Prohand wint laatste voorronde Quakeltoernooi!

Zaterdag 28 januari was de laatste voorronde voor de finaleavond van het quakeltoernooi. De deelnemende teams van deze avond waren Familie Verbruggen, FC Je weet dat je hem wint, Prohand, Skills United, Snoep gezond. LMR en Jet Set!

De avond werd afgetrapt tussen Familie Verbruggen en FC Je weet dat je hem wint. In de beginfase waren de beste kansen voor FC Je weet dat je hem wint, maar ze wisten het net niet te vinden. De eerste beste kans van Familie Verbruggen resulteerde meteen in een doelpunt. FC Je weet dat je hem wint bleef veel druk zetten naar voren, maar Familie Verbruggen hield stand. Uit een spaarzame counter werd het zelfs 2-0 voor de Familie Verbruggen. FC Je weet dat je hem wint schakelde een tandje bij waarbij de keeper die mee ging voetballen de aansluitingstreffer maakte. Direct na de aftrap werd de 2-2 gemaakt, wat tevens de eindstand was. De tweede wedstrijd was tussen Prohand en het Hoofddorpse Skills United. Tot ongeveer de helft van de wedstrijd ging het gelijkop, maar toch wist Skills United een gaatje in de defensie te vinden waardoor het 0-1 werd. Prohand liet het hier niet bij zitten en ging meer druk zetten. Een paar minuten voor het eind resulteerde dit in een doelpunt waardoor het 1-1 werd. In de laatste minuut miste Prohand nog twee grote kansen waardoor de eindstand 1-1 was. De volgende wedstrijd was tussen Snoep gezond, LMR en Jet Set. Al na 1,5 minuut werd de score geopend door Snoep gezond, LMR. In het vervolg van de wedstrijd was Jet Set de betere ploeg, maar ze wisten niet net niet te vinden. In de laatste minuut maakte Snoep gezond, LMR uit een goed uitgespeelde counter de 2-0 wat tevens de eindstand was.

De vierde wedstrijd was een Kwakels onderonsje tussen Familie Verbruggen en Prohand. Laatstgenoemde was in de beginfase de betere ploeg en mede door een prachtige solo van Frank Hogerwerf kwam het op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later wist Prohand deze voorsprong zelfs te vergroten, 0-2. In het vervolg van de wedstrijd voerde Familie Verbruggen de druk op en dat leverde in de laatste seconde de 1-2 op wat tevens de eindstand was. De wedstrijd tussen Skills United en Snoep gezond, LMR ging gelijkop waarin beide teams 1 keer scoorden, eindstand 1-1. In de laatste wedstrijd van de tweede ronde tussen Jet Set en FC Je weet dat je hem wint was het al snel duidelijk dat Jet Set de betere ploeg was. Jet Set wist al snel 2 keer te scoren. Toch wist FC Je weet dat je hem wint een aansluitingstreffer te maken. In het vervolg van de wedstrijd scoorden beide teams nog 1 keer waardoor de eindstand 3-2 was in het voordeel van Jet Set. De teams zijn allemaal aardig aan elkaar gewaagd, het is na 2 rondes nog niet te voorspellen wie er naar de finale gaat.

De derde speelronde wordt afgetrapt door de Familie Verbruggen en Skills United. Uit een mooi uitgespeelde aanval kwam de Familie Verbruggen op een 1-0 voorsprong. Familie Verbruggen kreeg deze wedstrijd de betere kansen en wisten uiteindelijk nog 2 keer te scoren waardoor de eindstand 3-0 was. FC Je weet dat je hem wint uit Ouderkerk mag daarna aantreden tegen Snoep gezond, LMR. De Ouderkerkers hebben tot nu toe slechts 1 punt en moeten winnen om nog een kansje te maken. Het spel gaat gelijkop maar halverwege is het toch Snoep Gezond, LMR dat op voorsprong komt. Met nog 5 minuten te spelen verdubbelen ze de stand. Het wordt 3 seconden voor tijd nog wel 2 – 1, maar daar blijft het dan wel bij. SGLMR doet goede zaken in het klassement, zij komen op 7 punten uit 3 wedstrijden. De laatste wedstrijd van de derde speelronde ging tussen Prohand en Jet Set. Allebei de teams hadden een overwinning nodig om kans te maken op de finaleavond. Na 5 minuten. wist Jet Set op 0-1 voorsprong te komen. Jet Set was het eerste deel van de wedstrijd duidelijk de betere partij. Gedurende de wedstrijd bleef Jet Set de betere partij en kwamen daarom ook verdiend op een 0-2 voorsprong. Prohand deed nog wel wat terug maar verder kwamen ze niet. Eindstand 1-2.

De eerste wedstrijd van de vierde speelronde ging tussen Familie Verbruggen en Snoep gezond, LMR. Bij winst van Snoep gezond, LMR maken ze grote kans om zich als laatste ploeg te plaatsen voor de finaleavond. Al vroeg in de wedstrijd wist Snoep gezond, LMR op een 0-1 voorsprong te komen. Snoep gezond, LMR was deze wedstrijd de bovenliggende partij en wist 5 minuten voor tijd op een verdiende 0-2 te komen. Een paar minuten voor het eind wordt het doelpunt van de avond gemaakt. De keeper van Snoep gezond, LMR wist uit een vrije trap van eigen strafschopgebied de bal over de keeper heen te schieten. In het vervolg maakte ze nog 1 doelpunt. Eindstand 0-4 en 10 punten in totaal, zij zijn duidelijk de favoriet voor de eindoverwinning. De volgende wedstrijd ging tussen Skills United en Jet Set. Om nog kans te maken op de finaleavond moest Jet Set winnen. Jet Set kwam al snel op een 0-2 voorsprong in de wedstrijd. Toch gaf Skills United het niet op wisten binnen 2 minuten de stand weer gelijk te trekken. Uiteindelijk zette Jet Set nog een tandje bij en wisten in het vervolg nog 2 keer te scoren waardoor de eindstand 2-4 was. Hierdoor blijft de avond nog spannend. De laatste wedstrijd van de vierde speelronde ging tussen Prohand en FC Je weet dat je hem wint. In de eerst 5 minuten van de wedstrijd kwam FC Je weet dat je hem wint al snel op een 0-2 voorsprong. Prohand gaf zich echter niet gewonnen en schakelde een tandje bij waarbij ze nog 4 keer wisten te scoren. Eindstand 4-2. Door deze overwinning maakt Prohand nog een kleine kans op de finaleavond.

De laatste speelronde van de avond werd afgetrapt door Familie Verbruggen en Jet Set. Jet Set kan na winst op 12 punten komen, maar de Familie begint zeer effectief en weet 3 keer het net te vinden in de eerste 5 minuten. Jet Set voerde in het vervolg de druk op en ze wisten al snel 2 keer te scoren, waardoor de wedstrijd weer spannend werd. Uiteindelijk wist Familie Verbruggen stand te houden en zo met 3-2 te winnen. Hierdoor maakt Jet Set met 9 punten geen kans meer op de finaleavond. De wedstrijd tussen FC Je weet dat je hem wint en Skills United zou beslissen wie er met de “Rode Lantaarn” naar huis zou gaan. Skills United wist deze wedstrijd gemakkelijk en ruim met 6 – 1 te winnen en eindigen daarmee op de 5e plaats. De wedstrijd tussen Prohand en Snoep gezond, LMR moet dan de beslissing brengen. Prohand moet winnen, terwijl Snoep gezond, LMR aan een punt genoeg heeft om zich tot winnaar van de avond te kronen en volgende week de finaleavond te spelen. Na 5 minuten komt Prohand op een 1-0 voorsprong. Prohand hield in het vervolg van de wedstrijd goed stand en in de slotfase scoren ze zelfs nog 2 keer, waardoor de eindstand 3-0 werd in het voordeel van Prohand. Door deze overwinning komen beide teams op 10 punten. Aangezien het onderling resultaat doorslaggevend is, mag Prohand zich de winnaar van de avond noemen:

1. Prohand, 10 punten
2. Snoep gezond, LMR, 10 punten
3. Jet Set, 9 punten
4. Familie Verbruggen, 7 punten
5. Skills United, 5 punten
6. FC Je weet dat je hem wint, 1 punt

Volgende week spelen we de finale avond van het Quakeltoernooi met Sportcafe de Midi’s, Yellow Birds, RKDES, Deho Boys en Prohand. We beginnnen de avond om 18.30 uur met de titelverdediger, Sportcafe de Midi’s tegen Yellow Birds en iets voor 22 uur sluiten De Midi’s en RKDES het toernooi af en weten we wie zich een jaar lang winnaar van het Quakeltoernooi mag noemen.