Sportcafe de Midi’s wint eerste avond Quakeltoernooi!

De eerste avond op het quakel toernooi was op papier direct een mooie. Twee finalisten van afgelopen jaar treden aan. Dit zijn Elyakobi uit Volendam/Edam en de titelverdediger Sportcafe de Midi’s uit Aalsmeer. Zij voetballen altijd op zaterdagavond in de Bloemhof en proberen de hoge verwachtingen waar te maken. Ook good old Bosnie (team de Scheg) was van de partij.

De eerste wedstrijd was De Beunhazen (uit Vinkeveen) tegen Team de Scheg. Deze doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 4-2 voor De beunhazen. De Klojo’s (in dezelfde vriendengroep als De Beunhazen) verloren hun eerste wedstrijd tegen Elyakobi met 0-1. Sportcafe de Midi’s won direct met 5-1 van BSM uit Bennebroek.

De 2de speelronde begon tussen de Beunhazen en de Klojo’s, allebei teams uit Vinkeveen. De Beunhazen waren deze wedstrijd de betere ploeg en wonnen daarom verdiend met 3-1. De wedstrijd tussen Elyakobi en Sportcafe de midi’s was een harde wedstrijd met veel overtredingen. Elyakobi kwam op 1-0 en hield dat lang vol, maar in de laatste fase van de wedstrijd wist Sportcafe de midi’s toch nog 2 keer te scoren en daardoor met 1-2 te winnen. Aan het einde van de wedstrijd liepen de gemoederen hoog op en ontstond er een opstootje tussen beide teams. SV BSM en Team de Scheg was geen spannende wedstrijd, want Team de Scheg was een maatje te groot voor SV BSM, eindstand 0-6. De Beunhazen en Sportcafe de midi’s wisten allebei hun wedstrijden te winnen en hadden dus 6 punten.

In de 3de speelronde begonnen De Beunhazen en Elyakobi tegen elkaar. De Beunhazen wisten deze wedstrijd overtuigend met 5-1 te winnen en kwamen hierdoor op 9 punten. De wedstrijd tussen Team de Scheg en Sportcafe de midi’s werd een overwinning voor Sportcafe de midi’s. Team de Scheg opende nog wel de score, maar Sportcafe de midi’s wist deze achterstand snel om te draaien en uit te breiden naar een 1-4 overwinning. De klojo’s en SV BSM was een gelijkopgaande wedstrijd en eindigde daarom terecht in een 1-1 gelijkspel.

Het begin van de 4de speelronde begon meteen met een spannende wedstrijd. De Beunhazen en Sportcafe de midi’s hadden alle drie hun wedstrijden gewonnen, dus deze wedstrijd was belangrijk voor de eindoverwinning. Uiteindelijk bleek Sportcafe de midi’s een maatje te groot te zijn voor de Beunhazen en wisten deze wedstrijd overtuigend met 0-4 te winnen. Door deze overwinning zijn ze niet meer in te halen en plaatsen ze zich wederom voor de finaleavond. De volgende wedstrijd had Elyakobi tegen SV BSM moeten zijn, maar de leider van het team Elyakobi kwam met de mededeling dat ze teveel geblesseerden hadden, waardoor ze te weinig spelers hadden om de avond voort te zetten. Hierdoor waren ze genoodzaakt om te stoppen. De laatste wedstrijd van de 4e ronde ging tussen De klojo’s en Team de Scheg. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De 5de en laatste speelronde van deze eerste avond begon met een wedstrijd tussen De Beunhazen en SV BSM. Deze wedstrijd ging lang gelijkop, maar in de laatste fase van de wedstrijd wisten De Beunhazen nog een paar keer te scoren waardoor de eindstand 6-3 was voor de Beunhazen. De laatste wedstrijd van de avond was de Klojo’s tegen Sportcafe de midi’s. Uiteindelijk wist Sportcafe de midi’s ook hun laatste wedstrijd met 1-2 te winnen van de Klojo’s. Daardoor bereiken ze net als vorig jaar ongeslagen de finaleavond.

Eindstand eerste avond Quakeltoernooi:
1. Sportcafe de Midi’s
2. De Beunhazen
3. Team de Scheg
4. De Klojo’s
5. SV BSM

De volgende avond van het Quakeltoernooi is een regioavond en wordt op zaterdag 19 december gespeeld.