Nieuwveen Voetjes en Code Rood naar finale-avond dames

Zaterdag 17 Januari is de tweede voorronde van de Dames onder leiding van scheidsrechters Ton en Ton. De eerste wedstrijd komt Code Rood met een counter op 0-1. Halverwege de wedstrijd komt Family uit een corner op 1-1. Na een splijtende dieptebal van Code Rood klutst de bal via de keeper en verdediger in het eigen doel. Eindstand: 2-1 voor Code Rood. In de tweede wedstrijd komt Dames E1 binnen de minuut al op 1-0. Dames E1 heeft het betere van het spel. Ondanks de vele reddingen van de keeper van Drama 3 wordt het toch nog 4-0. In de derde wedstrijd maken de Nieuwveen Voetjes hun favorietenrol waar en winnen eenvoudig met 3-0 van de Voetbalvrouwen.

De tweede ronde begint met twee teams die allebei met een overwinning gestart zijn: Code Rood – Dames E1. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De grootste kans is voor Code Rood, maar deze inzet eindigt op de paal. In de slotsecondes maakt Code Rood toch nog de winnende treffer: 1-0. In de volgende wedstrijd heeft Nieuwveen Voetjes moeite om tot scoren te komen. Maar na de derde treffer gaat het hard. Eindstand: 0-7. De wedstrijd Voetbalvrouwen – Family lijkt spannend te worden, want Voetbalvrouwen komt na een 3-0 achterstand nog terug tot 3-2, maar daarna loopt Family snel uit naar 7-2.

Code Rood weet in hun derde wedstrijd eindelijk het doelsaldo op te krikken. Drama 3 probeert het wel, maar is een maatje te klein: 7-0. De volgende wedstrijd is voor Family belangrijk om uitzicht te houden op de volgende ronde. Nieuwveen Voetjes wil in het kielzog blijven van Code Rood. Family begint goed, ze verzilveren echter maar 1 kans. Met nog vijf minuten op de klok komt Nieuwveen Voetjes op gelijke hoogte. En met een knappe schuiver in de verre hoek wordt het zelfs 1-2. Family geeft niet op en komt vlak voor tijd op de verdiende 2-2. Dames E1 en Voetbalvrouwen maken er een spannende wedstrijd van. Het wordt uiteindelijk 2-0 voor Dames E1.

Nieuwveen Voetjes komt tegen Code Rood al snel op een 1-0 voorsprong. Code Rood krijgt geen grip op de wedstrijd en verliest zelfs met 0-3. Het blijft spannend, want door deze uitslag zijn er nog 4 teams die uitzicht hebben op de finale avond. De wedstrijd om des keizers baard tussen Drama 3 en Voetbalvrouwen eindigt in 0-0. In de laatste wedstrijd van deze ronde wordt Dames E1 uitgeschakeld en Family behoudt nog een theoretische kans op de finale avond.
Code Rood maakt in de laatste wedstrijd tegen Voetbalvrouwen geen fout (4-1) en plaatst zich voor de finale. Nieuwveen Voetjes heeft aan een overwinning genoeg voor de eerste plaats. Ze winnen eenvoudig met 0-3 van Dames E1 en zijn daarmee de terechte winnaar van de avond. De laatste wedstrijd tussen Family en Drama 3 eindigt in 11-2.

De eindstand is als volgt:
1. Nieuwveen Voetjes – 13 pnt (+16)
2. Code Rood – 12 pnt (+9)
3. Family – 10 pnt (+14)
4. Dames E1 – 6 pnt (+1)
5. Voetbalvrouwen – 1 pnt (-13)
6. Drama 3 – 1 pnt (-27)

Volgende week gaan we verder met de vierde voorronde bij de heren met: De Muur, De Klojo’s, Prohand, Hartog Timmerwerken, Sportcafe de Midi’s en Zeg ik niet!!. De eerste wedstrijd begint om 18.00 uur in de KDO Sporthal aan de Vuurlijn.