Sportcafe De Midi’s en Zero Heroes winnen de 29e editie van het Quakeltoernooi

De finale avond begon met titelverdediger Zero Heroes tegen Code Rood. Het is een gelijkopgaande wedstrijd maar Zero Heroes is wat scherper in de afronding, waardoor er halverwege een 2 – 0 stand is bereikt. Daarna loopt Zero Heroes toch vrij eenvoudig uit naar een uiteindelijke 5 – 0 overwinning en spelen zij later de finalewedstrijd.
De tweede kruisfinale bij de dames gaat tussen Nieuwveen Voetjes en Il Pappagallo. De eerste de beste aanval is gelijk raak voor Pappagallo en dus moet NV direct aan een inhaalrace beginnen. Ondanks veelvuldig balbezit blijft de gelijkmaker uit en na een messcherpe counter verdubbelt Pappagallo de voorsprong. Nieuwveen Voetjes geeft de moed niet op en met nog 5 minuten op de klok scoren zij de aansluitingstreffer. De spanning wordt echter 2 minuten later teniet gedaan door het 2e doelpunt van Hedwig Davelaar en vlak voor tijd zorgt ze met haar 3e treffer voor een uiteindelijk terechte 4 – 1 overwinning.

Dat betekent dat de finale bij de dames gaat tussen Zero Heroes en Il Pappagallo. Nieuwveen Voetjes en Code Rood spelen om de 3e en 4e plaats. En die wedstrijd begint met aftastend voetbal van beide kanten, met hier en daar wat kleine kansjes die na 5 minuten resulteren in een 1 – 0 voorsprong voor Il Pappagallo. Nieuwveen Voetjes gaat op jacht naar de gelijkmaker, maar Wendy van Diemen maakt op keurige wijze de 2 – 0 en daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld. In zaalvoetbal kan het echter snel gaan en binnen een minuut maakt Nieuwveen Voetjes 2 doelpunten. De wedstrijd lijkt op een 2 – 2 gelijkspel af te stevenen maar in de laatste minuut schiet Code Rood toch de winnende 3 – 2 tegen de touwen.
Zero Heroes verdedigt de titel tegen Il Pappagallo en zet direct druk op de verdediging en dat heeft al snel succes. Zero Heroes gaat door en verdubbelt de voorsprong. Il Pappagallo heeft moeite om eruit te komen en dat blijft eigenlijk de hele wedstrijd het geval. Zero Heroes komt uiteindelijk nog 3 keer tot scoren en de damesfinale eindigt daarmee in 5 – 0. Zero Heroes prolongeert de titel!

Zero Heroes – Winnaar bij de Dames

KDO 1 en Ajaxied 2 openen de herenfinale en in een schitterende wedstrijd die op en neer gaat volgt het ene mooie doelpunt na het andere. KDO komt snel op een 1 – 0 voorsprong, waarna Ajaxied laat zien over enorme technische vaardigheden te beschikken. Ze buigen de achterstand om naar een 2 – 1 voorsprong. Daarna is het weer de beurt aan KDO, dat na een snelle counter de 2 – 2 op het scorebord zet. Het tempo blijft hoog en met nog 5 minuten te spelen komt Ajaxied voor de tweede maal op voorsprong en die geven ze niet meer uit handen.
De tweede wedstrijd gaat tussen Sportcafe de Midi’s en de Familie Verbruggen. De Midi’s hebben het iets betere van het spel maar tot doelpunten leidt het niet, mede dankzij sterk keeperswerk van Remie van Oostwaard. Deze wedstrijd eindigt dan ook zoals hij begon: 0 – 0.
In de derde wedstrijd speelt EVC 1 uit Edam haar eerste wedstrijd. Tegenstander is Ajaxied, dat sterk begon met een overwinning op KDO. De eerste minuten is het aftasten van beide kanten en na een kleine 5 minuten komt EVC via een mooi uitgespeelde aanval op een 1 – 0 voorsprong. Daarna gaat het over en weer en is ook in deze wedstrijd de keeper, in dit geval van EVC, goed op dreef. De 2 – 0 wordt halverwege de wedstrijd gemaakt uit alweer een mooi uitgespeelde aanval. Ajaxied gaat uiteraard op jacht naar de aansluitingstreffer en die komt er 5 minuten voor tijd, bijna meteen gevolgd door de gelijkmaker. Beide ploegen gaan op zoek naar de overwinning en bij een snelle counter van EVC moet Ajaxied aan de noodrem trekken. De man meer situatie wordt goed uitgespeeld en EVC komt op een 3 – 2 voorsprong. Die voorsprong kunnen ze echter niet lang vasthouden, want het tikkie takkie voetbal van Ajaxied leidt binnen een minuut tot de gelijkmaker, en 3 – 3 is ook de eindstand.

KDO en Sportcafe de Midi’s spelen hun tweede wedstrijd tegen elkaar. De Midi’s beginnen iets scherper dan KDO en komen rap op voorsprong. KDO moet op zoek naar de gelijkmaker en Matthijs van Rijn speelt zich knap vrij en na 5 minuten is de stand weer gelijk. Na de 1 – 1 gaat de wedstrijd gelijkop en zijn er wat kansjes over en weer, maar pas 4 minuten voor tijd wordt 1 van die kansen verzilverd en komt Sportcafe de Midi’s op een 2 – 1 voorsprong. KDO doet er alles aan om weer op gelijke hoogte te komen maar de Midi’s trekken deze overwinning over de streep.
De laatste wedstrijd in de tweede speelronde gaat tussen de Familie Verbruggen en EVC. Ook hier weer een gelijkopgaande wedstrijd waarin de teams weinig voor elkaar onder doen. 5 minuten voor tijd krijgt Verbruggen een vrije trap op de penaltystip en die wordt schitterend door Erik Verbruggen in de kruising geschoten. EVC gaat vol op de aanval op zoek naar de gelijkmaker, maar in 1 van de tegenstoten maakt Patrick den Haan op fraaie wijze de 2 – 0. EVC, dat zonder wissels is gekomen, moet met nog 4 minuten te gaan met een man minder de wedstrijd uitspelen na een 2e gele en dus rode kaart. Ondanks dat gaat EVC met een veldspeler als keeper vol in de aanval, maar in de tegenstoot maakt Patrick den Haan z’n tweede doelpunt en daarmee eindigt deze wedstrijd in 3 – 0.

Scheidsrechters Klaas Boekel, Henk de Graaf en Ron Rijnders

Na twee speelrondes hebben we drie teams op 4 punten, te weten Ajaxied, Familie Verbruggen en Sportcafe de Midi’s. Twee daarvan trappen de derde ronde af, Sportcafe de Midi’s en Ajaxied. De teams zijn aan elkaar gewaagd en maken er een open wedstrijd van. De Midi’s komen na een minuut of 4 op voorsprong en het duurt vervolgens lang voordat Ajaxied op gelijke hoogte komt, maar dat gebeurt wel in de 10e minuut. De Midi’s pakken voor de tweede keer een voorsprong maar ook nu komt Ajaxied op gelijke hoogte. Ondanks verwoede pogingen van beide kanten om 3 punten te pakken, blijft het hier 2 – 2.
Familie Verbruggen moet in haar wedstrijd tegen KDO in het spoor blijven van De Midi’s en Ajaxied. Ook deze wedstrijd gaat behoorlijk gelijkop, alhoewel KDO naarmate de wedstrijd vordert het betere van het spel heeft en de Verbruggens er niet vaak meer uit komen. Maar als ze eruit komen zijn ze levensgevaarlijk. De twee keepers, Remie van Oostwaard en Tim ten Brink worden uiteindelijk de uitblinkers met een aantal prachtige reddingen, waardoor de wedstrijd in 0 – 0 eindigt. Hierdoor staat Verbruggen samen met de Midi’s en Ajaxied op 5 punten na 3 wedstrijden.

In de laatste wedstrijd van Sportcafe de Midi’s maken zij hun titelaspiraties binnen een minuut waar. Tegen EVC staat het dan al 2 – 0. De Midi’s denken de wedstrijd daarna eenvoudig uit te spelen, maar EVC komt terug tot 2 – 1. Maar daarna gaat het wel hard, het ene na het andere doelpunt valt en met nog 10 minuten te spelen staat er al 5 – 1 op het bord en dat kan straks belangrijk zijn voor het doelsaldo. De Midi’s realiseren zich dit en scoren uiteindelijk nog 6 keer waardoor de dubbele cijfers gehaald worden, 11 – 1.
KDO en EVC spelen onderling niet meer om de eindoverwinning, maar nog wel om de 4e plek. Voor aanvang hebben ze allebei 1 punt behaald en gedurende de wedstrijd is duidelijk dat ze beiden willen proberen om op 4 punten te komen. KDO is echter een stuk effectiever in het afmaken van de kansen en de eindstand wordt bepaald op 6 – 1.
Ajaxied en de Familie Verbruggen gaan onderling uitmaken wie er in punten op gelijke hoogte komt met de Midi’s. Maar dat gebeurt alleen bij een overwinning van 1 van de teams, want bij een gelijkspel is Midi’s sowieso eerste. Ajaxied scoort snel in de wedstrijd de 1 – 0, wat gelijk het eerste tegendoelpunt van de avond is voor de Familie Verbruggen. Ajaxied lijkt een maatje te groot in deze wedstrijd en probeert haar doelsaldo op te vijzelen, maar geven daarmee ook de nodige ruimte weg waar de Verbruggens in de counter wel raad mee weten. Het wordt een open en leuke wedstrijd die uiteindelijk in de ‘dying seconds’ in een 4 – 4 gelijkspel eindigt.

Sportcafe De Midi’s – Winnaar bij de heren

Daarmee is Sportcafe de Midi’s winnaar geworden van de 29e editie van het Quakeltoernooi. De eindstand ziet er als volgt uit:
1. Sportcafe de Midi’s 8 punten
2. Familie Verbruggen 6 punten (+3)
3. Ajaxied 2 6 punten (+1)
4. KDO 1 4 punten
5. EVC 1 1 punt

Sportcafe de Midi’s met de wisselbeker