FC Ik kap er mee en de Beunies naar Grote Finale op 6 februari

Zaterdag 16 januari is de eerste en laatste damesavond van deze editie van het Quakeltoernooi gespeeld. De avond bestond uit 2 poules van 4 teams die strijden in hun poule om een plaats in de kruisfinale om zo de finale op 6 februari te halen.
Poule A bestaat uit Il pappagallo, Fc Koprol, Banaan, Voetbalvrouwen
Poule B bestaat uit Futsalmutsen, Van der Voortjes, FC ik kap er mee, Beunies

In poule A word er afgetrapt door Il Pappagallo tegen FC Koprol. Il Pappagallo heeft in de openingswedstrijd het betere van het spel en neemt al snel de leiding. Il Pappagallo houd vrij eenvoudig stand, en wint met 2-0. Banaan neemt het daarna op tegen de Voetbalvrouwen. Dit is een wedstrijd tussen de jeugdige veld dames, tegen de vrouwen waarvan hun mannen in de veldselectie spelen. Team Banaan zijn de betere voetbalsters en komen op 1-0. Drie minuten voor tijd maken ze de verlossende 2-0. Uiteindelijk winnen ze hun eerste wedstrijd vrij gemakkelijk met 3-0.

In Poule B komen De Futsalmutsen in hun eerste wedstrijd op 1-0 tegen de Van der Voortjes. Van der Voortjes, bestaande uit 11 familieleden, spelen voor het eerst met elkaar. Met een gelukkige bal onderkant lat komen de van der Voortjes terug tot 1-1. Met 2 mooie counters beslissen de Futsalmutsen de wedstrijd in hun voordeel met 3-1. Fc ik kap er mee komt in hun wedstrijd tegen de Beunies al snel op voorsprong. Zij hebben ook het betere van het spel. De Beunies komen voetballend net iets te kort. Fc ik kap er mee wint daarom ook met 2-0.

In poule A daarna een wedstrijd tussen 2 teams met 3 punten. Il Pappagallo neemt het op tegen Banaan. De jonge meiden van Banaan moeten het opnemen tegen de ervaring van Il Pappagallo. Ervaring wint het van de jeugd. Il Pappagallo wint met 2-0 en neemt de leiding in poule A. Fc Koprol speelt in dezelfde poule hun tweede wedstrijd tegen de Voetbalvrouwen. De grootste kansen zijn voor Fc Koprol, maar de Voetbalvrouwen weten hun eerste wedstrijd te winnen met 1-0.
In de tweede ronde in Poule B spelen de Futsalmutsen tegen Fc ik kap er mee. Fc ik kap er mee bestaat voornamelijk uit dames die bij CSW voetballen. Ze weten elkaar goed te vinden en winnen verdiend met 1-0. In de volgende wedstrijd nemen de Beunies het op tegen de van der Voortjes. De Beunies komen snel 1-0 voor en breiden de voorsprong zelfs uit naar 2-0. Binnen 1 minuut weten de van der Voortjes een 2-0 achterstand om te zetten in een gelijkspel, dit is ook de einduitslag.

Il Pappagallo kan zich als eerste verzekeren van een plek in de kruisfinale door te winnen van de Voetbalvrouwen. Zonder zich te veel in te spannen winnen ze eenvoudig van de Voetbalvrouwen met 3-0. Banaan kan daarna tegen Fc Koprol goede zaken doen om een plek in de finale te bemachtigen. Ze komen vroeg op voorsprong maar missen veel kansen om de bevrijdende 2-0 te maken. Twee minuten voor tijd maken ze toch de 2-0 en beslissen ze definitief de wedstrijd.
In poule B komen De Beunies in de volgende wedstrijd met 2-0 achter en een finaleplaats lijkt ver weg. Maar toen ze eenmaal op gang kwamen stonden ze binnen no-time 3-2 voor en wonnen ze hun laatste poule wedstrijd. In de laatste wedstrijd van poule B spelen Fc Ik kap er mee tegen de van der Voortjes. In een spannende wedstrijd word het uiteindelijk 2-2.

In de kruisfinales winnen de Futsalmutsen de strijd om de 7e plek door met ruime cijfers van FC Koprol te winnen, 5 – 1. De Van der Voortjes winnen met penalties van de Voetbalvrouwen nadat de reguliere wedstrijd in een 2 – 2 gelijkspel is geeindigd, zij worden daarmee knap 5e.
Banaan en FC Ik kap er mee spelen tegen elkaar om uit te maken wie op de finale-avond van 6 februari in de grote finale speelt. De andere wedstrijd gaat tussen Il Pappagallo en Beunies. FC Ik kap er mee verslaat Banaan met 2 – 0 en in een spannende wedstrijd tussen Il Pappagallo en Beunies die eindigt in 1 – 1 moet de winnaar na penalties komen, en dat doen de Beunies iets beter. Dat betekent dat we op de finaleavond Fc Ik kap er mee terugzien in de grote finale tegen de Beunies. In de kleine finale spelen dus Banaan en Il Pappagallo.

Zaterdag 23 januari hebben we weer een herenavond met teams uit de buurt. Familie Verbruggen, Jet Set, Hartogh Timmerwerken, De Toekomst, Skills United en Koekoek in de linker bovenhoek. De wedstrijden beginnen om 18:00 in de sporthal van KDO.