Papagallo en Nieuwveense voetjes naar de finale

De tweede damesavond van het Quakeltoernooi start vanavond met de wedstrijd van Nieuwveen voetjes tegen Solidoe dames. Beide teams Creëren in de eerst minuten van de wedstrijd wat kleine kansen, en lijkt het een gelijk opgaande wedstrijd te gaan worden. Solidoe (dames KDO 3) komen nog wel op voorsprong, maar Nieuwveen voetjes weet snel daarna op gelijke hoogte te komen. Kort daarna nemen de Nieuwveense dames zelfs de leiding en geven deze niet meer uit handen, het word 2-1.

De tweede wedstrijd van de avond is tussen De Pietertjes en Papagallo. De tweevoudig winnaar komt vrij snel op voorsprong tegen de onervaren Pietertjes. Zonder al te veel weg te geven bouwen ze de voorsprong uit naar 4-0. De Pietertjes proberen in de slotseconden nog de eer te redden, maar Papagallo weet eenvoudig met 7-0 te winnen. De 3e wedstrijd is tussen Family Uithoorn en de Futsalmutsen. Family Uithoorn komt al vrij snel uit een counter op voorsprong. Beide teams tasten elkaar daarna een beetje af. Uit een vrije trap komen de Futselmutsen enigszins gelukkig op 1-1.In het verloop van de wedstrijd komt Family Uithoorn telkens op voorsprong maar weten de Futsalmutsen elke keer weer gelijk te maken. De wedstrijd eindigt dan ook in 3-3.

In de tweede ronde weten de Nieuwveense voetjes hun 2e wedstrijd te winnen tegen de Pietertjes. De Pietertjes die dicht bij hun eerste goal van de avond waren verloren met 3-0. Tijdens de 2e wedstrijd voor Papagallo en Family Uithoorn is het lang spannend. Family Uithoorn moest al snel op zoek naar de gelijkmaker, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Uiteindelijk weet Papagallo de 3 punten mee te nemen door met 2-1 te winnen. De 3e wedstrijd was een confrontatie tussen Futsalmutsen (KDO 4) en Solidoe (KDO 3). Futsalmutsen heeft het betere van het spel, maar komt op een 2-0 achterstand. Na een wereldgoal van de Futsalmutsen word het een spannende laatste minuut. Futsalmutsen krijg nog 2 goede kansen om weer gelijk te maken, maar Solidoe houd toch stand. Het KDO onderonsje word gewonnen door KDO 3/Solidoe met 2-1.

Na 2 rondes staan de Nieuwveense voetjes en Papagallo op 6 punten, Solidoe op 3, Family Uithoorn en Futsalmutsen op 1 en De Pietertjes op 0 punten.

De 3e ronde begint met beide koplopers tegen elkaar. Papagallo neemt al snel in de wedstrijd een ruime voorsprong. De Nieuwveense dames dringen nog wel aan in de slotminuten, maar Papagallo schut deze aanval vrije makkelijk af, en wint de wedstrijd met 4-2. De volgende wedstrijd speelde Solidoe Dames tegen Family Uithoorn. In een spraakmakende wedstrijd was Family Uithoorn de sterkste en won met 0-2. De Pietertjes, nog met nul punten, pakten de voorsprong tegen de Futsalmutsen. De Futsalmutsen pakten de draad op en keerde de wedstrijd naar 1-3. Nieuwveense voetjes wist op fantastische wijze de wedstrijd tegen Family Uithoorn te winnen. In de laatste minuut besliste Nieuwveense voetjes de wedstrijd en maakte hierdoor een goede stap naar een finalepaats.

De wedstrijd van Papagallo tegen de Futsalmutsen krijg vanaf het begin een leuke wending, Futsalmutsen komt op voorsprong tegen het nog ongeslagen Papagallo. In de 7e minuut komen de Futsalmutsen zelfs op 2-0, dit is ook de eindstand. In de laatste wedstrijd van de 4e ronde weten de Pietertjes hun eerst punt van de avond te halen. Met veel strijd en werklust, en flinke aanmoedigingen van de fanatieke fans op de tribune weten ze Solidoe op 0-0 te houden.

De in 5e ronde beginnen we meteen met een beslissende wedstrijd. Nieuwveen voetjes met 9 punten neemt het op tegen de Futsalmutsen met 7 punten. Alleen bij winst kunnen de Futsalmutsen nog door naar de finale. In de 10e minuut komen de Nieuwveense dames op voorsprong. In de 13e minuut maken de Futsalmutsen gelijk. Maar in dezelfde minuut neemt Nieuwveen voetjes weer de leiding en met nog weinig resterende tijd lijkt het een onmogelijke opdracht voor de ervaren Futsalmutsen. 1-2 is dan ook de eindstand, en hiermee zijn de Nieuwveense voetjes geplaatst voor de finale.

De andere finale plaats is ook al bekend, Papagallo is namelijk ook al verzekerd van de finale. Die spelen in de laatste wedstrijd alleen nog om de eerste plaats. In de voorlaatste wedstrijd spelen de Pietertjes nog tegen Family Uithoorn, deze wedstrijd eindigd in een 4-0 overwinning voor de Uithoornaars. In de laatste wedstrijd van de avond wint Papagallo overtuigend van Solidoe en verzekerd zich daarmee van de eerste plaats op deze avond.

De eindstand na vanavond is als volgt:

1: Papagallo                        12pnt (+12)

2: Nieuwveen voetjes           12pnt (+4)

3: Family Uithoorn                 7pnt (+4)

4: Futsalmutsen                     7pnt (+2)

5: Solidoe dames                   4pnt

6: De Pietertjes                      1pnt

 

Papagallo en de Nieuwveense voetjes voegen zich bij het al eerder geplaatste Zero Hero’s en Fc Ongeregeld, en gaan tijdens de finaleavond strijden om de felbegeerde bokaal.