Titelverdediger Mantel M. FC Bosnië door het oog van de naald!

De 4de heren avond van het Quakeltoernooi werd geopend door Intro Personeel en FC De Harde Puntjes. Na een prima aanval kwam Intro Personeel op een 1-0 voorsprong. Kort daarna maakten zij ook de 2-0. Uiteindelijk bleek het een eenvoudige wedstrijd voor Intro Personeel te zijn, een 3-0 overwinning. De 2de wedstrijd van de avond maakte de uittredend kampioen Mantel M. FC Bosnië z’n opwachting. Mantel M. FC Bosnië kwam op een snelle 1-0 voorsprong en wist de wedstrijd heel simpel van Dennis en de Aannemers met 9-0 te winnen. Doordat FC Knudde vooraf werd uitgeschakeld door de winterse omstandigheden, deed Dennis en de Aannemers met een 2de team mee. Zij hadden namelijk een selectie van 17 man. De 3de wedstrijd tussen fam. Verbruggen en Dennis en de Aannemers (2) verloopt gelijkwaardig, maar uiteindelijk wist fam. Verbruggen aan het langste eind te trekken. Zij wonnen hun 1ste wedstrijd met 4-2.

Na de 1ste speelronde hadden Intro Personeel, Mantel M. FC Bosnië en fam. Verbruggen de volle 3 punten binnengehaald.

De 1ste wedstrijd van de 2de speelronde ging tussen Intro Personeel en Mantel M. FC Bosnië. Mogelijk al de beslissingswedstrijd van deze avond. Intro Personeel liet meteen met 2 ballen op de paal zien dat ze mee wilden strijden om de overwinning van de avond. Toch kwam Mantel M. FC Bosnië na 5 minuten op een 1-0 voorsprong. Tijdens een man meer situatie kwam Intro Personeel langszij. Nog 5 minuten te gaan! Na een zeer spannende wedstrijd werden de punten onderling verdeeld. Vervolgens speelde Dennis en de Aannemers onderling tegen elkaar. De eindstand van de wedstrijd was 3-2, welke gedenkwaardig werd afgesloten met een mooi moment voor Dennis Vlasman. Hij kreeg uit handen van z’n vrienden een ingelijst voetbalshirt waarin het team speelde.

De laatste wedstrijd van de 3de speelronde ging tussen fam. Verbruggen en FC De Harde Puntjes. Mocht fam. Verbruggen willen meestrijden, dan moesten zij deze wedstrijd winnen. Na een gelijk opgaande wedstrijd kwamen FC De Harde Puntjes halverwege op een 1-0 voorsprong. In de laatste speelminuut kwam fam. Verbruggen door een terecht gegeven penalty langszij, eindstand 1-1.

Dennis en de Aannemers (1) wisten hun 3de wedstrijd verrassend met 3-1 te winnen van Intro Personeel. Ook FC De Harde Puntjes wisten hun 3de wedstrijd op een gelukkige wijze met 2-0 te winnen van Dennis en de Aannemers (2) en Mantel M. FC Bosnië wisten hun wedstrijd eenvoudig te winnen van Fam. Verbruggen met 5-1.

Na de 3de speelronde hadden 3 ploegen (Intro Personeel, FC De Harde Puntjes en Fam. Verbruggen)  4 punten, Dennis en de Aannemers (1) 6 punten en Mantel M. FC Bosnië 7 punten. De strijd om de finaleplaats leek tussen het verrassende team Dennis en de Aannemers (1) en de uittredend kampioen Mantel M. FC Bosnië te gaan.

Na 10 seconden spelen kwam fam. Verbruggen op een 1-0 voorsprong tegen Dennis en de Aannemers (1). En niet veel later werd het ook nog eens 2-0. Dennis en de Aannemers moesten iets gaan forceren, maar kwamen diverse keren de uitstekende keeper van fam. Verbruggen of het ijzer tegen. Uiteindelijk werd het 3-0. De volgende wedstrijd ging tussen Mantel M. FC Bosnië en FC De Harde Puntjes. Deze wedstrijd mondde uit in een daverende verrassing van de avond. FC De Harde Puntjes waren met 2-0 te sterk voor de titelverdediger Mantel M. FC Bosnië. Dit hield in dat na 4 speelrondes er 4 ploegen 7 punten hadden, namelijk Intro Personeel, FC De Harde Puntjes, Mantel M. FC Bosnië en fam. Verbruggen. Wie van deze 4 ploegen weet de finaleavond te bereiken?

De 1ste wedstrijd van de laatste speelronde ging tussen Intro Personeel en fam. Verbruggen. Halverwege de wedstrijd kwam Intro Personeel op een 1-0 voorsprong. Niet veel later maakte fam. Verbruggen de gelijkmaker. Na diverse kansen aan beide kanten bereikte deze wedstrijd een gelijke stand van 1-1. De 2de wedstrijd van de laatste speelronde gaat tussen Dennis en de Aannemers (2) en Mantel M. FC Bosnië. Mantel M. FC Bosnië moest winnen, maar dan nog waren zij afhankelijk van het resultaat van de laatste wedstrijd tussen Dennis en de Aannemers (1) en FC De Harde Puntjes. Mantel M. FC Bosnië kwam snel op voorsprong en liepen snel uit naar een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk bereikte de wedstrijd een 3-1 eindstand. In de laatste wedstrijd van de avond hoefde FC De Harde Puntje alleen nog maar te winnen om zich te plaatsen voor de finaleavond. Dit omdat het onderling resultaat als eerste telt. FC De Harde Puntjes hadden namelijk hun wedstrijd gewonnen van Mantel M. FC Bosnië. De wedstrijd ging lang gelijk op tussen beide ploegen met goede kansen voor Dennis en de Aannemers (1). Uiteindelijk wisten zij dan een kans te benutten en kwamen zij op een 1-0 voorsprong. Dit hield in dat Mantel M. FC Bosnië met deze tussenstand door naar de finale zou zijn. Niet veel later wisten Dennis en de Aannemers ook op 2-0 voorsprong te komen. De wedstrijd leek beslist! FC De Harde Puntjes ging forceren, maar het was niet genoeg. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Dennis en de Aannemers (1).  Door dit resultaat weet de titelverdediger Mantel M. FC Bosnië de finaleavond op een zenuwslopende wijze te bereiken.

De eindstand van deze avond is:

  1. Mantel M. FC Bosnië                     10 pnt (+14)
  2. Dennis en de Aannemers (1)           9 pnt (-5)
  3. Intro Personeel                            8 pnt (+8)
  4. Fam. Verbruggen                          8 pnt (+1)
  5. FC De Harde Puntjes                     7 pnt  (-2)
  6. Dennis en de Aannemers (2)           0 pnt (-15)

Ook op deze voetbalavond is er weer geld opgehaald ter bestrijding van de ziekte ALS en dan in het bijzonder ter ondersteuning van Team Frank dat de Mont Ventoux zal beklimmen in het kader van de Tour Du ALS.

Het Quakeltoernooi krijgt op zaterdag 2 februari een vervolg met de laatste herenavond. De teams van Hard Hoog Hertha, Gonnes, FC Lejaam, Jong KDO, het Bierteam en Fam. Hogerwerf zullen dan de strijd met elkaar aangaan om de laatste plaats in de finale te bemachtigen.