KIKA en Zero Heroes overtuigende winnaars 28e Quakeltoernooi

Na zeven voorronde avonden was het grote moment daar, de finaleavond. Vier damesteams en vijf herenteams speelden om de titel van het seizoen 2013 / 2014.

De avond startte met de halve finale tussen de titelverdediger Zero Heroes en de Nieuwveen Voetjes. Zero Heroes, winnaar van de eerste voorronde, liet direct zien dat zij een kanshebber zijn voor de titel, 1-0. Zero Heroes bleef doordrukken en de wedstrijd eindigde in 4-0 waardoor zij zich geplaatst hebben voor de finale wedstrijd. FC Ongeregeld treedt de volgende halve finalewedstrijd aan tegen Papagallo. Papagallo was zeer gebrand op de finale wedstrijd en startte daardoor erg sterk.  Papagallo scoorde diverse malen en de wedstrijd eindigde daardoor in 4-0 voor Papagallo.

De 1e wedstrijd bij de heren speelt Jong KDO tegen Kika, een team met voornamelijk spelers van Legmeervogels zaalvoetbal. En zij zijn een maatje te groot voor Jong KDO deze wedstrijd. De doelpunten laten niet lang op zich wachten, na een paar minuten is het al 2-0. KDO heeft niets in te brengen deze wedstrijd, de eindstand wordt 6-1 voor Kika.

De teams van Prohand en De Jetset spelen in de beginfase een gelijkopgaande wedstrijd met weinig echte kansen over en weer. 5 minuten voor het einde komt het dan toch los als De Jetset met enig fortuin op 1-0 komt. Niet veel later wordt het zelfs 2-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Prohand komt echter terug in de wedstrijd en maakt de aansluitingstreffer. In de laatste minuten wordt er wat meer risico genomen om de gelijkmaker te forceren, maar het is De Jetset die hiervan profiteert en de eindstand op 3-1 bepaalt.

De 3e herenwedstrijd speelt titelverdediger Familie Van Rijn tegen Jong KDO. Na 1 minuut al 1-0 uit een counter door Jelle de Jong. Lang kan Jong KDO niet genieten van de voorsprong want even later maakt van Rijn al de 1-1. Het spel blijft op en neer golven en na 5 minuten maakt Peter Onderwater met een bekeken schot de 2-1 voor Jong KDO. Van Rijn mist een aantal spelers deze avond en dat is terug te zien in het spel dat ze spelen. Jong KDO is duidelijk de bovenliggende partij. Uiteindelijk wordt het maar liefst 7-2.

Kleine finale dames: Nieuwveen voetjes – FC Ongeregeld

FC Ongeregeld begon goed aan deze wedstrijd en kwam al snel op een 1 – 0 voorsprong, maar die goede start konden ze niet al te lang volhouden, want Nieuwveen Voetjes scoorde in minder dan 10 minuten tijd maar liefst 4 keer en dat was uiteraard een comfortabele voorsprong. FC Ongeregeld probeerde wat ze konden en dat leidde nog tot de 4 – 2 een minuut of 5 voor tijd, maar daar bleef het bij en dat betekende dat Nieuwveen Voetjes op de 3e plaats eindigde en FC Ongeregeld 4e.

Grote finale dames: Papagallo – Zero Heroes

In een gelijkopgaande strijd waarin de dames niet veel voor elkaar onderdoen lijkt Papagallo de beste kansen te creëren maar komt Zero Heroes op een 1 – 0 voorsprong. De wedstrijd is spannend en enig fysiek geweld wordt aan beide kanten gebruikt en dat helpt Zero Heroes naar een 2 – 0 voorsprong en met een prachtig schot wordt het zelfs 3 – 0. Die stand is enigszins geflatteerd en direct na de 3 – 0 wordt het ook 3 – 1. Het blijft daarna gelijkop gaan en ondanks nog een uitgespeelde counter door Papagallo blijft het lang 3 – 1, tot 3 minuten voor tijd als Zero Heroes de wedstrijd beslist. Het wordt uiteindelijk nog 5 – 1 en dus prolongeert Zero Heroes haar titel.

Na de finalewedstrijden van de dames gaan de heren verder met KIKA tegen Prohand. Als Prohand kans wil houden op de eindoverwinning dan moeten ze deze wedstrijd winnen tegen het sterk uit de startblokken geschoten KIKA. KIKA heeft het betere van het spel en is technisch zeer begaafd, terwijl Prohand zich enigszins moet beperken tot stug verdedigingswerk en counters. Het technische spel levert mooi voetbal op en leidt tot enige kleine kansen, waarvan de eerste na 7 minuten op prachtige wijze na een sleepbeweging wordt benut. Ondanks verwoede pogingen van Prohand loopt KIKA uit naar een 3 – 0 voorsprong door 2 doelpunten van Marco Rutgers en 1 van Mels Bos. Prohand krijgt zeker wel mogelijkheden en is vooral via schoten van afstand gevaarlijk, maar het geluk is niet aan hun zijde en daarmee wint KIKA haar 2e wedstrijd van de avond.

De Familie Van Rijn en De Jetset speelden hun 2e wedstrijd tegen elkaar. De Jetset in de achtervolging op KIKA en de Familie Van Rijn vechtend voor de laatste kans op prolongatie van de titel. De 1e minuten heeft De Jetset het meeste balbezit maar via een messcherpe counter scoort Mathijs van Rijn na 4 minuten de 1 – 0. De wedstrijd is spannend en er wordt goed gevoetbald en De Jetset komt na 8 minuten terecht op gelijke hoogte. Beide partijen gaan vol voor de winst en de scheidsrechter is genoodzaakt om een speler van De Jetset een minuut naar de kant te sturen. Die overtal situatie wordt bijna direct door van Rijn uitgebuit en ze komen 3 minuten voor tijd op een 2 – 1 voorsprong. De Jetset zet alles op alles en ook bij van Rijn moet er een speler een minuut toekijken, met nog minder dan een minuut op de klok. Bij de aanval die daarop ontstaat moet van Rijn aan de noodrem trekken en houdt nog maar 2 veldspelers over. Dat overtal is teveel en dus komt de 2 – 2 stand op het bord, waarna er direct wordt afgefloten.

Halverwege het toernooi staat KIKA met 6 punten bovenaan, gevolgd door De Jetset met 4 punten en Jong KDO met 3 punten.

Prohand en Jong KDO openen de 3e speelronde. Beide teams met veel KDO selectiespelers maken er een leuke pot van, waarbij Jong KDO 2 keer weet te scoren en tussendoor Prohand ook 1 keer het net vindt. In het vervolg van de wedstrijd probeert Prohand de druk op te voeren en het is zichtbaar dat zij meer zaalvoetballers hebben dan Jong KDO. De 2 – 1 achterstand wordt vakkundig omgebogen naar een 4 – 2 voorsprong en dat is ook de eindstand.

De wedstrijd tussen KIKA en De Jetset kan beslissend zijn voor de eindoverwinning. Als KIKA weet te winnen dan zijn zij niet meer te achterhalen. De Jetset daarentegen moet winnen en zo spelen ze dan ook. Er komt 1 levensgrote kans uit die aanvalsdrang maar het schot wordt net gekeerd door Patrick Brouwer. KIKA speelt op de counter en dat resulteert toch in een 1 – 0 voorsprong door een doelpunt door Laurens van der Greft. De Jetset speelt alles of niks en is gevaarlijk met diverse schoten van afstand. Bij een gelijkspel zou de spanning terug zijn in het toernooi maar 7 minuten voor tijd scoort van der Greft opnieuw uit een scherpe counter en een minuut later maakt hij z’n 3e van de wedstrijd. Het verzet van De Jetset is daarmee gebroken en KIKA loopt nog uit naar 5 – 0. Zij zijn na deze gewonnen wedstrijd niet meer te achterhalen en de volkomen terechte winnaar van het 28e Quakeltoernooi.

De laatste drie wedstrijden leveren nog leuk zaalvoetbal op waarbij de Familie van Rijn ternauwernood met 1 – 0 wint van Prohand, Jong KDO De Jetset verslaat met 3 – 2 en KIKA ook haar laatste wedstrijd wint in een spectaculaire duel tegen de Familie van Rijn, 4 – 3.

De eindstand van het 28e Quakeltoernooi ziet er dan als volgt uit:

Dames:

1. Zero Heroes

2. Papagallo

3. Nieuwveen Voetjes

4. FC Ongeregeld

Heren:

1. KIKA                               12 punten

2. Jong KDO                          6 punten

3. De Jetset                           4 punten (-4)

4. Familie van Rijn                 4 punten (-5)

5. Prohand                            3 punten

 

De scheidsrechters van dienst tijdens de finale: Klaas Boekel, Gerard Kordes en Ron Rijnders.