Sportcafé de Midi’s wint overtuigend 4e voorronde Quakeltoernooi

Tijdens de 4e voorronde-avond van het 29e Quakeltoernooi streden de volgende teams voor een finaleplaats: de Muur, de Klojo’s, Prohand, Hartog timmerwerken, Sportcafé de Midi’s en Zeg ik niet!

De 1e wedstrijd tussen de Muur, een schuilnaam voor KDO2 zaalvoetbal, en de Klojo’s, een team van de veldselectie van Hertha, eindigt in een 2-0 overwinning voor de Muur. Prohand, een team dat al verschillende malen de finale haalde, wint met 1-0 van Hartog timmerwerken. En Sportcafé de Midi’s, actief in de ZABO competitie in Aalsmeer wint eenvoudig met 4-1 van Zeg ik niet!, een team dat ook al jaren meedoet. De 3 favorieten winnen dus allemaal hun 1e wedstrijd.
De Muur wint vervolgens ook de 2e wedstrijd, in een spannende wedstrijd tegen Prohand trekken ze met 3-1 aan het langste eind. De Midi’s winnen daarna heel eenvoudig met 4-0 van Hartog timmerwerken. En Zeg ik niet! en de Klojo’s delen de punten door met 0-0 gelijk te spelen.

De 1e wedstrijd van de 3e speelronde tussen de Muur en Hartog eindigt in een moeizame 2-0 overwinning voor de Muur. De Midi’s spelen vervolgens tegen de Klojo’s, die verrassend sterk voor de dag komen en goed partij bieden. Uiteindelijk benutten de Midi’s de paar kansen die ze krijgen uitstekend en winnen deze partij met 3-1. Prohand moet nu winnen van Zeg ik niet! om in het spoor van de Midi’s en de Muur te blijven. Dat doen ze door een degelijke 4-1 overwinning.
Na 3 speelronden hebben de Muur en de Midi’s beiden 9 punten en Prohand heeft er 6.

De Muur tegen de Midi’s is dus een cruciale wedstrijd. De Midi’s hebben in 1e instantie moeite met de speelstijl van de Muur, en kunnen niet echt gevaarlijk worden terwijl ze wel veruit het meeste balbezit hebben. 5 minuten voor het einde weten ze eindelijk een gaatje te vinden in de Muur door snel combinatiespel en is de 1-0 een feit. Vlak voor tijd wordt het ook nog 2-0, hierdoor hebben de Midi’s nu 12 punten en de Muur blijft steken op 9 punten. Hartog boekt hierna zijn 1e zege door een 2-1 overwinning op Zeg ik niet. Prohand heeft geen problemen met de Klojo’s, door de 2-0 overwinning komen ze op 9 punten.
Met nog 1 speelronde te gaan hebben de Midi’s 12 punten en volgen de Muur en Prohand met 9 punten.

De Muur wint hun laatste wedstrijd met 4-1 van Zeg ik niet! en komen daardoor op 12 punten. Prohand tegen de Midi’s is een eenzijdige wedstrijd, waarin de Midi’s laten zien dat ze de terechte winnaar zijn. Met 5-0 zetten ze Prohand opzij en met 15 punten halen ze de maximale score en daarmee zijn ze de meer dan terechte winnaar deze avond. De laatste wedstrijd tussen de Klojo’s en Hartog eindigt in een 4-2 overwinning voor de Klojo’s en is slechts van belang voor de eindstand:
1. Sportcafé de Midi’s
2. De Muur
3. Prohand
4. De Klojo’s
5. Hartog Timmerwerken
6. Zeg ik niet!

A.s. zaterdag 31 januari de 5e en laatste voorronde van het herentoernooi. De volgende teams treden dan aan: de Toekomst, de Bekerslopers, Nieuw Deco, Alice Good, Jet Set en de familie Verbruggen. Het complete speelschema van deze avond is te vinden onder het tabje ‘indeling’ op deze site.