EVC 1 eerste finalist Quakeltoernooi

De eerste avond van het jaarlijkse Quakeltoernooi begon niet meteen vlekkeloos. Na wat vertraging van Lentiz Life College (LLC) moest het programma licht aangepast worden voordat er afgetrapt kon worden. De eerste wedstrijd tussen Jong KDO en 1 tegen 1 was meteen een spannende wedstrijd met veel doelpunten. Uiteindelijk vergat Jong KDO om zijn kansen af te maken, terwijl 1 tegen 1 efficiënt met de kansen omging. De wedstrijd eindigde in 5-4. In de tweede wedstrijd liet EVC1 uit Edam meteen zien dat ze makkelijk konden scoren. In een eenzijdige wedstrijd tegen BSM werd het 6-2. In de derde wedstrijd komt de familie Hogerwerf snel op voorsprong, maar lang kunnen ze daar niet van genieten. LLC scoort binnen een minuut tegen. Met wat scherpe counters weet de familie Hogerwerf twee keer op voorsprong te komen, maar iedere keer scoort LLC snel tegen. De wedstrijd eindigt in 3-3.

De wedstrijd tussen Jong KDO en EVC1 was een harde wedstrijd waarbij veel onnodige overtredingen werden gemaakt. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar uiteindelijk wist EVC1 met 2-1 te winnen. In de wedstrijd tussen BSM en de familie Hogerwerf liet BSM zien dat ze effectief omsprongen met de kansen, 3-1. In de wedstrijd tussen 1 tegen 1 en LLC begon LLC sterk door met 2-0 voor te komen. 1 tegen 1 kwam echter goed terug waarna de wedstrijd gelijk op bleef gaan en uiteindelijk de punten gedeeld werden, 4-4.

De wedstrijd tussen BSM en Jong KDO leek uit te lopen op een winstpartij voor Jong KDO, maar na een sterk tweede gedeelte van BSM werd de wedstrijd in de laatste minuut beslist in het voordeel van BSM, 3-4. In de volgende wedstrijd streed familie Hogerwerf voor haar laatste kans en leek hier met nog 1 minuut op de klok ook een punt te pakken. Alleen besliste 1 tegen 1 de wedstrijd met drie goed uitgespeelde doelpunten in de laatste minuut. In de wedstrijd tegen LLC had EVC1 veel moeite, maar een snelle uitbraak was genoeg om de wedstrijd te beslissen.

De wedstrijd Jong KDO tegen de familie Hogerwerf was vorig jaar de wedstrijd om de eerste plaats, vanavond ging het om de laatste plaats. Op het begin ging het nog gelijk op, maar Jong KDO liep aan het eind van de wedstrijd snel uit naar 4-0. Ook BSM en LLC hielden elkaar in evenwicht, waardoor EVC1 en 1 tegen 1 het in de wedstrijd daarna konden uitvechten wie de winnaar van de avond werd. Daarin deed 1 tegen 1 goede zaken door eenvoudig 3-0 voor te komen. 1 tegen 1 ging achterover leunen, waardoor EVC1 terug in de wedstrijd kon komen. In de laatste minuut werd het zelfs 3-3 waardoor EVC1 alles in eigen hand kon houden voor de laatste wedstrijd.

Jong KDO had in de wedstrijd tegen LLC de meeste kansen, maar weer werden deze niet afgemaakt. LLC wist wel raad met de kansen en won met 3-0. EVC1 kwam in de wedstrijd tegen de familie Hogerwerf snel op voorsprong door een penalty. Daarna drong de familie Hogerwerf lang aan, maar het was uiteindelijk EVC1 die met een snelle counter de wedstrijd besliste.

Hiermee is de eerste finalist bij de heren bekend en mogen volgende week de Pietertjes, Zero Heroes 2.0, Zero Heroes, Il Pappagallo, FC Ongeregeld en Nic. Boys Dames 2 uitmaken wie de eerste finalist bij de dames zal zijn.