Nieuw Deco laatste finalist Quakeltoernooi 2015 – 2016

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste voorronde bij de heren. De volgende teams strijden voor de laatste plek in de finale. Nieuw Deco, De schoffelaars, Prohand, Yellow Birds, Familie Hogerwerf, De Muur.

De openingswedstrijd van de avond is Nieuw Deco tegen De Schoffelaars. In de eerste minuten wordt er flink gescoord over en weer. Halverwege staat het 2-3 voor Nieuw Deco. De Schoffelaars zijn allemaal jonge jongens die spelen met veel strijd en passie. Maar ze leggen het toch af tegen de ervaring van Nieuw Deco, het wordt 5-2. Prohand neemt het in de 2e wedstrijd op tegen Yellow Birds. Yellow Birds is een van de kanshebbers van vanavond, onder de naam KIKA hebben zij het toernooi al eens op hun naam geschreven. Ze komen dan ook snel op voorsprong tegen Prohand door een mooie goal van Stefan van Piere. Prohand heeft weinig in te brengen in hun eerste wedstrijd, ze verliezen dan ook met 4-0. De Fam Hogerwerf speelt daarna hun eerste wedstrijd tegen De Muur. De familie komt 1 keer per jaar samen om mee te doen met het toernooi, en De Muur speelt wekelijks in de zaal als KDO 2. Het initiatief ligt direct bij De Muur, waar de familie hoopt te kunnen toeslaan in de counter. Net als de familie wat meer grip krijgt op de wedstrijd slaat De Muur toe. Na slecht wegwerken schiet Reinier Onderwater de 1-0 binnen. De Muur laat het initiatief daarna aan de familie, die met het vele balbezit elke keer tegen een muur van spelers aanloopt. De Muur doet hun naam eer aan op die manier, en winnen hun eerste wedstrijd met 1-0.

In de tweede ronde spelen Nieuw Deco tegen Prohand, en Prohand komt enigszins gelukkig op 1-0 door een goal van Mathijs Molleman. Nieuw Deco komt terug tot 1-1. Aan beide kanten een aantal spannende situaties voor het doel. Een minuut voor tijd countert Nieuw Deco met een overtal, waar Doron Borger ongelukkig de bal in eigen doel schiet. Nieuw Deco wint hierdoor met 2-1. Yellow Birds is daarna de betere ploeg tegen de familie Hogerwerf. Met veel strijd blijft de familie in de wedstrijd waardoor het tot het einde spannend blijft. 30 seconden voor tijd slalomt Sjors Kas richting de goal van Yellow Birds, en met een puntertje maakt hij de gelijkmaker. 1-1 is ook de einduitslag. De Muur speelt daarna tegen De Schoffelaars. Binnen 1 minuut komen ze al op voorsprong, en na miscommunicatie achterin bij de schoffelaars wordt het ook al snel 2-0. De Schoffelaars gaan nog vol voor de aansluitingstreffer maar De Muur speelt de wedstrijd netjes uit en loopt nog uit naar 3-0.

Daarna nemen Nieuw Deco en Yellow Birds het tegen elkaar op. Nieuw Deco krijgt 3 grote kansen op rij, maar falen in de afwerking. Yellow Birds straft het direct af door in de counter de 1-0 te maken. Yellow Birds weet niet door te drukken en Nieuw Deco ruikt kansen om in de wedstrijd te blijven. In de 8e minuut komen ze dan ook terecht op 1-1. Beide teams scoren nog 1 keer, het blijft 2-2.
De familie Hogerwerf kwam met 1-0 voor in de wedstrijd tegen De Schoffelaars. De schoffelaars gingen weer vol in de strijd. Thijs Plasmeijer liet zien lekker te kunnen voetballen en scoorde de 1-1. Uiteindelijk wonnen de Schoffelaars met 2-1. De wedstrijd die volgde was de nog ongeslagen Muur tegen het puntloze Prohand. Ook deze wedstrijd trok de Muur aan het langste eind en won met 2-0.

Nieuw Deco won hun vierde wedstrijd met 3-0 van de familie Hogerwerf en heeft na vier wedstrijden 10 punten. Een volgende spannende wedstrijd tussen Yellow Birds en het ongeslagen De Muur. Yellow Birds liet zien goed te kunnen voetballen terwijl de Muur het fort probeerde te verdedigen. Na leuke aanvullen stond Yellow Birds met 2-0 voor waaronder een hard schot van Mark Rutgers. In de laatste minuut kwam de Muur nog tot 2-1 maar verder kwamen zij niet. Na 4 wedstrijden had Yellow Birds 8 punten en de Muur 9 punten. Prohand won hun eerste wedstrijd tegen de Schoffelaars, 3-0.

In de laatste speelronde gaat het tussen Nieuw Deco (10 punten), De Muur (9 punten) en Yellow Birds (8 punten). Nieuw Deco en De Muur spelen in de laatste speelronde tegen elkaar. Alles is dus nog mogelijk. Een weergaloos doelpunt van Nieuw Deco zorgde voor een 1-0 voorsprong. Mede door goed keeperswerk blijft dit ook lang zo. Het is mooi dat beide teams al jaren met veel plezier en passie meedoen. Rick Kruit zorgde vier minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Doordat dit zo bleef was het duidelijk dat de Muur niet meer naar de finale avond kon. Prohand won een beladen wedstrijd tegen de Familie Hogerwerf met 1-0 door een doelpunt van Maarten van Kessel. De laatste wedstrijd ging tussen Yellow Birds en De Schoffelaars. Indien Yellow Birds met minimaal drie doelpunten verschil wint van De Schoffelaars staan Yellow Birds in de finale. Na 7 minuten maakt Yellow Birds de 1-0. Even later werd het 1-1 door een perfect uitgevoerde counter. Yellow Birds ging voetballen met een voetballende keeper en het werd zelfs 2-1 voor de Schoffelaar door een doelpunt van hovenier Jelle de Jong. Dennis van Piere brengt de spanning nog terug door de 2-2 te maken.

De eindstand is: 1. Nieuw Deco, 2 De Muur, 3. Yellow Birds, 4. Prohand, 5. De Schoffelaars en 6. Familie Hogerwerf.

Volgende week is de finale avond. Sportcafé de Midi’s, KDO zaal, Deho Boys, Skills United en Nieuw Deco zijn de herenteams op de finale avond. De damesteams zijn De Beunies, FC ik kap er mee, Banaan en Pappagallo.