RKDES wint tweede voorronde van het Quakeltoernooi

Een last minute wijziging in het deelnemersveld had tot gevolg dat we de avond van start gingen met 5 teams. De teams bevatten voornamelijk spelers uit de regio, waarbij het eerste zaalvoetbalteam van RKDES op voorhand toch wel een van de favorieten was voor de finale plaats.

De avond ging van start met Met&Co tegen Plexus. Het laatstgenoemde team begon niet scherp aan de wedstrijd en moesten tot twee keer toe terugkomen van een achterstand. In het tweede deel van de wedstrijd stelde zij orde op zaken en wonnen met 6-2. RKDES startte de avond tegen het Vlugge Wilnis. Door een vlugge uitbraak van RKDES stond al snel de 0-1 op het scorebord. Het team uit Wilnis had hier nog geen antwoord op en de Kudelstaarters winnen eenvoudig met 0-8. De familie van Kessel had in hun eerste wedstrijd weinig in te brengen tegen Plexus. Met een boogbal vanaf eigen helft redde Jonathan Meijer nog de eer, maar de 1-5 nederlaag was een teken dat het een lastige avond zou worden voor de Kessels. Plexus daarentegen ontpopte zich als een favoriet voor de finale plaats.

De spelers van het team Vlugge Wilnis begonnen in hun tweede wedstrijd op elkaar ingespeeld te raken. Met&Co had het betere van het spel, maar twee uitbraken van het Vlugge Wilnis werden koelbloedig door hun spits afgerond. De wedstrijd eindigde in 1-3 voor het Vlugge Wilnis. RKDES zette daarna de Kessels eenvoudig aan de kant: 10-0. Plexus leek in de wedstrijd tegen het Vlugge Wilnis af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Ze lieten het team uit Wilnis terugkomen tot 3-2, en deze maakte met nog een paar minuten op de klok zelfs de gelijkmaker. Echter, deze bal ging direct in het doel na een uittrap en werd dus terecht afgekeurd. Plexus gaf de voorsprong niet meer uit handen en kwamen daarmee op 9 punten met nog 1 wedstrijd te gaan. Ook RKDES maakte geen fout en kwamen ook op 9 punten na de 4-0 overwinning op Met&Co. Het Vlugge Wilnis verzekerde zich van de derde plaats door de 1-3 overwinning op de Kessels, waarna het publiek zich op kon gaan maken voor de finale van de avond: Plexus tegen RKDES.

Op basis van het doelsaldo had RKDES voldoende aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de finale-avond. De wedstrijd ontpopte zich tot een tactisch steekspel, waarbij Plexus het spel liet maken door RKDES en hoopte op een uitbraak die zou leiden tot de overwinning. Pas drie minuten voor tijd verdween de brilstand van het scorebord. Met een snelle actie in de cirkel scoort RKDES toch de 1-0. Plexus gaat in de slotfase nog voor de overwinning, maar kunnen uiteindelijk niet voorkomen dat RKDES met 2-0 wint. In de laatste wedstrijd vechten de Kessels en Met&Co uit wie deze avond als laatste eindigt. Met&Co trekt aan het langste eind: uitslag 4-2.

Het was een gezellige voetbalavond met RDKES als terechte winnaar. Volgende week (14 Januari) spelen de volgende teams: De Toekomst, De Muur, Deho Boys, Kroosterboys 1 en Familie Hogerwerf.

Eindstand:
1. RKDES – 12 punten
2. Plexus All-Stars – 9 punten
3. Vlugge Wilnis – 6 punten
4. Met&Co – 3 punten
5. Kessels – 0 punten