Jong KDO laatste finalist Quakeltoernooi

De avond word geopend door Hard Hoog Hertha uit Vinkenveen tegen team Gonnes, spelend in de zaal bij KDO. Beide teams starten afwachtend en er worden nog niet veel kansen gecreëerd. Gonnes heeft de meeste kansen maar in de 5e minuut komt Hard Hoog Hertha op voorsprong. In de resterende tijd probeert Gonnes de aansluitingstreffer te maken, maar in de laatste minuut haalt Hard Hoog Hertha de winst binnen door de 2-0 te maken. In de tweede wedstrijd neemt Jong KDO het op tegen FC Lejaam. In de 12e minuut komt Fc Lejaam op voorsprong. Lang kunnen ze niet genieten van de voorsprong want Jong KDO komt met een schot uit de tweede lijn in de 9e minuut op gelijke hoogte. In een gelijkopgaand duel komt Jong KDO na een lange bal van keeper Rick Kruit op voorsprong door een knappe goal van Peter Onderwater. In de resterende tijd behoud Jong KDO het overwicht en spelen de wedstrijd slim uit. 

In de laatste wedstrijd van de eerste ronde spelen de Fam Hogerwerf tegen het Bierteam. Al snel komt de Fam Hogerwerf door een prachtige goal van Timo Kas op voorsprong. De familie heeft het betere van het spel en bouwen de voorsprong binnen korte tijd uit naar een ruime 4-0 voorsprong. In de laatste minuut komt de familie hogerwerf zelfs op 5-0, en weten zo hun eerste wedstrijd vrij eenvoudig te winnen. 

De vierde wedstrijd van vanavond gaat gelijk op. Hertha heeft het meest balbezit maar creeert niet echt kansen. Naar een goede aanval van Hertha wordt de 1-0 simpel binnen geschoten. Toch komt fc lejaam in de 12 de minuut op gelijke hoogte na een prima schot.  Na een prachtige door tik bal van lejaam beland de bal pardoes op de lat en komt Hertha goed weg. In de laatste minuut probeert Hertha nog van alles maar het resulteert  in geen doelpunten.

Jong kdo tegen het onervaren bierteam staat al binnen 2 minuten op 1-0. Stange scoort de 2-0. Met veel plezier voetbalt het bierteam verder en weet nog bijna de 2-1 te scoren. Helaas beland de bal op de paal van doelman Rick Kruit. Jong kdo maakt ook de 3 en 4 en 5-0 en stevent af op hun tweede overwinning. In de laatste seconden van de wedstrijd maakt het Bierteam de ere treffer en is de eindstand 5-1.

Fam Hogerwerf tegen Gonnes is boeiend om naar te kijken. Fam Hogerwerf heeft de meeste kansen maar goed keepers werk voorkomt een doelpunt. Aan de inzet van beide teams ligt het niet. In de laatste minuut zijn er over en weer nog kansen maar de eindstand is 0-0.

De derde ronde begint met hertha tegen de ongeslagen Jong Kdo. Jong Kdo komt naar een prachtig schot op voorsprong. Hertha probeert van alles maar Jong Kdo staat verdedigend goed. Herta maakt na een goede steek pas bijna de gelijk maker. De druk op het doel van Jong Kdo neemt toe en er valt een prachtig doelpunt, een  hard schot in de kruising. Kdo was op dat moment na een gele kaart in ondertal en Hertha maakt daar goed gebruik van. De eindstand wordt uiteindelijk 1-1.

Gonnes die met 1 punt te laag staat voor hun doen probeert tegen het gezellige Bierteam de score op te voeren. Het staat al snel 2-0, maar door een blunder van de keeper van Gonnes wordt het 2-1, dit onder luit applaus van de aanhang op de tribune. Gonnes herpakt zich snel en maakt de 3-1. Het bierteam houd aardig stand en delen zelfs wat speldenprikjes uit. Het blijft 3-1 en Gonnes heeft zijn punten te pakken.

De wedstrijd FC Lejaam tegen Fam Hogerwerf  is belangrijk voor lejaam willen ze nog op gelijke hoogte komen en meedoen vanavond. Een schot op de paal voorkomt een voorsprong van lejaam. Fam. Hogerwerf tekent na 9 minuten spelen de 1-0 aan. Het spel gaat over en weer. Lejaam staat na een overtreding met een man minder en daar maakt de Fam. Hogerwerf gretig gebruik van. 2-0 en nog 5 minuten te spelen. Lejaam probeert van alles maar zonder resultaat. Het blijft 2-0 en fam. Hogerwerf staat op gelijke hoogte met Jong Kdo. 7 punten uit 3 wedstrijden.

De derbie Hertha tegen het bierteam, allebei uit vinkenveen, levert in de eerste minuut een man zonder bal in het doel op, helaas voor het bierteam. Hertha maakt uit een counter de 1-0 . De wedstrijd verloopt sportief met een goed doelpunt van het bierteam wat steeds beter gaat voetballen. Herta maakt 2 minuten voor tijd een belangrijke treffer wat resulteert in een 2-1  overwinning voor Hertha.

De 2e wedstrijd van de 4e ronde gaat tussen de finalekandidaten Jong KDO en de familie Hogerwerf. Beide staan op 7 punten, en doen niets voor elkaar onder. Kleine kansjes over en weer, waar Jong KDO in de 5e minuut na slecht verdediging van de familie Hogerwerf de hoek voor het uitzoeken heeft en de 1-0 binnenschiet. Na een zeer spannende slotfase zonder echte grote kansen trekt Jong KDO aan het langste eind en staan nu met 1 been in de finale. In het volgende duel komt Fc Lejaam doormiddel van een penalty op 1-0. Gonnes weet daarna niet veel kansen te creëren uit het vele balbezit en de 3 punten gaan dan ook naar Fc Lejaam met 1-0. 

In de laatste speelronde is het de beurt aan Hard Hoog Hertha en de familie Hogerwerf.  Winst is voor Hard Hoog Hertha van belang om nog kans te maken op de finaleplaats. De familie Hogerwerf begint goed en komt snel op 1-0 door Frank Hogerwerf. Daarna golft het spel op en neer en is goed te zien dat het stug verdedigende team hogerwerf niet veel weggeeft. Hard Hoog Hertha probeert de aansluitingstreffer te maken maar krijgen in de 8e minuut de 2-0 om hun oren. De familie Hogerwerf loopt uit naar 3-0 en ondanks een slotoffensief van Hard Hoog Hertha is de 3-0 ook tevens de eindstand. Hiermee is Jong KDO door het verlies van Hard Hoog Hertha verzekerd van de finaleplaats.

Fc Lejaam weet hun avond goed af te sluiten door met 4-2 van het Bierteam te winnen. Hiermee laten ze het Bierteam puntloos achter op deze avond. In de laatste wedstrijd valt voor beide teams niks extra’s meer te halen. Jong KDO is al geplaatst en team Gonnes moet genoegen nemen met de 5e plaats vanavond. Gonnes weet hun laatste wedstrijd nog wel met 2-0 te winnen van Jong KDO.