Familie Verbruggen laatste finalist Quakeltoernooi

Deze avond strijden de volgende teams om de laatste plek in de finale: De Toekomst, De Bekerslopers, Nieuwe Deco, Alice Good, Jet Set en de Fam Verbruggen.
De eerste wedstrijd is tussen de Toekomst en de Bekerslopers. De Toekomst is een team met jonge spelers voornamelijk uit de selectie van de veldvoetbalafdeling van KDO onder leiding van Jesse Stange. Zij openen vanavond tegen een vriendenteam uit Uithoorn genaamd de Bekerslopers. De wedstrijd begint met 2 teams die elkaar een beetje aftasten. Na 5 minuten opent De Toekomst de score en brengt hiermee direct de spanning in de wedstrijd. Beide teams zijn constant gevaarlijk en de Bekerslopers weten tot 2 keer toe terug te komen van een achterstand. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 2-2.
De volgende wedstrijd is tussen oud gediende Nieuw Deco en Alice Good. Alice Good bestaat uit de “papa’s” van de Kinderen van de E1. Zij hebben het erg zwaar tegen de ervaren vrienden van Nieuw Deco. Al snel kijken ze tegen een grote achterstand aan. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 7-0.
In de laatste wedstrijd van de 1e ronde speelt Jet Set tegen de Fam Verbruggen. In een spannende wedstrijd trekt de Fam Verbruggen aan het langste eind. Zij winnen de wedstrijd met 2-1.

In de 2e ronde blijft Nieuw Deco ongeslagen, zij winnen door 2 doelpunten van Dennis Reuling met 2-1 van de Toekomst. Zo blijkt dat de jonge generatie nog niet weet te winnen van de oude generatie. De “papa’s” van Alice Good kunnen ook hun 2e wedstrijd van de avond geen weerstand bieden tegen team Jet Set. Ondanks dat ze toch wat kleine kansjes creëren verliezen ze ook deze wedstrijd met 7-0. In de volgende wedstrijd moeten de Fam Verbruggen en de Bekerslopers proberen aansluiting te behouden met Nieuw Deco om mee te blijven doen voor een finaleplaats. In een wedstrijd waar beide teams genoeg kansen hadden om te winnen, wordt toch met 1-1 gelijkgespeeld. Waar Fam Verbruggen aan het eind grote kans had om de winnende te maken, bleef Mathijs Verbruggen niet koel genoeg oog in oog met keeper Jesper Oudshoorn. Beide teams schieten hier niet veel mee op.

In de derde speelronde weet de Toekomst hun eerste wedstrijd van de avond te winnen van Alice Good. Een overtuigende 6-0 winst voor de jonkies, waar Alice Good nog steeds op hun eerste goal van de avond wacht. Jet Set komt daarna vroeg op voorsprong tegen de Bekerslopers, maar team Jet Set verslapt een beetje en de Bekerslopers komen langszij. Uit een corner maakt Jet Set uiteindelijk de winnende en blijven zo bovenin meedraaien. Fam Verbruggen kan in de volgende wedstrijd goede zaken doen door punten te pakken tegen Nieuw Deco. In een verhit potje waar wordt gespeeld op het scherpst van de snede trekt de Fam Verbruggen enigszins geflatteerd aan het langste eind. Met 3-0 winnen zij en doen ze met 7 punten uit 3 wedstrijden weer volop mee om een finaleplaats.
In de eerste wedstrijd van de 4e ronde wint Jet Set met 1-0 van de Toekomst. Zij komen nu op 9 punten en moeten afwachten wat de andere teams gaan doen in deze ronde. De volgende wedstrijd wint de Fam Verbruggen van Alice Good. De “papa’s” beginnen steeds beter te spelen, en de uitstekend spelende keeper weet de schade te beperken door er 4 door te laten. Ze weten ook deze wedstrijd zelf niet te scoren, dus de eindstand is 4-0. Fam Verbruggen staat nu na 4 wedstrijden op 10 punten. Nieuw Deco trekt in een zware wedstrijd tegen de Bekerslopers aan het langste eind. Nadat het lang 1-1 stond weet Nieuw Deco knap de 3 punten te pakken. Hierdoor komen ze op 9 punten uit 4 wedstrijden en doen ook zij nog mee voor een finaleplaats. Na 4 ronden hebben we dus Fam Verbruggen met 10 punten, Jet Set en nieuw Deco met 9 punten. Dit belooft een spannende laatste speelronde te worden.

Fam Verbruggen mag als eerst aantreden tegen de Toekomst. Het duurt lang voordat er gescoord word, maar de Fam opent de score, en geeft daarna de zege niet meer uit handen. Hiermee komen ze op 13 punten, en is de finale behaald. In de laatste wedstrijden wint Jet Set nog van Nieuw Deco. Hierdoor komen ze op 12 punten en eindigen ze als 2e deze avond. Nieuw Deco word 3e met 9 punten. In de laatste wedstrijd moet Alice Good nog op jacht naar hun eerste doelpunt van de avond. Na 10 minuten spelen staan de Bekerslopers met 4-0 voor. Nadat de keeper van de Bekerslopers een grote kans miste maakt Alice Good hun eerste doelpunt. Mathijs van der Knaap schiet van grote afstand knap raak. Vlak daarna maken ze zelfs hun tweede doelpunt. De wedstrijd eindigd in 6-2 voor de Bekerslopers.

Einduitslag:
1. Fam Verbruggen 13
2. Jet Set 12
3. Nieuwe Deco 9
4. de Bekerslopers 5
5. de Toekomst 4
6. Alice Good 0

Aankomende zaterdag 7 februari strijden EVC 1, KDO 1, Ajaxied 2, Sportcafe de Midi’s en de Familie Verbruggen bij de mannen om de Titel. Maar voordat de heren om ongeveer 18.30 uur starten, worden eerst de kruisfinales van de dames gespeeld. Met om 18 uur Zero Heroes tegen Code Rood, gevolgd door Nieuwveen Voetjes tegen Il Pappagallo. De verliezers spelen dan om 19.30 uur de ‘troostfinale’ en de winnaars direct daarna om de Titel bij de dames. Het complete programma is te vinden op http://quakeltoernooi.nl/indeling-finale/programma-finale/. Na afloop vindt de prijsuitreiking uiteraard plaats in de kantine van KDO in de Kwakel.