Team Kika de ongeslagen winnaar van de avond

Op 21 december werd alweer de 2e voorronde gespeeld bij de heren. De teams van die avond kwamen allemaal uit de regio, en waren veelal geen onbekenden van elkaar. Met 3 teams uit Uithoorn (Nieuw Deco, de Nappies, Kika), en 3 teams uit Kudelstaart/Aalsmeer (Schijf Grondboringen, Bambam, Stift). Op voorhand een sterke avond, wat moest resulteren in spannende wedstrijden.

De eerste wedstrijd moeten de teams nog een beetje warm worden. Kika komt met een strak schot op voorsprong tegen Stift. Een snelle uitbraak leidt tot een overtal situatie waarmee Kika op 0-2 komt. Halverwege maakt Stift de aansluitingstreffer. Kika blijkt uiteindelijk toch een maatje te groot, en ze lopen uit naar een vrij eenvoudige 4-1. Bambam laat in hun eerste wedstrijd zien dat zij  voor een hoge klassering gaan. Het wordt uiteindelijk 0-4 tegen Nieuw Deco. In de derde wedstrijd komt Schijf al snel op een 2-0 voorsprong. Er volgen nog veel kansen, maar daar wordt niet zo zorgvuldig mee omgesprongen. De Nappies kunnen er weinig tegenoverstellen en het duel eindigt in 4-0. Niet alleen het snelle voetbal en de behendige spelers vallen op bij Schijf, het schoeisel liegt er ook niet om. Menig tegenstander zal nog even in zijn ogen wrijven als de roze, oranje, gele en witte schoenen weer iets uit de trukendoos halen.

De loting heeft een interessante tweede ronde in petto. Nieuw Deco probeert in deze wedstrijd de aansluiting weer te zoeken. Ze komen nog op een 1-0 voorsprong, maar halverwege heeft Kika dit alweer omgebogen naar 1-2. Het wordt uiteindelijk 1-3. Nieuw Deco heeft een moeilijk begin van de avond met 2 loodzware wedstrijden in het begin, en zijn nog puntloos na 2 wedstrijden. In de tweede wedstrijd komt Stift verrassend op voorsprong, maar hiermee maken ze Schijf wakker die vervolgens in een paar minuten tijd uitlopen naar 1-5. De Nappies bieden het eerste deel van de wedstrijd goed weerstand tegen Bambam, maar ze verliezen toch met 1-3.

Er heeft nu een duidelijke schifting plaatsgevonden. Drie ploegen zonder puntverlies: Schijf Grondboringen (+8), Kika (+6), en Bambam (+6). De eerste wedstrijd biedt Stift en Nieuw Deco de kans om van de nul punten af te komen. Nieuw Deco komt op een 0-2 voorsprong. Het wordt nog spannend als Stift op 1-2 komt. Dat duurt echter maar kort omdat Nieuw Deco het verschil weer snel op 2 brengt. In de slot minuut scoort Stift vanaf eigen helft nog de 2-3, maar het mag niet meer baten, de eerste punten voor Nieuw Deco zijn binnen. De volgende wedstrijd gaat tussen Schijf en Bambam. Deze laatste begint fel aan de wedstrijd, maar heeft geen geluk in de afwerking. Halverwege leidt een uitbraak van Schijf tot de 1-0. Beide ploegen gaan vol voor de winst. Het blijft spannend als het vlak voor tijd nog maar 2-1 is. Maar Schijf houd stand en slaat nu een gat met Bambam. De wedstrijd Kika tegen de Nappies eindigt in 8-1. Het levert wel een paar schitterende doelpunten op, en een hoog doelsaldo, dat later op de avond nog goed van pas kan komen.

In de wedstrijd tegen Nieuw Deco heeft Schijf het heel lastig.  Ze komen er niet doorheen door prima verdedigend werk. Met name de keeper van Nieuw Deco heeft het druk, maar houd zich knap staande. Vlak voor tijd een handsbal binnen de cirkel, de uitgelezen kans om toch op voorsprong te komen voor Schijf. De penalty wordt beheerst binnengeschoten. Het blijft 1-0 voor Schijf. De Nappies tegen Stift eindigt in 3-0 voor de Nappies. Kika komt tegen Bambam met een bekeken schot op 1-0. Halverwege is de spanning weer terug als Bambam op 2-1 komt. Dit is van korte duur. Het wordt uiteindelijk 5-2 voor Kika.

Het venijn zit deze avond in de staart met de wedstrijd Kika (+15) tegen Schijf (+10). Beide ploegen zijn tot deze wedstrijd ongeslagen. Alleen bij winst gaat Schijf door. Kika komt gelukkig op 1-0. Een op het eerste oog houdbare bal in de hoek word door de keeper van Schijf niet goed verwerkt, en levert Kika dus de voorsprong op. Schijf komt niet door de compacte verdediging van Kika heen. Kika heeft zelfs nog wat kleine kansjes om de score uit te breiden, maar mist in de afronding net dat beetje scherpte. Kika is uiteindelijk de terechte winnaar van de avond. Nieuw Deco schudt in hun laatste wedstrijd De Nappies van zich af: 3-0. Tot slot eindigt Bambam tegen Stift in 7-3.

1. Kika                          15 punten

2. Schijf Grondboringen  12 punten

3. Bambam                    9 punten

4. Nieuw Deco                6 punten

5. De Nappies                 3 punten

6. Stift                           0 punten

Kika zien we dus terug op 8 februari in de finale evenals de winnaar van de eerste avond, de Familie van Rijn. De volgende speelavond is pas in het nieuwe jaar, op 11 januari. Dan is de 3e voorronde voor de heren. We trappen dan af met: Familie Verbruggen, Haarlemski Boykes, Fc Abdoe, KDO 2 Zaal, Dennis en de aannemers 1, Dennis en de aannemers 2.

Voor iedereen een goede jaarwisseling en hopelijk tot in het nieuwe jaar.