Familie van Rijn winnaar 1e voorronde Quakeltoernooi

Tijdens de eerste voorronde avond van het 28ste Quakeltoernooi streden de volgende teams voor een finaleplaats:  sv Bal op het dak, Slotstadboys, Beunhazen, de Toekomst, sv BSM en de Familie van Rijn.

De 1e wedstrijd tussen Bal op het dak en Slotstadboys eindigt in 8-1 voor Bal op het Dak, een eenvoudige zege. Hierna speelt de Toekomst tegen de Beunhazen, een team uit Nieuwveen. De Toekomst wint deze wedstrijd met speels gemak: 4-0. De familie van Rijn, winnaar van het toernooi vorig jaar, opent dit jaar tegen BSM. Van Rijn heeft het meeste balbezit, maar BSM laat zien dat het wel degelijk aardig kan voetballen. Ze komen zelfs op 1-0 door een prachtig doelpunt, achter het standbeen langs! Kort daarna wordt het al 2-0 wat een verrassing genoemd mag worden. 2 minuten voor tijd scoort van Rijn de aansluitingstreffer en vlak daarna zelfs de gelijkmaker. Iedereen denkt aan een gelijkspel, maar 20 seconden voor het einde wordt het nog 3-2 voor BSM door een ongelukkig eigen doelpunt.

In de 2e speelronde wint Bal op het Dak van de Beunhazen met 3-1 en wint de Toekomst met 1-0 van BSM. De familie van Rijn speelt met Slotstadboys: 6-2.

De 3e speelronde begint met Bal op het dak tegen de Toekomst. De Toekomst wint deze wedstrijd met 4-1. BSM wint ook met 4-1 van Slotstadboys en van Rijn wint met 6-0 van de Beunhazen.

Hierdoor gaat de Toekomst na 3 speelronden met 9 punten aan de leiding, gevolgd door Bal op het dak, BSM en van Rijn met allen 6 punten.

Bal op het Dak neemt het in de 4e speelronde op tegen BSM. BSM begon het toernooi sterk maar kan dit sterke begin geen vervolg geven. Ze verliezen met 3-0. Dan de wedstrijd tussen de 2 sterkste teams van de avond: de Toekomst tegen familie van Rijn. In deze wedstrijd is van Rijn duidelijk de bovenliggende partij. Chiel Kok scoort na een minuut of 5 de 1-0 en 5 minuten later is het Matthijs van Rijn die uit een vrije trap de 2-0 aantekent. De Toekomst probeert wat terug te doen, maar de scherpte is er deze wedstrijd niet. Uiteindelijk wordt het zelfs 4-0. De Beunhazen wint met 3-1 van Slotstadboys.

Door deze resultaten zijn er nog 2 ploegen die in aanmerking komen voor de overwinning: Familie van Rijn en de Toekomst. Van Rijn speelt hun laatste wedstrijd tegen Bal op het Dak. Bij winst zijn ze verzekerd van de 1e plaats. Na 5 minuten komen ze op 1-0 en vlak daarna wordt het al 2-0. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar een paar minuten voor het einde maakt Bal op het Dak de 2-1. Van Rijn lijkt niet van slag maar komt vlak voor het einde goed weg als Bal op het Dak een 3 tegen 1 situatie voor het doel van van Rijn niet goed uitspeelt en de kans op 2-2 laat liggen. Door deze uitslag is van Rijn niet meer te achterhalen door de andere ploegen en winnen dus de 1e voorronde, hierdoor zijn ze geplaatst voor de finale op 8 februari. De laatste wedstrijden, Beunhazen – BSM 2-9 en Slotstadboys – de Toekomst 0-5, zijn daardoor niet meer van belang.

 

A.s. zaterdag 14 december de 1e damesavond. Banaan 2, FC ongeregeld, Banaan 1, Dames van het goede leven, Zero heroes en de Voetbalvrouwen strijden om een finaleplaats.