Sportcafé de Midi’s wint de finaleavond van het Quakel toernooi

Zaterdagavond 3 februari staat de finale van het Quakeltoernooi op het programma. Grashoppers, RKDES, De Toekomst, Yellow Birds, Sportcafe de Midi’s en The Wall of Jilles strijden om de felbegeerde wisseltrofee. In de openingswedstrijd nemen de “buurtjes” uit de Graslaan het op tegen het eerste zaalvoetbalteam uit Kudelstaart. Beide teams openen fel en er ontstaat direct een spannende wedstrijd waarin de Grashoppers na een mooie individuele actie van Thomas Stevens op 1-0 komen. RKDES krijgt de meeste kansen en komen dan ook in de 7e minuut op 1-1 na een fraaie goal van Robert Tates. RKDES drukt door en komen na 10 minuten zelfs op 2-1 door een goal van Jeffrey Stravers.
De toekomst start de volgende wedstrijd tegen Yellow Birds met twee mooie doelpunten. Yellow Birds, winnaar van de eerste avond, liet zich niet kennen en kwam langzaamaan langszij en eroverheen, 4-2 voor Yellow Birds die daarmee met de schrik vrij kwamen.
Sportcafé de Midi’s komt in de volgende wedstrijd op een 1-0 voorsprong tegen Wall of Jilles na een weergaloze schaar. Na een mooie assist vanaf de middenlijn van Laurens van der Greft naar Jordi van Gelderen werd het 2-0.Na twee goals waarvan 1 van Bart van der Tol wordt de eindstand toch nog 2-2.
Jim Klijn en Danny ten Hoope van de Toekomst beslissen in de wedstrijd tegen Grashoppers de wedstrijd door 3 goals te maken, 3-0 voor de Toekomst.

Sportcafe de Midi’s komt door een goal van FC Aalsmeer spits Epie Kramer op 1-0 tegen Yellow Birds. Daarna scoorde Lulinho Martins een goede goal na een weergaloze aanval. De eindstand van de wedstrijd was 2-1 voor de Midi’s. In de laatste wedstrijd van de tweede ronde spelen The Wall of Jilles tegen RKDES. RKDES heeft logischerwijs de bal, aangezien The Wall of Jilles er om bekend staan compact voor de eigen goal te spelen en te loeren op de counter. De eerste counter is dan ook meteen succesvol. Na een strakke uitgooi van keeper Remie van Oostwaart gaat Rick Kruit samen met Sander Boshuizen op de goal van RKDES af. Enigszins ongelukkig schiet Boshuizen de bal in eigen doel. The Wall blijkt ook vanavond moeilijk te slechten en het blijft lang 1-0. De gelijkmaker komt toch van de schoen van Eddy Janse. Het word steeds spannender tegen het einde van de wedstrijd met weinig kansen voor beide teams. In de laatste minuut trekt RKDES aan het langste eind door in de cirkel vanuit de draai via de binnenkant van de paal de 2-1 te scoren. Vrijwel direct daarna is de wedstrijd afgelopen.

In de eerste wedstrijd van de derde ronde gaan de Yellow Birds op zoek naar de winst tegen de Grashopper. Ze hebben het meeste balbezit en het beste van het spel en komen dan ook 2-0 voor. De Grashoppers geven niet op en doen er nog een schepje bovenop. Tot veel kansen lijdt het niet en in de laatste minuut word het zelfs nog 3-0.
RKDES neemt het daarna op tegen Sportcafe de Midi’s. Een kraker om te zien wie er alvast een voorschot neemt op de titel gezien de stand op de ranglijst. Vroeg in de wedstrijd komen de Midi’s op voorsprong door een knappe goal van Lulinho Martins. Beide teams weten dat ze eigenlijk moeten winnen, dit resulteert in een pittig maar sportief duel. Na een heerlijke counter maakt Edwin van Maris er 1-1 van en is de spanning helemaal terug. Na een overtreding net buiten de cirkel neemt Laurens van de Greft de toegekende vrije trap en schiet hem feilloos in de rechterhoek. RKDES gaat op zoek naar de gelijkmaker. Tot de laatste minuut blijft het spannend. In de allerlaatste seconde krijgt Sander Boshuizen nog een levensgrote kans op de 2-2, hij schiet de bal alleen 1 cm naast de paal. Eindstand blijft 2-1 voor de Midi’s.
In de volgende wedstrijd neemt De Toekomst het op tegen The Wall of Jilles. De jeugdigheid van de Toekomst tegen de ervaring van The Wall. De Toekomst moet het toch afleggen tegen de counterende mannen van The Wall. The Wall wint met 3-1.
De Grashoppers nemen het daarna op tegen de Midi’s. Ze houden heel lang stand, en een verrassing hangt in de lucht want de marges blijven klein. De Midi’s komen 2-0 voor maar krijgen in de laatste minuut wel de 2-1 tegen. Zakelijke overwinning van de Midi’s.
De Yellow Birds nemen het daarna op tegen The Wall of Jilles. Yellow Birds moet winnen om mee te blijven doen voor de titel, en The Wall kan in de schaduw nog meedoen voor de bovenste plekken. In een gelijk opgaande wedstrijd nemen de Yellow Birds een nipte voorsprong. De stand blijft lang 1-0 dus het kan nog alle kanten op. Keeper van de Oostwaard houdt knap stand met een aantal prachtige reddingen. In de laatste minuut komt The Wall toch nog op 1-1 door een bekeken bal van Maurice Bartels, dit is tevens de eindstand.
RKDES moet winnen tegen de Toekomst en de wedstrijd begint goed voor hun, 0-1. Daarna laat de Toekomst zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven en draaien de wedstrijd compleet om door op voorsprong te komen. Het word zelfs 3-1 door een doelpunt van Matthijs van Rijn. RKDES komt nog wel terug op 3-2 maar hier blijft het bij. Sportcafé de Midi’s is hiermee de winnaar van het Quakeltoernooi.
Wall of Jillis wint vervolgens met 3-1 van Grashoppers. De Toekomst wint met 3-1 van Sportcafé de Midi’s, Yellow Birds tegen RKDES eindigt in 1-1.

1. Sportcafé de Midi’s
2. De Toekomst
3. Yellow Birds
4. Wall of Jilles
5. RKDES
6. Grashoppers