Skills United naar finale na spannende voorronde Quakeltoernooi

Zaterdag 23 januari stond voor de heren de 4e voorronde van het Quakeltoernooi op het programma. Aan de start verschenen De Toekomst, Jetset, Hartog Timmerwerken, Skills United, de Familie Verbruggen en Koekoek in de Linkerbovenhoek!!!
De Toekomst en Jetset speelden de openingswedstrijd en de Jetset begint het toernooi goed. Ze komen snel op een 0 – 2 voorsprong tegen de jonge spelers van KDO 1 veld, maar halverwege maken zij wel de aansluitingstreffer. De Toekomst leek in deze wedstrijd weg te worden getikt maar na een snelle counter wordt het 4 minuten voor tijd zelfs 2 – 2 en daar blijft het bij.
Hartog Timmerwerken en Skills United beginnen rustig, waarbij Skills iets sterker is, maar moeite heeft een gaatje te vinden in de hechte timmermansdefensie. Dat lukt 1 keer en vervolgens duurt het tot de 7e minuut voordat de score wordt verdubbeld en uiteindelijk wint Skills eenvoudig haar 1e wedstrijd met 3 – 0.
Koekoek heeft een vliegende start tegen de Verbruggens en komt binnen de minuut op voorsprong. Verbruggen heeft aanvankelijk moeite met het snelle spel van het vrienden/familie team en probeert controle op de wedstrijd te krijgen, maar na 5 minuten scoort Koekoek op fraaie wijze de 2 – 0 middels een hakbal. Verbruggen schakelt nu echt een tandje bij en probeert met afstandsschoten terug in de wedstrijd te komen, maar dat biedt ruimte voor counters en daaruit weet Koekoek nog 3 keer te scoren. Verbruggen redt nog wel de eer met 2 goals waardoor de eindstand 5 – 2 is.

In de tweede ronde neemt het nog puntloze Hartog het op tegen Jetset. De mannen van Jetset zijn sterker maar weten dat maar matig in de score uit te drukken. Halverwege staat het slechts 1 – 0, mede door het goede verdedigen van Hartog. En dat komt ze duur te staan want door een foutje van de keeper wordt het 3 minuten voor tijd 1 – 1. Lang mag Hartog hier niet van genieten, want in dezelfde minuut scoort Jetset toch de winnende 2 – 1.
Verbruggen moet winnen tegen Skills om niet op te grote achterstand te komen en de eerste 5 minuten gaan gelijkop met een paar kleine kansen aan beide kanten. Halverwege de wedstrijd leidt dat tot een verdiende 1 – 0 voorsprong voor Verbruggen. Het Hoofddorpse Skills zet vervolgens aan om haar ongeslagen status te behouden. Na een mooi uitgespeelde aanval komen ze ook op 1 – 1. Daarna gebeurt er niet zoveel maar 6 seconden voor tijd maakt Skills de winnende treffer door een mooi stiftje over keeper van Oostwaard heen. Zo hebben zij dus nog de volle buit na 2 wedstrijden.
Om in het spoor van Skills te blijven moet Koekoek winnen van de Toekomst, maar ind e snel op en neer gaande wedstrijd is het de Toekomst dat na 4 minuten op 1 – 0 komt en na nog eens 4 minuten zelfs op 2 – 0! De Toekomst houdt ook daarna de betere kansen, maar het is Koekoek dat het 4 minuten voor tijd weer spannend maakt, maar meer zit er niet in.

Skills United gaat als enige koploper de derde ronde in en neemt het op tegen Jetset. Jetset moet winnen om de koppositie van Skills over te nemen. In een leuke wedstrijd komen de technische kwaliteiten van Jetset boven drijven en Skills wordt van de mat gespeeld. Het wordt maar liefst 7 – 0 en dat was niet eens geflatteerd.
De Toekomst probeerde tegen Verbruggen om ook op 7 uit 3 te komen en begint voortvarend. Binnen een paar minuten is het 1 – 0. Verbruggen wil echter laten zien dat zij niet voor niets meedoen en zoekt de aanval met een 1 – 1 als resultaat na 5 minuten. En ze gaan daarna vol enthousiasme op zoek naar de overwinning en die lijkt er na een vrije trap vlak voor tijd van Erik Verbruggen ook aan te komen, 1 – 2. Met nog 2 minuten te spelen geeft scheidsrechter Borger echter een terechte penalty aan de Toekomst, die door Jesse Stange feilloos wordt benut. Vanaf de aftrap komt Verbruggen toch weer op voorsprong, maar die voorsprong wordt in de aftrap daarop gelijk weer rechtgetrokken en dus stevent het duel af op een 3 – 3. Verbruggen was echter nog niet klaar en maakt in de laatste minuut nog 2 goals en wint dus met 5 – 3.
De laatste wedstrijd in de derde speelronde gaat tussen Hartog en Koekoek. Net als Verbruggen gaat Hartog voor haar eerste punten, maar door een schitterende goal van Timo Kas wordt het na 3 minuten 1 – 0 en binnen 5 minuten staat het ook 2 – 0. Koekoek is een maatje te groot voor Hartog en wint uiteindelijk met 5 – 0.

De vierde speelronde start met Verbruggen tegen Jetset. Jetset is iets sterker maar Remie van Oostwaard houdt zijn ploeg met een paar goede reddingen in de race, en bij een uitval na 4 minuten scoort Jean Paul Verbruggen onverwacht de 1 – 0. Jetset probeert uit alle macht de gelijkmaker te forceren maar het is Patrick den Haan die op de voor hem herkenbare manier 4 minuten voor tijd de 2 – 0 aantekent. Jetset wisselt z’n keeper voor een veldspeler en dat heeft gelijk resultaat, 2 – 1 met nog 3 minuten te gaan. En nog geen minuut later scoort die ‘keeper’ de gelijkmaker. Jetset wil meer en houdt de speler op doel, maar het blijft 2 – 2.
De twee ploegen met 6 punten, Skills en Koekoek, gaan onderling uitmaken wie de 1e plek van Jetset overneemt na 4 wedstrijden, maar dan moet er wel iemand winnen. Het spel gaat gelijkop en binnen 4 minuten heeft dat voor beide teams 1 keer resultaat gehad, 1 – 1, en na 6 minuten is het 2 – 2, beide keren na een voorsprong van Skills. Die hebben vervolgens ook het betere van het spel en zijn hersteld van de slachtpartij tegen Jetset (7 – 0). 5 minuten voor tijd scoren zij hun derde goal en 1 minuut voor tijd redt de paal een definitieve overwinning voor Skills, maar dat bleek uiteindelijk uitstel van executie, want het wordt toch nog 4 – 2.
De laatst wedstrijd van de 4e ronde moet De Toekomst tegen Hartog zorgen dat het geen averij oploopt om nog kans te maken op een finaleplek. En in die missie slagen ze relatief eenvoudig. Ook nu weer veel doelpunten, de teller blijft steken op 6 – 2.

Jetset speelt in hun laatste wedstrijd om de finale te halen tegen het uitgespeelde Koekoek. Jetset speelt sterk in het begin en weet snel 2 keer te scoren. Daarna gaat het over en eer, zoekt Koekoek een gaatje om de achterstand te verkleinen, maar behoudt Jetset 2 doelpunten voorsprong. 4 minuten voor tijd valt de definitieve beslissing en wordt het 3 – 0. Daarmee komt Jetset op 11 punten.
Hartog probeert tegen Verbruggen hun eerste punt(en) van de avond te halen. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel dan de eer. Het blijft lang 0 – 0 totdat 5 minuten voor tijd Verbruggen op 1 – 0 voor komt en door het tweede doelpunt van Erwin Janssen zelfs met 2 – 0 wint.
De laatste wedstrijd van de avond bepaalt wie er op 6 februari naar de finale gaat. Wordt het Jetset of gaat Skills er nog overheen. Dat kan alleen als zij winnen van de Toekomst. Skills is sterker en komt op een 1 – 0 voorsprong, maar de Toekomst blijft voetballen en maakt de gelijkmaker. Skills gaat vol op jacht naar een nieuwe voorsprong en die komt er ook. Met nog 4 minuten op de klok wordt de stand echter opnieuw gelijk getrokken door de goed meevoetballende keeper Mathijs van Rijn. In een zenuwslopend slot weet Skills alsnog de volle buit te pakken en met 3 – 2 te winnen, waardoor zij zich plaatsen voor de finale.
Komende zaterdag de laatste voorronde, vanaf 18 uur op het sportpark van SV KDO in De Kwakel. Dan spelen Nieuw Deco, De Schoffelaars, Prohand, Yellow Birds, Familie Hogerwerf en De Muur om de laatste finaleplek.