KDO Zaal wint de regioavond van het Quakeltoernooi

De regioavond van het Quakeltoernooi had dit jaar vier deelnemers. Het eerste team van KDO zaal, KDO Veld, RKDES zaal 3 en Legmeervogels veld. Helaas belde de Kickers namelijk vrijdag dat ze niet konden. Daarom speelden alle teams deze avond twee keer tegen elkaar. Eerste divisie scheidsrechter Henk de Graaf en KDO’er Ron Rijnders waren de scheidsrechters van deze avond.

KDO zaal speelt in de middenmoot van de tweede klasse en RKDES 3 staat bovenin in de vierde klasse en spelen de eerste wedstrijd tegen elkaar. Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Daarna was de wedstrijd Legmeervogels tegen KDO veld. KDO veld had veel kansen maar maakte deze niet. Legmeervogels had twee kansen waarvan ze er 1 maakte en dus met 1-0 wonnen.
KDO zaal speelde vervolgens tegen Legmeervogels. Joerie Stange scoorde de enige en dus winnende treffer, 1-0. In de vierde wedstrijd van de avond maakte een behendige spits van RKDES 3 de 1-0 en door geklungel achterin bij KDO veld werd het zelfs 2-0. Rick Kruit was daarna op dreef en scoorde 2 keer waarvan 1 penalty, maar uiteindelijk won RKDES 3 met 3-2 in een leuke wedstrijd.
RKDES 3 speelde daarna 1-1 tegen Legmeervogels, waarna in de zesde wedstrijd KDO zaal vervolgens aantrad tegen KDO veld. KDO veld kwam met 1-0 voor in dit beladen duel, maar KDO zaal wist dit echter om te draaien naar een 2-1 winst.

De tussenstand na speelronde 1:
1. KDO zaal: 7 punten
2. RKDES 3: 5 punten
3. Legmeervogels: 4 punten
4. KDO veld: 0 punten

In de eerste wedstrijd van de tweede ronde speelde de nummer 1 tegen 2, waarin KDO zaal haar visitekaartje voor de eindoverwinning afgeeft door met maar liefst 6-0 van RKDES te winnen. 1 van de goals was een schitterend schot van Michael Meijer vanaf zijn eigen helft. KDO veld pakte vervolgens haar eerste 3 punten door met 2-0 van Legmeervogels te winnen.
De volgende wedstrijd ging tussen Legmeervogels en KDO zaal. Legmeervogels moest winnen om nog kans te maken op een finaleplek. Oud KDO 1 keeper Jordan Smits keepte een uitstekende avond bij KDO zaal, maar ook hij kon echter niet voorkomen dat Legmeervogels deze wedstrijd met 2-0 voor kwam. In de laatste seconde van de wedstrijd maakte KDO zaal de 2-1. Doordat RKDES 3 verloor van KDO veld maakten zij geen kans meer op de winst van de avond.
In de laatste wedstrijden van de avond moest Legmeervogels ruim winnen van RKDES 3 om nog kans te maken en dat deede het ook, het won met 7-1. Door dit resultaat mocht KDO zaal niet met 2-0 of meer verliezen. De wedstrijd eindigde echter in een 2-1 overwinning voor KDO zaal, waardoor zij de regio-avond op hun naam schrijven en dus ook op 6 februari de finale avond spelen.

Eindstand:
1. KDO zaal: 13 punten
2. Legmeervogels: 10 punten
3. RKDES 3: 5 punten
4. KDO veld: 3 punten

Zaterdag 9 januari 2016 is de volgende avond van het Quakel toernooi. Dennis en de aannemers, Slotstadboys 1 en 2, Utereg e.o., Vlugge Wilnis en Deho Boys. We zien u graag op de tribune en in de kantine. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!