Vernieuwde familie van Rijn is maatje te groot

Naar aanleiding van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van SC Buitenboys besloot de KNVB om voor afgelopen weekend alle wedstrijden in het amateurvoetbal af te gelasten. Tevens besloot zij om het zaalvoetbal voor vorige week vrijdagavond niet door te laten gaan.
Na uitvoerig overleg binnen het bestuur en met Sportvereniging KDO werd besloten om het Quakeltoernooi toch door te laten gaan omdat het toernooi niet door de KNVB wordt georganiseerd. Daarnaast is het Quakeltoernooi bestuur van mening dat we niet moeten zwichten voor dit soort geweld langs de velden en wij zullen dan ook onze voeten laten spreken in reactie op het verschrikkelijke gebeuren van afgelopen weekend.
Uiteraard is er op deze avond voor de eerste wedstrijd van ieder team 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de heer Nieuwenhuizen en wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe de komende tijd!

De eerste wedstrijd was tussen het Kwakelse vriendenteam Prohand en zaalvoetbalteam KDO 10. Na een foutieve intrap van KDO 10 wist KDO 2 speler Sjors Kas uit dit buitenkansje eenvoudig de 1-0 te maken. In het restant van de wedstrijd kreeg Prohand nog een paar kansen, maar wist die niet te verzilveren.
Vervolgens Team Vooropi (zaalvoetbalteam KDO 7), tegen Doedoel Tala. Voor team Doedoel Tala was dit hun debuut op het Quakeltoernooi. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wist Team Vooropi vlak voor tijd met een schot de eindstand van 1-2 te maken.
De derde wedstrijd is tussen De Toekomst en Team Barnhoorn (familie van Rijn). De laatste komt al snel op 0-1. Argon A1 speler Jesse Stange scoorde subtiel de 1-1. De verjonging van de familie van Rijn, met onder andere Argon 1 speler Chiel Kok, lijkt toch zijn vruchten af te werpen. Team De Toekomst scoort nog één keer mooi via de paal en de rug van keeper JP maar Barnhoorn wint afgetekend met 2-8.
Na de eerste ronde spelen twee teams met een overwinning tegen elkaar: Team Vooropi tegen Prohand. Team Vooropi start met een afstandsschot recht op de handen van de keeper van Joost Samsom. Prohand komt op 1-0, maar de eerste actie na de aftrap betekende meteen de 1-1. Vlak voor tijd komt Team Vooropi met een afstandsschot op 2-1.
De laatste wedstrijd van de tweede ronde gaat tussen Barnhoorn Flowers en KDO 10. Barnhoorn Flowers zet dezelfde lijn door uit de eerste wedstrijd en komt al snel op 2-0. KDO 10 krijgt nog een grote kans om aansluiting te krijgen, maar voor een leeg doel gaat de bal naast. Halverwege krijgt KDO 10 een penalty, nadat de spits onderuitgehaald werd: 3-1. KDO 10 krijgt nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar daarna loopt Barnhoorn snel uit tot 7-1.
Halverwege de avond zijn er nog twee teams zonder puntverlies: Team Vooropi en Barnhoorn Flowers. Team Vooropi komt als snel op 0-2 achterstand. Uit een vrije trap weten ze nog terug in de wedstrijd te komen. Barnhoorn maakt uit twee uitgespeelde kansen het verschil weer tot twee doelpunten. Team Vooropi geeft niet op en biedt goed tegenstand. Ze komen zelfs terug tot 2-4. Dit is de eindstand.
Prohand heeft na een goed begin de lijn niet door kunnen zetten en moeten nu tegen het opgewarmde De Toekomst op zoek naar drie punten. De teams deden niet voor elkaar onder. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0, maar vlak voor tijd weet Argon A1 speler Jesse Stange toch Michael Meijer te verschalken. De eindstand is 0-1.
Team Prohand zal in de laatste wedstrijd proberen om de ongeslagen status van Barnhoorn Flowers ongedaan te maken. Via een prachtige dribbel komt Barnhoorn halverwege op 0-1. Prohand probeert met behulp van de keeper een extra man te creëren, maar dat pakt verkeerd uit: 0-2. Het wordt zelfs nog 0-3, maar Prohand weet de eer nog te redden door een tegentreffer te maken (1-3). Barnhoorn laat met goed voetbal zien dat zij veruit de beste van de avond zijn. Zij zullen dan ook klaar zijn om op 9 februari 2013 de finale te spelen.
De strijd om de laatste plaats zal worden beslecht in de slotwedstrijd tussen KDO 10 en DoeDoel Tala. KDO 10 komt al snel op 0-1. Team DoeDoel Tala krijgt genoeg kansen, maar weet ze niet te verzilveren. Halverwege de wedstrijd komen ze toch tot 1-1. Beide teams gaan nog vol voor de overwinning en maken beide een doelpunt. In de slotminuut wordt het toch nog 2-3 voor DoeDoel Tala.