Historische penalty’s beslissen 3e herenavond Quakeltoernooi

De 3e herenavond van het Quakeltoernooi werd geopend door de fam. Verbruggen en Haarlemski Boykes. De ploeg uit Haarlem kwam verrassend sterk uit de startblokken. Na enkele onbenutte kansen aan Haarlemse zijde kwam fam. Verbruggen toch op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd werd kort voor het einde beslist door een tweede doelpunt. Wat uiteindelijk de wedstrijd van de avond bleek te zijn werd al om kwart over 6 gespeeld, en die ging tussen het Kwakelse KDO zaal 2 en het Kudelstaartse De Jetset. De bezoekers uit Kudelstaart kwamen na een mooie aanval op een 1-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd komt KDO zaal 2 na een prima opgezette aanval door doelpuntenmaker Maurice Bartels op 1-1. Tegen het einde van de wedstrijd komt KDO zaal 2 op een 2-1 voorsprong. Maar niet veel later komt de Jetset alweer langszij. Met nog 1 minuut op de klok weet KDO zaal 2 voor de tweede keer op voorsprong te komen en daarmee lijkt de wedstrijd beslist. Kunnen zij de 3 punten over de streep trekken? Nee, want de Jetset komt met nog 7 seconden op de klok via een strakke vrije trap op een verdiende gelijke stand. Het is duidelijk dat deze 2 teams vanavond gaan strijden om de finale plaats. De 3e wedstrijd gaat tussen twee teams van de vriendengroep Dennis en de aannemers. Nadat Dennis en de aannemers 1 op een 2-0 voorsprong waren gekomen, wist het andere team de achterstand om te buigen tot een 2-2 eindstand.

De Jetset komt in hun 2e wedstrijd tegen fam. Verbruggen op fraaie wijze op 1-0. Nadat de Jetset op een 2-0 voorsprong kwam, wist fam. Verbruggen toch nog terug te komen in de wedstrijd met nog 5 minuten op de klok. Uiteindelijk weten de Jetset hun 2e wedstrijd over de streep te trekken door met 2-1 te winnen. De 2e wedstrijd van KDO zaal 2 tegen Dennis en de aannemers 2 werd een walk-over, 10-0. Een goed resultaat voor het doelsaldo, welke op het einde van de avond weleens belangrijk kan zijn. In een gelijkopgaande wedstrijd tussen de Haarlemski Boykes en Dennis en de aannemers 1 weten de Haarlemmers op een 1-0 voorsprong te komen. Dennis en de aannemers weten op verrassende wijze op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk delen beide ploegen de punten.

KDO zaal 2 weet hun 3e wedstrijd op eenvoudige wijze te winnen met 3-1 van fam. Verbruggen. Dennis en de aannemers 2 pakken de eerste 3 punten van de avond tegen Haarlemski Boykes. De Jetset volgt KDO zaal 2 op de voet en winnen ook hun 3e wedstrijd. Dit houdt in dat die beide teams halverwege de avond aan kop gaan met 7 punten, alleen het doelsaldo van KDO 2 is ruim beter door de eerdere 10 – 0 overwinning.

In de 4e speelronden won de fam. Verbruggen eenvoudig van Dennis en de aannemers 2. Dit resulteerde in hun 2de overwinning van de avond. KDO zaal 2 heeft het in de eerste minuten lastig tegen Dennis en de aannemers 1. Door fantastisch keeperswerk van Arjan Cornelisse weten zij op 1-0 voorsprong te komen na een counter. Maar dit weten zij niet lang vast te houden, want KDO zaal 2 zet snel orde op zaken. Binnen een minuut buigen ze de achterstand om in een 2-1 voorsprong en uiteindelijk winnen ze de wedstrijd eenvoudig met 5-1 en doen daarmee wederom goede zaken voor het doelsaldo. De Jetset zal in de wedstrijd tegen de Haarlemski Boykes dus flink aan hun doelsaldo moeten werken om door te gaan naar de finale avond op 8 februari, en ze gaan voortvarend van start. In korte tijd staat het al 3-0. Uiteindelijk wonnen zij hun ene laatste wedstrijd met 8-0. Dit houdt in dat met nog 1 speelronde te gaan KDO zaal 2 (+16) en de Jetset (+13) met 10 punten boven aan staan. De avond zal worden beslist op doelsaldo.

De laatste speelronde wordt geopend om ‘des keizers’ baard’ door de fam. Verbruggen en Dennis en de aannemers 1. Deze wedstrijd wordt op simpele wijze gewonnen door de fam. Verbruggen met 7-2. De echte finale van de avond wordt afgetrappen door de Jetset tegen Dennis en de aannemers 2. Zij buigen de achterstand in doelsaldo ten opzichte van KDO 2 zaal (3 verschil) halverwege de wedstrijd om in hun voordeel. Uiteindelijk winnen zij hun laatste wedstrijd met 11-1 en daarmee is de opdracht voor KDO zaal 2 om de finale avond te halen duidelijk. Zij moeten hun wedstrijd winnen met 8 doelpunten verschil. KDO zaal 2 begint sterk en komst binnen 1 minuut op een 1-0 voorsprong en de voorsprong wordt gestaag uitgebouwd naar 6 – 0. Het blijft echter een hele lange tijd 6-0 en pas 20 seconden voor tijd weet KDO zaal 2 door Maurice Bartels op 7-0 te komen. Door deze eindstand blijken zowel KDO zaal 2 als de Jetset hetzelfde doelsaldo +23.

Kortom de avond is nog steeds onbeslist, want ook beide teams hebben evenveel doelpunten gescoord, namelijk 28! Dit houdt in dat sinds de start van het Quakeltoernooi in 1985 een unieke beslissing door middel van 3 penalty’s door beide teams genomen moet worden. KDO zaal 2 won de tos, maar hun eerste man schiet de bal tegen de keeper. Vervolgens weet de Jetset 2 keer te scoren en KDO zaal 2 maar één. De inzet van de laatste strafschopnemer van KDO zaal 2 wordt door de keeper van de Jetset gekeerd, en dus plaatst de Jetset zich na een bloedstollende finale alsnog voor de finale avond.

  1. De Jetset                              13 punten
  2. KDO zaal 2                           13 punten
  3. Fam. Verbruggen                    9 punten
  4. Dennis 2                                4 punten
  5. Dennis 1                                2 punten
  6. Haarlemski Boykes                  1 punt