DEHO Boys wint derde voorronde Quakeltoernooi

Op voorhand was niet duidelijk wat deze avond zou gaan brengen. Geen prominente teams uit het verleden, maar wel een drietal teams uit de regio Utrecht die zouden kunnen verrassen. In de eerste wedstrijd begon team Slotstadboys 2 meteen sterk en kwamen snel op een 2-0 voorsprong. Hun tegenstander Dennis en de Aannemers (D&A) hadden daar nog geen antwoord op. Eindstand 1-2. Het eerste team van Slotstadboys had meer moeite met hun eerste wedstrijd en verloren deze met 2-0 van Utereg. Het Vlugge Wilnis bood in hun eerste wedstrijd goed tegenstand, maar wisten ondanks een ruim aantal kansen de doelman van DEHO boys niet te passeren. Het werd uiteindelijk 0-3 voor DEHO boys. De technisch vaardige ploeg leek eenvoudig af te stevenen op de finale avond.

Utereg boekt in hun tweede wedstrijd een overwinning en blijft ongeslagen door met 2-0 van D&A te winnen. De volgende wedstrijd ging tussen Slotstadboys en Vlugge Wilnis. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Beide teams kwamen om en om op voorsprong, maar in de slotseconden maakte Slotstadboys 1 toch nog de winnende treffer: 3-2. In de tweede wedstrijd van DEHO boys werd hun favorietenrol bevestigd. Het eindigde in een eenvoudige 7-0 overwinning op Slotstadboys 2.

Met vereende krachten behaald team D&A de eerste overwinning, want tegen Slotstadboys 1 wordt het 2-1. Vlugge Wilnis stond tot deze ronde ook nog op nul punten, maar na een 3-0 achterstand komen ze tegen Slotstadboys 2 nog knap terug tot 3-3. In de laatste wedstrijd van de derde ronde kon weleens de beslissing van de avond vallen: Utereg tegen DEHO boys. Beide teams waren nog ongeslagen en gingen vol voor de overwinning. DEHO Boys kwam wederom snel op voorsprong, maar wist dat niet uit te bouwen. Utereg maakte hier gebruik van en DEHO Boys moest uiteindelijk alle zeilen bij zetten om in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker te maken: 3-3.

In de daarop volgende ronde behaalde D&A hun tweede overwinning tegen Vlugge Wilnis, het werd 4-1. DEHO boys herstelde zich door Slotstadboys met 1-6 te verslaan. Utereg voerde de spanning nog verder op door met 7-0 te winnen van Slotstadboys 2. Het gebrek aan verse wissels begon een aantal teams nu wel parten te spelen.

Aan het begin van de laatste ronde waren er nog twee koplopers met 10 punten: DEHO Boys en Utereg. DEHO Boys nam in hun laatste wedstrijd tegen D&A al een voorschot op de eerste plaats door een 9-0 overwinning. Utereg stond voor de opgave om met 13 doelpunten verschil te winnen tegen de nummer laatst Vlugge Wilnis. Deze laatste was echter niet van plan om het te laten lopen, sterker nog ze wisten wederom een 3-1 achterstand om te buigen tot een 3-3. De onderlinge strijd tussen Slotstadboys 1 en Slotstadboys 2 werd uiteindelijk beslist door het tweede team: 0-2.
DEHO Boys heeft zich hiermee geplaatst voor de finale-avond op zaterdag 6 Februari. Ze waren op basis van hun kwaliteiten de terechte winnaar en zijn een sterke aanvulling voor de finale.

Eindstand derde voorronde:
1. DEHO Boys – 13 pnt
2. Utereg E.O. – 11 pnt
3. Slotstadboys 2 – 7 pnt
4. Dennis en de Aannemers – 6 pnt
5. Slotstadboys 1 – 3 pnt
6. Vlugge Wilnis – 2 pnt