Deho Boys 4e finalist Quakeltoernooi

Zaterdag 14 januari trappen we af voor de 3e heren voorronde. We hebben 4 teams die gaan strijden voor een finale plaats. De familie Hogerwerf, De toekomst, De Muur en Deho Boys. Het beloofd een spannende avond te worden met oude bekenden, en een aantal nieuwe gezichten.
De openingswedstrijd is meteen een Kwakels onderonsje. De familie Hogerwerf neemt het op tegen de jeugdige spelers van de Toekomst. De familie is al jaren een vaste deelnemer van het toernooi. De Toekomst is ook geen vreemde voor de kenners. De Toekomst bestaat voornamelijk uit selectie spelers van KDO. De wedstrijd begint met wat kleine speldenprikjes over en weer. Beide teams kunnen nog geen opening creëren. Na 12 minuten word een afstandsschot van Mitchel Smits van richting veranderd door een speler van de familie Hogerwerf, 1-0 voor de Toekomst. De familie Hogerwerf dringt aan en is 3 minuten voor het eind dicht bij de gelijkmaker. Onderkant lat en boven de doellijn gekeerd door Jesper Oudshoorn komt de Toekomst daar goed weg. Na een spannend slot is de winst toch voor de Toekomst. De Muur neemt het daarna op tegen Deho Boys. De Muur, beter bekend als KDO 2 zaal, tegen de “veldvoetballers” van Ankeveen. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en halverwege is er nog niet gescoord. De Muur staat bekend om hun defensieve manier van spelen. De “muur” die zij vormen is voor menig tegenstander een flinke opgave om te slechten. Met gelegenheidsspits Eddy Jansen en Maurice Bartels komt de Muur er sporadisch gevaarlijk uit. Deho Boys heeft het meeste balbezit maar kunnen geen gaatje vinden in de verdediging van de Muur. Wedstrijd eindigt in 0-0. De Toekomst neemt het daarna op tegen de Muur. Tot halverwege gaat het gelijk op, maar mede door 2 goals van Mitchel Smits loopt de Toekomst in korte tijd uit naar een 4-0 voorsprong. Eddy Jansen redt nog de eer voor de Muur door de 4-1 te maken.

In de volgende wedstrijd neemt de familie Hogerwerf het op tegen Deho Boys. Deho Boys komt snel op voorsprong. De familie Hogerwerf komt beter in de wedstrijd maar komen in de 14e minuut toch op een 2-0 achterstand. De familie Hogerwerf, altijd spelend met veel passie, heeft het erg moeilijk tegen de technisch begaafde spelers van Deho Boys. Uiteindelijk wint Deho Boys met 3-0 en kunnen ze zich gaan opmaken voor de “kraker” tegen de Toekomst. Dit is dan ook meteen de volgende wedstrijd. Deho Boys moet winnen, en de Toekomst heeft voldoende aan een gelijkspel. Deho Boys zet meteen de toon door binnen 8 minuten met 2-0 voor te komen. De Toekomst heeft het zichtbaar moeilijk met de behendige spelers van Deho Boys. Ze komen dan ook vrij eenvoudig op een comfortabele 5-0 voorsprong. De Toekomst zet nog een keer alles op alles en komen nog terug tot 5-2. Met een man meer op het veld weten ze de aansluitingstreffer niet te maken. Deho Boys wint uiteindelijk met 6-2 en bereikt daardoor de finale.

De laatste wedstrijd van de avond is een Kwakels onderonsje tussen de familie Hogerwerf en de Muur. Maurice Bartels schiet de Muur in de 2e minuut al op een 1-0 voorsprong. Bij een scherpe counter van de familie Hogerwerf staat gelegenheidskeeper Dave Kouwenhoven zijn mannetje en voorkomt de gelijkmaker. Na 10 minuten wordt de Muur toch gekraakt en komen de Hogerwerfen op 1-1. Niet lang daarna komen ze zelfs op voorsprong door wederom een mooie goal van Timo Kas. De Muur is niet alleen goed in verdedigen, ook de counter beheersen ze goed. Ze weten uiteindelijk de wedstrijd vrij gemakkelijk om te zetten in een 7-3 winst.

Deho Boys zien we dus terug op de finale avond op 4 februari. Voor volgende week staat er een dames avond op het programma. 7 dames teams zullen gaan strijden om de titel bij de dames.

Uitslag van de avond is als volgt:
1 Deho Boys 7 Punten
2 De Toekomst 6 Punten
3 De Muur 4 Punten
4 Familie Hogerwerf 0 Punten