Yellow Birds wint eerste avond Quakel Toernooi

Het Quakel Toernooi is begonnen met een doelpuntrijk festival. De deelnemende teams waren Yellow Birds (Legmeervogels zaalvoetbal 1, hoofdklasser), Vogelvrij Festival 1 en 2, De Knoeiers en De turfstekers (Beide van Hertha uit Vinkeveen) en New Deco (voormalig Legmeervogels 1 spelers).

Yellow Birds speelde de eerste wedstrijd tegen Vogelvrij Festival 1. Yellow Birds met KDO 1 trainer Raymond de Jong als trainer schoot uit de startblokken met een overwinning van 7-0. De knoeiers en Vogelvrij Festival 2 speelde 2-2. De turfstekers trede aan tegen Nieuw Deco. De mooie pot eindigde in 1-3.
Yellow Birds keeper Peter Brouwer hield ook in de tweede wedstrijd bijna zijn doel schoon en de spelers schoten er op los. Zij wonnen met 6-1 van De Knoeiers. New Deco overklaste Vogelvrij 2 met 8-1. Dit mede door meerdere goals van spits Dennis Roling.
Vogelvrij Festival 1 schoot in de eerste drie minuten 1 keer tegen de paal en 1 keer tegen de lat tegen Yellow Bird. Vervolgens viel hun beste speler geblesseerd uit. De ongeslagen Yellow Birds liep er vervolgens gemakkelijk overheen en won met 3-1. De Turfstekers wonnen met 8-0 van Vogelvrij Festival 2.
De spannende wedstrijd tussen De Knoeiers en het ongeslagen New Deco volgde. Nieuw Deco kwam met leuk voetbal met 2-0 voor. De Knoeiers kwamen terug tot 2-1 waarna een aantal spannende laatste minuten volgde maar de Knoeiers scoorde niet meer.
Yellow Birds kwam ook tegen De Turfstekers snel voor. Daarna begon de machine, met spelers als Remco de Boer en Laurens van der Greft, te haperen. Ze trokken echter wel aan het langste eind en wonnen nipt met 2-1.
Nieuw Deco speelde vervolgens tegen Vogelvrij Festival 1 en kwamen onder andere door een goal van Barry Muller met 2-0 voor. Vogelvrij schoot nog een mooie bal op de paal maar kwamen niet tot scoren. De knoeiers kwamen in hun wedstrijd tegen Vogelvrij 2 met 1-0 voor met een weergaloze goal. Een lange bal van een verdediger ‘A lá Frank de Boer op Dennis Bergkamp bij WK 1998’ wist de spits koelbloedig af te maken. De fanatieke wedstrijd eindigde in 2-3 voor Vogelvrij.
Yellow Birds en Nieuw Deco, beide ongeslagen, speelden hun laatste wedstrijd tegen elkaar. Lulinho en Lilinho Martins scoorde in een enerverende beide mooie goals en zetten Yellow Birds op een 2-0 voorsprong. Nieuw Deco kwam terug naar 2-1 met nog 3 minuten te spelen. De laatste drie bloedstollende minuten kwam Nieuw Deco niet meer tot scoren waardoor Yellow Birds naar de finale gaat. De turfstekers wonnen vervolgens van De Knoeiers met 2-1. Vogelvrij Festival 1 versloeg hun maatjes van Vogelvrij 2 met 6-2.

Eindstand:
1. Yellow Birds 15 punten
2. Nieuw Deco 12 punten
3. Vogelvrij Festival 1 7 punten
4. De Turfstekers 6 punten
5. Vogelvrij Festival 2 3 punten
6. De Knoeiers 1 punt

7 januari spelen de volgende teams: De Schoffelaars, Met & Co, Plexus All-Stars, RKDES, Kessels en Vlugge Wilnis. Wij hopen op een leuke voetbalavond met veel publiek.