De Beunies en Sportcafé de Midi’s winnen 30e Quakeltoernooi

Afgelopen zaterdag werd de finale van het Quakeltoernooi gespeeld. Op die 6e februari strijden de dames van Banaan en Il Pappagallo voor de 3e en 4e plek, De Beunies en FC Ik kap er mee voor de 1e en 2e plek. Bij de heren nemen Nieuw Deco, Sportcafé de Midi’s, Skills United, DEHO Boys en KDO 1 Zaal het tegen elkaar op.

In de openingswedstrijd komt Banaan door een mooie goal van Anita Moes op achterstand. De jonge meiden hebben het lastig tegen de ervaren zaalvoetbaldames van Il Pappagallo. Il Pappagallo heeft het betere van het spel en komen ook verdiend op 2-0. Drie minuten voor tijd komt Banaan terug tot 2-1. Daarna krijgen ze nog 1 goede kans, maar die gaat net voorlangs. De eerste wedstrijd wordt dus gewonnen door Il Pappagallo, maar omdat er over twee wedstrijden gespeeld wordt is er voor Banaan nog niets verloren.
De tweede wedstrijd is de strijd om de titel, tussen FC Ik kap er mee en De Beunies. Het zijn beide jonge teams die weinig voor elkaar onder doen. FC Ik kap er mee speelt aanvallend, met veel dames voor de bal. In een counter komen de Beunies op voorsprong door een goal van Aukje Meijer. In de 8e minuut is er een levensgrote kans voor FC Ik kap er mee, maar deze is niet besteed aan de spits. FC Ik kap er mee dringt aan en met een mooie bal op de paal missen ze weer een kans om op gelijke hoogte te komen. Beide teams krijgen nog wat kansen maar het blijft 1-0 voor de Beunies en dus ook hier is er nog niets beslist.

In de “return” van Banaan tegen Il Pappagallo komt Banaan binnen 1 minuut al op 1-0 door een mooi afstandsschot. Na 10 minuten komt Il Pappagallo op 1-1 door een goed uitgespeelde counter. Snel daarna nemen ze zelfs de leiding in de wedstrijd. Melissa Rijnbeek schiet de 2-1 binnen. Banaan gaat daarna voor alles of niets, Il Pappagallo profiteert hier dankbaar van en countert in korte tijd naar een 4-1 overwinning toe.
De return in de grote finale moet FC Ik kap er mee een 1-0 achterstand goedmaken ten opzichte van De Beunies. Met een knap afstandsschot komen De Beunies op 1-0. In de 7e minuut bouwen ze de voorsprong uit naar 2-0. FC Ik kap er mee gaat nog op zoek naar de aansluitingstreffer maar De Beunies winnen met 2-0 en leggen voor het eerst beslag op de titel bij de dames. FC Ik kap er mee wordt 2e, Il Pappagallo 3e en Banaan 4e.

De Beunies – winnaar Dames

De eerste wedstrijd bij de heren gaat tussen titelverdediger Sportcafé de Midi’s en Nieuw Deco. Het is al weer wat jaartjes geleden dat Nieuw Deco in de finale heeft gestaan, maar de mannen krijgen deze editie de kans om te laten zien wat ze nog kunnen. En dat doen ze in de openingswedstrijd met verve. Het spel gaat op en neer en na 3 minuten neemt de Midi’s een 1 – 0 voorsprong. Ondanks diverse kansen voor Nieuw Deco blijft deze stand lang op het scorebord staan. In de laatste minuut krijgt Roy Kuilenburg 2 maal de kans om uit een vrije trap de stand gelijk te trekken, maar het blijft bij een minimale overwinning voor de Midi’s.

Skills United uit Hoofddorp speelt in de tweede wedstrijd tegen DEHO Boys en beginnen slecht aan de wedstrijd. Balverlies zet een speler van DEHO 1:1 met de keeper en hij scoort beheerst. De wedstrijd raakt daarna een beetje op slot, er ontstaan in de eerste minuten weinig kansen. DEHO Boys uit Uithoorn heeft veel technisch vernuft in het team en uit een individuele actie wordt de score in de 10e minuut verdubbeld. DEHO haalt daarna het tempo uit de wedstrijd, maar zoekt soms razendsnel de aanval, en uit 1 daarvan wordt het 3 – 0. Kort daarna komt Skills een beetje terug in de wedstrijd middels een fraai afstandsschot in de kruising. Het vertrouwen komt terug en Skills is op zoek naar meer en krijgt meer, 3 – 2 met nog 4 minuten te spelen. DEHO Boys lijkt te beseffen dat ze een tandje bij moeten schakelen en probeert de voorsprong uit te breiden, maar in een tegenaanval wordt er na een tikje van achter een penalty gegeven en maakt Skills de gelijkmaker. Daarna kan het nog alle kanten op, beide ploegen gaan voor de winst. Skills komt het dichtst bij met een bal op de paal, maar het blijft 3 – 3.

De eerste wedstrijd van KDO 1 Zaal begint desastreus. Het al ingespeelde Nieuw Deco komt in de eerste minuut op een 1 – 0 voorsprong. KDO herpakt zich enigszins en probeert de achterstand ongedaan te maken, maar het ervaren Nieuw Deco houdt vrij eenvoudig stand. Na 8 minuten krijgt KDO de beste kans, maar Jim Voorn heeft het vizier nog niet scherp. KDO voert de druk langzaam op en krijgt wat kleine kansen maar weet tot 3 minuten voor tijd het net nog niet te vinden, maar dan is het toch 1 – 1 door Dennie ten Hoope na een snelle aanval en dat wordt ook de eindstand.

Sportcafé de Midi’s en Skills United doen in hun tweede wedstrijd niet voor elkaar onder. Beide ploegen proberen een gaatje te vinden maar het blijft lang 0 – 0. Een snelle uitval van de Midi’s brengt 5 minuten voor tijd Mathijs van Rijn in stelling en Mathijs schiet knap diagonaal het Sportcafé naar een 1 – 0 voorsprong. Skills gaat daarna risico’s nemen door de keeper te wisselen voor een veldspeler. In de voorronde had dat succes, maar in de finale vooralsnog niet. De Midi’s winnen ook hun tweede wedstrijd met 1 – 0.

De laatste wedstrijd in de tweede speelronde gaat tussen DEHO Boys en KDO. En KDO begint op dezelfde manier als in hun eerste wedstrijd, want binnen de minuut staan ze met 1 – 0 achter. De wedstrijd golft daarna op en neer en 5 minuten voor tijd scoort Erik Verbruggen de verdiende gelijkmaker. Die gelijke stand blijft echter niet lang op het bord en DEHO Boys zet binnen 2 minuten orde op zaken met 2 doelpunten en besluit de wedstrijd in de laatste seconde met een 4 – 1 eindstand.

Halverwege het toernooi staat de titelverdediger op 6 punten, op de voet gevolgd door DEHO Boys met 4 punten. Voor Nieuw Deco, KDO en Skills wordt het lastig, zij hebben alle drie slechts 1 punt uit de eerste twee wedstrijden.

Nieuw Deco en Skills United proberen in de 3e wedstrijd voor de volle buit te gaan. Het spel golft op en neer en Skills komt na 5 minuten op een 1 – 0 voorsprong. In plaats van die voorsprong uit te bouwen laten ze Nieuw Deco terugkomen in de wedstrijd. Aan een gelijkspel hebben beide ploegen echter helemaal niets, want dat betekent een vroegtijdige uitschakeling voor de titel. Skills heeft het meeste balbezit en Nieuw Deco loert op de counter, maar tot scoren komen ze niet meer en dus blijft het 1 – 1.

De eerste “Finale” van de avond wordt gespeeld door Sportcafé de Midi’s en DEHO Boys. Bij een overwinning van de Midi’s kunnen zij al niet meer achterhaald worden, maar als DEHO wint dan streven zij de Midi’s voorbij. De eerste minuten zijn aftastend, maar na een snelle aanval komen de Midi’s op een 1 – 0 voorsprong. DEHO zoekt de aanval en een minuut later is de stand weer gelijkgetrokken. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en er komen kansen. DEHO vindt de lat op weg naar het doel en de Midi’s zoeken het te hoog. 9 minuten voor tijd komen de Midi’s opnieuw op voorsprong. Na balverlies voorin bij DEHO soleert hun linkerflankspeler naar het doel en maakt beheerst de 2 – 1. Het gaat er vervolgens verhit aan toe want er staat iets op het spel. DEHO komt met een overtal te spelen maar schiet de bijbehorende vrije trap slecht in. Vlak daarna een opstootje waardoor beide ploegen met een man minder komen te staan. Omdat ze meer met elkaar dan met het spel bezig zijn blijft de 2 – 1 lang op het bord, tot 3 minuten voor tijd DEHO Boys door een prachtig schot van de zijkant op 2 – 2 komt. DEHO is technisch vaardiger maar de Midi’s spelen compact. Het kan de laatste minuten alle kanten op gaan en scheidsrechter Henk de Graaf komt oren en ogen te kort, maar houdt de wedstrijd prima onder controle. In de laatste minuut komt de Midi’s nog met een man meer te staan, maar de wedstrijd eindigt in 2 – 2. Hierdoor blijven beide teams kans maken op de eindoverwinning en kan ook KDO nog eerste worden als het haar laatste twee wedstrijden winnend afsluit.

Skills United is uitgeschakeld en vormt voor KDO de eerste horde, maar alweer komen de Kwakelaars snel op een 1 – 0 achterstand. KDO lijkt er echter niet meer in te geloven en komt na 5 minuten met 2 – 0 achter. Skills neemt wat gas terug en daardoor brengen zij KDO weer terug in de wedstrijd. Wederom Dennie ten Hoope brengt KDO op 2 – 1. Maar in de tegenaanval zet Skills de marge weer op twee, door een schitterende goal achter het standbeen langs keeper Oudshoorn. Scheidsrechter Ron Rijnders moet, in navolging op zijn collega in de vorige wedstrijd, met nog 7 minuten te gaan een speler van Skills 1 minuut naar de bank sturen. KDO weet dit overtal echter niet uit te buiten maar komt iets later toch op 2 – 3 door een knap doelpunt onderkant lat van Michael Meijer. Met nog 5 minuten te gaan is er nog van alles mogelijk, maar pas in de slotseconde komt KDO op 3 – 3 en daar bleef het dan ook bij.

De een na laatste wedstrijd van de avond is een Uithoorns onderonsje tussen DEHO Boys en Nieuw Deco. Voor DEHO staat er veel op het spel, bij winst komen zij op 8 punten en staan ze voorlopig eerste. Bij Nieuw Deco is het beste er een beetje af, de conditie gaat parten spelen en al snel kijken ze tegen een 2 – 0 achterstand aan. DEHO neemt gas terug waardoor Nieuw Deco wat makkelijker mee kan spelen en ook de aansluitingstreffer kan maken. DEHO wil echter niet net als in hun eerste wedstrijd een ruime voorsprong uit handen geven en zet aan voor de derde treffer en die komt er 6 minuten voor tijd. Toch weet Nieuw Deco uit een mooie counter de spanning weer terug in de wedstrijd te brengen. Met nog 3 minuten te gaan scoort Roy Kuilenburg de 3 – 2. DEHO zoekt direct weer de aanval en met een fantastische hakbal wordt keeper Edwin Meijer verrast. Uiteindelijk loopt DEHO Boys nog uit naar 6 – 2 en dus blijft het tot en met de laatste wedstrijd spannend wie er met de wisselbokaal vandoor gaat.

Sportcafé de Midi’s moet van KDO winnen om op de eerste plaats te eindigen. Vanaf het begin zoeken zij de aanval, maar KDO houdt het doel in de eerste minuten nu wel schoon. Sterker nog, na 5 minuten spelen rondt Doron Borger een prima counter netjes af, 1 – 0 voor KDO. Alle hens aan dek dus voor de Midi’s. Helaas voor KDO is de voorsprong van korte duur en staat er een 1 – 1 tussenstand op het bord. Dat blijft zo tot 9 minuten voor tijd als Sportcafé de Midi’s een beetje gelukkig op voorsprong komt. Een goed afstandsschot van Michael Meijer wordt dit keer niet gepromoveerd tot doelpunt na goed keeperswerk, dus blijft de 2 – 1 voorsprong staan met nog 5 minuten te spelen. KDO doet er alles aan om op gelijke hoogte te komen maar de Midi’s verdedigen hun voorsprong en dus toernooiwinst met veel strijd. En die toernooiwinst gaat er komen als ze anderhalve minuut voor tijd zelfs de 3 – 1 maken en uiteindelijk ook nog 4 – 1.

Sportcafe De Midi’s – winnaar Heren

Daarmee prolongeert Sportcafé de Midi’s de titel met 10 punten uit 4 wedstrijden. DEHO Boys wordt 2e met 8 punten, Skills United eindigt op de 3e plaats met 3 punten, Nieuw Deco wordt op doesaldo 4e met 2 punten en KDO wordt dus 5e, ook met 2 punten.