The Unicorns winnen damesavond Quakeltoernooi

Zaterdagavond 20 januari stond de damesavond van het Quakeltoernooi op het programma. Vanavond zullen er 7 teams strijden om de titel bij de vrouwen. De titelverdedigsters zijn er niet bij, dus een uitgelezen kans voor de deelnemers vanavond om een gooi te doen naar de titel. Vanavond zullen team Piet, team Greet, The three mountains, Les trios montagnes, The Unicorns, KDO VR5 en de Beunies het tegen elkaar opnemen.
De avond begint met een wedstrijd tussen team Piet en team Greet. Beide teams zijn familie van elkaar, en vernoemd naar Opa en Oma van der Voort. Team Piet is overduidelijk het betere team en bepaald voor een groot deel het spel. Ze creëren dan ook veel kansen, al worden er maar weinig van benut. In een spaarzame counter komt team Greet nog wel tot een grote kans, alleen die word helaas gemist. De wedstrijd eindigd in 1-0 voor team Piet.
De tweede wedstrijd wordt gespeeld tussen The Three Mountains en Les Trois Montagne. Beide teams komen uit Driebergen en zijn bekende van elkaar en kennen elkaar dus door en door. Het word een gelijk opgaande wedstrijd die uiteindelijk word gewonnen door The Three Mountains. In de volgende wedstrijd nemen de vrouwen van KDO 5 het op tegen oud winnaar The Unicorns uit Uithoorn. The Unicorns met Shannon de Jong in hun team komen flitsend uit de startblokken en creëren een hoop kansen. Halverwege staan ze dan ook met 1-0 voor. 3 Minuten voor tijd maakt Shannon de Jong de 2-0 en lijkt de wedstrijd beslist. Monique van de Rotten van KDO VR5 krijgt daarna nog een hele grote kans op de aansluitingstreffer maar schiet in een 1 tegen 1 net naast de paal. In de laatste seconden van de wedstrijd maken The Unicorns er 3-0 van, dit is ook de eindstand.
De Beunies beginnen in hun eerste wedstrijd voortvarend door snel al 1-0 gemaakt. Daarna ontspand zich een gelijk opgaande wedstrijd en weet team Piet de gelijkmaker binnen te schieten. Na een aantal hachelijke momenten voor de goal van team Piet scoren ze uit de counter de 2-1. In de laatste minuut scoren beide teams nog een keer, de eindstand word 3-2 voor team Piet. The Three Mountains nemen het daarna op tegen team Greet. Deze wedstrijd blijkt een makkie te worden voor The Three Mountains. Ze winnen met ruime cijfers, 6-1. The Unicorns hebben het daarna vrij lastig tegen Les Trois Montagne die goed staan te verdedigen. Toch weten The Unicorns tot 2 maal een gaatje te vinden in de defensie en winnen hun 2e wedstrijd met 2-0. De KDO vrouwen nemen het daarna op tegen de Beunies. De Kwakelse dames van de Beunies hebben het meeste balbezit maar weten dit niet om te zetten in doelpunten. Op de counter spelend weet KDO VR5 de voorsprong te pakken. Uiteindelijk weten zij zelfs de wedstrijd te winnen met 2-0.

The Three mountains nemen het in de 3e ronde op tegen team Piet. Beide teams hebben 6 punten, dus de winnaar kan een grote stap zetten richting de top 3. The Three Mountains blijken hun zaken het best op orde te hebben en nemen al snel afstand van team Piet. Zonder veel kansen weg te geven winnen ze met 3-0. Les Trois Montagne neemt het daarna op tegen team Greet. Les Trois Montagne heeft geen kind aan team Greet. Al heeft team Greet het aan de keepster te danken dat de score nog beperkt blijft. De einduitslag word 4-0 voor Les Trois Montagne. De Beunies gaan daarna voor hun eerste punten tegen The Unicorns. Ze komen er helaas niet aan te pas. The Unicorns denderen er letterlijk overheen en winnen de wedstrijd afgetekend met 7-0. KDO VR5 kunnen in de volgende wedstrijd op gelijke hoogte komen met team Piet. Team Piet heeft echter het beste van het spel en komen ook vrij snel op voorsprong. Het blijft lang spannend, maar team Piet weet uiteindelijk te winnen met 2-0.
De wedstrijd daarna is tussen 2 ongeslagen teams. The Unicorns tegen The Three Mountains. Al snel komen The Unicorns op voorsprong, maar ze kunnen er niet lang van genieten. Binnen een minuut staat het alweer gelijk. In het verloop van de wedstrijd hebben The Three Mountains het steeds moeilijker tegen The Unicorns. The Unicorns weten deze wedstrijd dan ook te winnen met 3-1, en nemen hiermee een voorschot op de titel.

In de wedstrijden hierna weten de Beunies hun eerste wedstrijd te winnen van team Greet, winnen Les Trois Montagne met 1-0 van KDO VR5, en nemen The Unicorns alvast een voorschot op de titel door team Greet met 8-0 te verslaan. Team Piet neemt het in de voorlaatste ronde op tegen Les Trois Montagne. De dames uit Driebergen (Trois Montagne) nemen al snel de leding en lopen daarna snel uit naar 4-0, eindstand is 5-1. Het eerste team uit Driebergen (The Three Mountains) neemt het daarna op tegen de Beunies. De dames uit Driebergen hebben 12 punten, de Beunies staan pas op 3 punten. De Beunies hebben de smaak te pakken na hun vorige overwinning en komen 2 keer voor in deze wedstrijd. The Three Mountains maken 2 minuten voor tijd de gelijkmaker. In de laatste minuut komen de dames uit Driebergen voor het eerste op voorsprong, ze winnen uiteindelijk met 3-2. In hun laatste wedstrijd nemen The Unicorns het op tegen team Piet. The unicorns kunnen de hebben de titel al binnen, en team Piet strijd nog voor een plek in de top 4. Het is een gelijk opgaande wedstrijd die lang 3-3 blijft. De eindstand is uiteindelijk 3-3, dit is het eerste gelijkspel van de avond. Team Greet speelt daarna in hun laatste wedstrijd voor hun eerste punten van de avond. Ze komen wederom op achterstand, KDO VR5 maken er 1-0 van. De keepster van team Greet heeft wederom een aantal knappe reddingen, dit tot grote vreugde van de meegereisde supporters. Meer zit er uiteindelijk niet in, het blijft 1-0 voor KDO VR 5.
In de laatste wedstrijd van de avond spelen The Three Mountains (Driebergen) tegen de Beunies. De Beunies kunnen in theorie nog 5e worden, ze moeten dan wel winnen. Echter staan ze na 5 minuten al met 3-0 achter, en nemen de dames uit Driebergen een voorschot op de 2e plaats. De Beunies maken nog een eretreffer, maar die kunnen niet op tegen de 7 doelpunten van The Three Mountains.

The Unicorns - winnaar dames Quakeltoernooi 2017-2018

De eindstand van vanavond:
1: The Unicorns 16 Punten
2: The Three Mountains 15 Punten
3: Les Trois Montagnes 12 Punten
4: Team Piet 10 Punten
5: KDO VR 5 6 Punten
6: Beunies 3 Punten
7: Team Greet 0 Punten