelijk zover, de eerste herenavond van het Quakeltoernooi. Met direct een sterk deelnemersveld beloofde het een lekker potje zaalvoetbal te worden vanavond. De volgende teams strijden voor twee felbegeerde finaleplaatsen: Yellowbirds, Utrecht e.o, Jet Set, RKDES, Slotstadboys en Vlugge Wilnis.

De eerste wedstrijd van de avond startte om 18:00 en ging tussen de Yellow Birds uit Uithoorn en Utrecht e.o. Beide teams tasten elkaar in het begin een beetje af. In een spannende wedstrijd die daarna gelijk op gaat, komt Utrecht tot 2 keer op voorsprong. In de laatste minuten weten de Yellow Birds de wedstrijd naar hun hand te zetten met 4-2. Jet Set uit Kudelstaart neemt het daarna op tegen de titelverdediger RKDES. RKDES in de oude samenstelling, met o.a. Eddy Janse en Barry Muller, komen al snel op een 2-0 achterstand uit 2 spaarzame counters. Beide teams creëren weinig kansen. De keeper van RKDES, Marco van der Jacht, gaat mee naar voren en schiet bijna raak, de bal spat uiteen op de kruising. Robert Tates maakt er daarna een wedstrijd van door de 2-1 te maken. RKDES gaat op zoek naar de gelijkmaker door nogmaals de keeper mee te laten spelen. Door slordig balverlies maakt Jet Set de 3-1 en is de wedstrijd beslist. Slotstadboys komt in de derde wedstrijd op voorsprong tegen Vlugge Wilnis door een van richting veranderd schot. Slotstadboys heeft het betere van het spel maar komen niet echt tot grote kansen. Vlugge Wilnis gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar komen niet verder dan een paar afstandsschoten die het doel missen.

In de vierde wedstrijd stonden de Yellow Birds en Jet Set tegenover elkaar. Beide gingen de wedstrijd in met 3 punten en wilde met deze wedstrijd het puntenaantal verdubbelen. Al snel kwam Jet Set met 1-0 voor. De Yellow Birds wilde hier graag verandering in brengen, maar dit bleek niet gemakkelijk ondanks de druk die werd opgevoerd. Met nog 2 minuten op de klok maakte Stefan van Pierre de 1-1 door met links fraai uit te halen. Niet snel daarna maakte hij ook de 1-2 uit een mooie vrije trap en besliste daarmee de wedstrijd. Yellowbirds geeft daarmee hun visitekaartje af en zijn goed op weg om mee te doen voor een finaleplaats. RKDES neemt het daarna op tegen Slotstadboys. RKDES heeft het betere van het spel, Slotstadboys speelt vooral op de counter. Eddy Janse zet RKDES in de 3e minuut op voorsprong. In korte tijd breiden ze de scoren uit door goals van Eddy Janse en Barry Muller. De eindstand word 7-1. Utrecht gaat in de tweede ronde op zoek naar de eerste punten tegen Vlugge Wilnis die ook nog niet gewonnen hebben. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Utrecht creëert veel kansen, maar benut deze niet. Uiteindelijk is het Vlugge Wilnis die de bal als eerst tussen de palen krijgt. Utrecht volgt dit voorbeeld na enkele minuten, waardoor beide teams afstevenen op een gelijkspel. Vlugge Wilnis krijgt 20 seconde voor tijd nog twee enorme kansen maar de eerste werd naast het doel geschoten en de tweede belandde op de paal. Eindsstand: 1-1.

De derde ronde begint RKDES sterk tegen Yellowbirds. In de eerste minuut scoort Jeffrey Stravers direct de 0-1 tegen de Yellow Birds. RKDES blijft de druk hoog houden en winnen veel duels van Yellow Birds. Echter geven zij niet op en vechten terug. Na 11 minuten maakte Stefan van Pierre de gelijkmaker, 1-1. Dit zet RKDES weer op scherp en beide teams zijn bijzonder aan elkaar gewaagd. Zowel Marco van de Jacht als Patrick Brouwer houden hun team op de been met een aantal prachtige reddingen. Uiteindelijk was het Eddy Janse die zorgde voor de 1-2 en voor de tweede wedstrijd op rij zorgt voor de winst.

Utrecht en Slotstadboys gaan daarna strijden voor een plek in de ”middenmoot” .Utrecht gaat voortvarend van start en komt al snel 3-0 voor. Slotstadboys komt er niet echt aan te pas en verliezen uiteindelijk met 6-0. Jet Set neemt het daarna op tegen Vlugge Wilnis. Jet Set is op voorhand de favoriet maar hebben het in het begin lastig tegen het Stugge Wilnis. Het is uiteindelijk Vlugge Wilnis die de eerste treffer maakt. Met nog drie minuten op de klok besluit Jet Set de keeper uit het veld te halen en met vijf man te gaan voetballen. Met resultaat, want de “keeper” scoort de 1-1. Na een hectische slotfase waarin de goed leidende scheidsrechter zijn handen vol had aan beide teams kwam Jet Set niet verder dan een gelijkspel en leken ze de slag om de finaleplaatsen te gaan missen.
In de vierde ronde beginnen de Yellow Birds tegen de Slotstadboys. Met nieuwe versterking starten de Slotstadboys aanvallend. Echter is het Jordi Holt die er na 7 minuten voor zorgt dat de score verandert in 1-0 in het voordeel van de Yellow Birds. Na het vallen van het eerste doelpunt loopt de score snel op naar 5-0, wat ook de eindscore zal zijn. Daarna is het de beurt aan RKDES en Vlugge Wilnis. Vlugge Wilnis zet druk op RKDES wat na 3 minuten resulteert een mooie kans. Deze kans blijft echter onbenut. Na 5 minuten is het Robert Tates die de bal voor RKDES in de touwen schiet. Vlugge Wilnis geeft zich niet zomaar gewonnen en beantwoordt dit met een tegendoelpunt; 1-1. De vreugde van het doelpunt duurt niet lang, want het is RKDES dat in dezelfde minuut nog de 2-1 scoort. Toch laat Vlugge Wilnis zich niet kennen en blijft de strijd met RKDES aan gaan, wat zorgt voor spannende momenten. Ondanks het harde werk is het toch RKDES dat de wedstrijd wint met 4-1. De laatste wedstrijd in de vierde ronde gaat tussen Jet Set en Utrecht. Jet Set moet winnen om nog kans te maken op een finaleplek. Het eerste deel van de wedstrijd gaat gelijk op. In de tweede helft van de wedstrijd weet Jet Set de wedstrijd al snel naar zich toe te trekken door 4-0 te maken. Met nog 3 minuten op de klok komt Utrecht vaker voor het doel van Jet Set, maar een doelpunt blijft uit. Toch weet Utrecht nog één doelpunt te maken in de slotfase, waardoor de eindstand 4-1 is.
Met nog 1 ronde te spelen gaan Yellowbirds en RKDES aan de leiding met 9 punten. Jet Set volgt met 7 punten, hierdoor zijn ze bij winst in hun laatste wedstrijd afhankelijk van het resultaat van Yellowbirds en RKDES.

De laatste ronde begint met een wedstrijd tussen de Yellow Birds en Vlugge Wilnis. De Yellow Birds brachten de stand al snel op 1-0, maar Vlugge Wilnis beantwoordde dit direct met een 1-1. De Yellow Birds gingen langzaam meer druk zetten, wat er voor zorgde dat de score al snel uitliep tot 4-1. Na 10 minuten was het toch weer Vlugge Wilnis dat een doelpunt wist te maken; 4-2. Robert Duisdeiker van de Yellow Birds zorgde er voor dat de 5-2 op het scorebord verschijnt wat tevens de eindstand van de wedstrijd was. In de voorlaatste wedstrijd neemt Jet Set het op tegen Slotstadboys. Winst zou eventuele plaatsing voor de finale betekenen. Daarbij zijn ze wel afhankelijk van het resultaat in de laatste wedstrijd van RKDES. Het zijn de Slotstadboys die de openingstreffer maken en een sensatie hangt in de lucht. Maar niet veel later is het Jet Set dat de gelijkmaker maakt, waarna al snel de 2-1 volgt. Uit een vrije trap zijn het de Slotstadboys die de 2-2 op het scorebord zetten. Weer is Jet Set er snel bij wat resulteert in de 3-2. Jet Set blijft hun sterke kant tonen en wint de wedstrijd met 5-2. De laatste wedstrijd van de avond gaat Utrecht en RKDES. RKDES heeft winst nodig om de finale te kunnen bereiken. RKDES laat er geen gras over groeien en het is weer Jeffrey Stravers die binnen de eerste minuut de 1-0 scoort. Na 5 minuten is het Robert Tates die de 2-0 maakt, waarna Eddy Janse de 3-0 voor zijn rekening neemt. Daarna volgt ook snel het vierde doelpunt. Toch laat Utrecht zich nog zien in de wedstrijd en brengt de score op 4-1, waarna het nog enkele kansen creëert. Deze kansen blijven echter onbenut. Robert Tates brengt de score met nog 5 minuten op de klok op 5-1. Waarna al snel het zesde en zevende doelpunt volgen. Met 7-1 sluit RKDES de avond mooi af. Na een leuke en sportieve avond plaatsen Yellowbirds en RKDES zich voor de fianle.

De einduitslag:
1. RKDES: 12 punten (+14)
2. Yellow Birds: 12 punten (+10)
3. De Jet Set: 10 punten
4. Utrecht eo: 4 punten
5. Slotstadboys: 3 punten
6. Vlugge Wilnis: 2 punten

Volgende week de tweede herenavond, met de volgende teams die het tegen elkaar gaan opnemen:
Familie Hogerwerf, AK’tjes, De Toekomst, The Wall of Jilles, Familie Verbruggen, Joga Bonito, De Klojo’s. Het belooft een spannende avond te worden, dus kom gerust een kijkje nemen in de sporthal van KDO vanaf 18:00.