KDO wint unieke avond Quakeltoernooi van regioclubs

Een unieke avond tijdens de 29ste editie van het Quakeltoernooi met zes regioclubs: KDO, RKDES, Legmeervogels, Aalsmeer zondag, Argon en Kickers’69 die streden om één plek in de finale op zaterdag 7 februari 2014.

Kickers’69 uit Leimuiden speelde de eerste wedstrijd tegen Legmeervogels. In het laatste deel van de wedstrijd besliste Legmeervogels deze en won met 1-3. Argon, koploper tweede klasse zaterdag, kwam in de wedstrijd daarna binnen 10 seconden op 1-0 voorsprong tegen FC Aalsmeer na fout inspelen van een verdediger. FC Aalsmeer liet zich niet kennen maar verloor de wedstrijd uiteindelijk wel met 2-5. Mitchel Smits, Bart van der Tol en Rick Kruit bezorgden KDO in de volgende wedstrijd tegen RKDES een 3-0 overwinning. Deze doelpunten werden allen in de laatste vier minuten van deze wedstrijd gemaakt.

Het technisch begaafde Argon wist door middel van individuele acties tegen RKDES op een 2-0 voorsprong te komen. Een hoogtepunt was het doelpunt van Riad Lillipaly welke fraai in de kruising belandde. Nadat RKDES vlak voor tijd op 2-1 kwam, gebeurde in de laatste seconde iets ongelooflijks. Door middel van een leep balletje eindigde de wedstrijd namelijk in 2-2. De wedstrijd die volgde was de derby tussen KDO en Legmeervogels. Legmeervogels kwam snel op 1-0 waarna Matthijs van Rijn de 1-1 maakte. Een geweldige wedstrijd ontplooide zich met strijd en passie. De wedstrijd werd in zeer goede banen geleid door topklasse scheidsrechter Henk de Graaf. Joris Kortenhorst maakte uit een vrije trap de 2-1. Argon verloor de volgende wedstrijd met 2-3 tegen Kickers’69. Kickers’69, een leuk en enthousiast team op het veld spelend in de 3e klasse, was overigens vooral in de counters vlijmscherp.

Kickers’69 (3 wedstrijden, 6 punten) en RKDES (3 wedstrijden, 4 punten) moesten winnen om nog kans te maken op de finaleplaats. Uiteindelijk eindigde deze onderlinge wedstrijd in 1-1. Hierdoor had KDO aan een overwinning tegen het sterke Argon genoeg om deze avond te winnen. Nadat KDO op 1-0 was gekomen was het een sterke Argon spits die uit een mooie actie scoorde, 1-1. Diverse tikkie tak doelpunten en een actie van Rick Kruit vanaf de middenlijn zorgde voor een 4-1 overwinning van KDO. Hierdoor zien we hen terug op 7 februari 2015 tijdens de finaleavond.

Na afloop in de kantine is er nog lang na gesproken over deze fantastische avond. Een ieder vond het bijzonder om eens tegen elkaar in de zaal te voetballen en het niveau lag erg hoog.

Op zaterdag 10 januari 2015 gaat het Quakeltoernooi weer door met de 3de herenavond. De volgende teams strijden dan tegen elkaar: Slotstadboys, FC Wilnis, Dennis en de aannemers, Team de Scheg, Ajaxied 2 en Begonia´s. Een ieder is hier natuurlijk weer van harte welkom. Voor nu wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!