Prohand winnaar van 4e voorronde Quakeltoernooi na spannend slot

Tijdens de vierde voorronde avond van het 28ste Quakeltoernooi streden de volgende teams voor een finaleplaats: Hilverda de Boer, FC Wilnis, Hartog timmerwerken, C1000, Prohand en FC Geendeukineenpakjeboter.

De 1e wedstrijd tussen Hilverda en Wilnis eindigt in 6-0 voor Hilverda, een eenvoudige zege voor het team van Hilverda waar een aantal selectiespelers van KDO in terug te vinden zijn. Na deze wedstrijd is het de C1000 die gemakkelijk met 4-0 wint van Hartog. C1000 doet dit jaar voor het eerst mee en heeft een aantal leuke zaalvoetballers uit Uithoorn in het team. Prohand en Geendeukineenpakjeboter delen in de 3e wedstrijd de punten, het wordt 1-1. Prohand, een vriendenteam dat al jaren meedoet, bestaat voornamelijk uit selectiespelers van KDO veld en zaalvoetbal. FC Geendeukineenpakjeboter doet ook al een paar jaar mee aan het Quakeltoernooi, dit familieteam komt uit Nieuwveen en schrijft zich ieder jaar onder een andere naam in.

De 2e speelronde begint met Hilverda tegen Hartog. Met 1-1 op het scorebord dreigt het een gelijkspel te worden, maar Hilverda weet vlak voor tijd de 3 punten naar zich toe te trekken door de 2-1 te scoren. C1000 – Prohand is op papier een aantrekkelijke wedstrijd, de teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagt. C1000 is technischer, maar prohand  speelt het spel slimmer en efficiënter. Het blijft lange tijd 1-1 maar 15 sec. voor tijd is het Prohand die de 2-1 maakt uit een scherpe counter. Geendeukineenpakjeboter wint daarna met 3-1 van Wilnis zodat na 2 speelronden alleen Hilverda 6 punten heeft.

De 3e speelronde  begint met de kraker  Hilverda tegen C1000. Een erg leuke wedstrijd op het scherpst van de snede. C1000 neemt met 2 uitgespeelde mogelijkheden een 2-0 voorsprong, maar Hilverda komt terug tot 2-1 en krijgt in de laatste minuut een penalty en een vrije trap die er beide niet ingaan. Prohand wint daarna met 3-0 van Wilnis en  Geendeukineenpakjeboter wint met 2-0 van Hartog. Hierdoor gaat  Prohand  nu met 7 punten aan de leiding.

Hilverda – Prohand is een hele spannende open wedstrijd. Na de snelle 1-0 voor Hilverda probeert Prohand de gelijkmaker te forceren. De 1-1 die volgt is terecht te noemen. In de hectische slotfase weet Hilverda in de slotseconden nog te scoren. C1000 wint hierna met 4-1 van Geendeukineenpakjeboterg en Hartog wint met 2-1 van Wilnis.

Met voor alle teams nog 1 wedstrijd zijn er nog 4 teams die kunnen winnen:  Prohand, Geendeukineenpakjeboter, Hilverda  en C1000. Eerst speelt Hilverda tegen Geendeukineenpakjeboter. Een gelijk opgaande wedstrijd die door Geendeukineenpakjeboter uiteindelijk wordt gewonnen met 3-2. Hierdoor komt Geendeukineenpakjeboter op 10 punten. Hartog tegen Prohand wordt een eenvoudige 6-1 zege voor Prohand. Prohand komt daardoor ook op 10 punten maar heeft een beter doelsaldo dan Geendeukineenpakjeboter.  De laatste wedstrijd tussen C1000 en Wilnis moet de beslissing brengen, bij winst is C1000 winnaar. Wilnis heeft in de 5 voorgaande wedstrijden nog geen punten verzameld en begint als underdog. Verrassend genoeg gaat het duel gelijk op, Na 1-0 voor C1000 wordt het al snel 1-1. Wilnis speelt hun beste wedstrijd en combineren er lustig op los. De eindstand wordt 2-2 waardoor ook C1000 op 10 punten eindigt. Doordat het onderling resultaat doorslaggevend is en Prohand hun wedstrijd tegen C1000 wonnen, zijn zij door naar de finale!

A.s. zaterdag 1 februari de laatste voorronde, de volgende teams treden dan aan: Jong KDO, Klaas Kleijn Administratiekantoor, Familie Hogerwerf, Begonia’s, Intro personeel en Dynojet van der Meer.