Beunies onttroond door Kennemers Vrouwen 1

Zaterdag 21 januari werd er in de sporthal van KDO de enige damesavond van het Quakeltoernooi gespeeld, wat dus gelijk ook de finaleavond zou zijn. De Beunies zijn als titel verdedigers de favoriet van de avond en dus in volle getale aanwezig. De overige teams zijn Atletico Madames, de Pietjes, Kennemers Vrouwen 1, Banaan, De van der Voortjes en Bij Elkaar Geraapt.
De eerste wedstrijd is tussen Atletico Madames en de Pietjes en is binnen 2 minuten al snel beslist met 2 doelpunten voor de Atletico Madames. De Madames laten de ene na de andere aanval zien en de Pietjes zijn alleen maar aan het verdedigen. Na 5 minuten staat de teller al op 5-0 voor de Madames. Ze laten leuk aanvallend spel zien met leuke combinaties. De wedstrijd eindigt in 7-0 voor de Atletico Madames.
De titelverdedigers nemen het op tegen de Kennemers Vrouwen 1. Een gelijk opgaande strijd waar de Kennemers op 1-0 komen. De Kennemers zijn fel op de bal en houden de druk op het doel hoog bij de Beunies. Ze maken het niet af wat hoop geeft en kansen aan de Beunies. Na een kleine blessure behandeling eindigt de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Kennemers.

De derde wedstrijd is tussen Banaan en de familie van der Voort. Ook hier een gelijk opgaande wedstrijd waarin de stand lang 0-0 is. Na een mooie solo en een goed schot wordt het 0-1 voor de van der Voortjes. Een hoekschop waar de Bananen de bal niet wegkrijgen, wordt afgepakt en hard in het dak van het doel geschoten. Hiermee is de eindstand bepaald: 0-2.
De wedstrijd tussen Bij elkaar Geraapt en de Pietjes komt op 1 – 0 na een goede aanval in het voordeel voor de Bij Elkaar Geraapt. De Pietjes laten het er niet bij zitten en vechten fel terug wat resulteert in een 1-1 stand. Een goede redding van de keeper van Bij Elkaar Geraapt houdt hen op de been. Helaas moet de keepster 2 minuten later toch de bal uit het doel halen. 1-2. Al snel is de stand weer gelijk naar een mooie combinatie van de Bij Elkaar Geraapt. De Pietjes blijven de druk opvoeren en zodoende wordt de eindstand 2-4 voor de Pietjes.

De titelverdedigers nemen het in hun 2e wedstrijd op tegen de knap voetballende Atletico Madames. Een schot van 12 meter afstand vindt het net voor de Beunies. Knap in het hoekje waar de keepster het nakijken heeft. Na slecht verdedigen van de Madames komt de bal zo in de voeten van een Beunies aanvalster die het gelijk afstraft, 0-2. De Madames blijven voetballen en proberen maar de keepster van de Beunies houdt haar doel schoon. De eindstand wordt uiteindelijk 0-3. Een knappe overwinning van de titelverdedigers.
De volgende wedstrijd is tussen de Kennemers Vrouwen 1 en Banaan. Binnen 40 seconden staat het 1-0 voor de Kennemers, een knappe actie met een goed schot treft doel. De Kennemers laten leuk voetbal zien en de Bananen moeten al hun verdedigende capaciteiten aanspreken. De keepster houd lang stand, maar 2 minuten voor het einde maken de Kennemers 2 snelle doelpunten. De eindstand is bepaald en met 4 doelpunten voor de Kennemers hebben zij ook hun tweede wedstrijd gewonnen.

Deze damesavond is leuk om naar te kijken. Leuk combinaties en een eerlijke maar felle strijd. De wedstrijd tussen de familie van der Voort en Bij Elkaar Geraapte staat na 5 minuten in het voordeel van de familie al op 2-0. De familie blijft aanvallen en na een goede combinatie staat het 3-0. De Bij Elkaar Geraapten scoren bijna maar de keepster redt knap. De tegenaanval die ontstaat wordt gelijk weer doeltreffend afgerond. In de resterende minuten maken de van der Voortjes nog 1 doelpunt wat de eindstand brengt op 4-0.
De Pietjes tegen de Beunies gaat gelijkop. De keepsters houden lang hun doel schoon. De Beunies moeten, om in de titelstrijd te blijven, scoren en dat doen zij in de 5de en in de 7de minuut. Ze komen ook niet meer in gevaar en zo eindigt de wedstrijd in 0-2.
De Atletico Madames tegen de Kennemers Vrouwen 1 staat na 1 minuut al verrassend op 1 – 0 in het voordeel van Atletico. De Kennemers hebben nog niet verloren en moeten dus de aanval blijven zoeken. Een grote kans in de 6de minuut wordt gemist door Kennemers. Een minuut later is het dan toch raak en staat de stand 1-1. Met een knappe redding van de keepster van de Kennemers in de laatste minuut is de eerste gelijke stand van deze avond een feit en verliest Kennemers ook de eerste punten.

Banaan tegen Bij Elkaar Geraapt is een gelijke strijd. Het spel gaat heen en weer en het Banaanteam scoort als eerste. De kansen worden door het Banaanteam wel afgemaakt en zo is de stand na 7 minuten 2-0. In de 9de minuut scoren ze weer. 3-0 is de eindstand.
Familie van der Voort tegen Pietjes staat na 1,5 minuut al op een 2-0 voorsprong voor de familie. Het tweede doelpunt is een wonderschone, een afstandschot van 17 meter over de keepster. Het overwicht is er bij de familie, maar toch scoren de Pietjes een onverwacht doelpunt. Toch blijven de van der Voortjes lekker combineren wat resulteert in een 4-1 overwinning. De familie is nog ongeslagen deze avond.
Beunies hebben hun 1e wedstrijd verloren, maar daarna alles gewonnen. Ook in deze wedstrijd laten ze zien dat ze kunnen voetballen. In de 8e minuut staat het 3-0 en ze combineren er lekker op los. Toch is de 3-0 de eindstand.
Bij Elkaar Geraapt heeft tot nu toe nog niet gewonnen en met een tegenstander als Atletico Madames wordt dat weer lastig. Ze komen er aanvallend ook niet aan te pas en Atletico blijven hun kansen benutten. Het staat na 7 minuten 5-0. Verdedigend laat Bij Elkaar Geraapt het afweten, wat de eindstand bepaalt op 8-0.

Een leuke wedstrijd met goed voetbal tussen de Kennemers Vrouwen en de van der Voortjes met een licht overwicht voor de Kennemers. Verdedigend staat het goed bij van der Voortjes, maar middels een prachtig afstandschot in de kruising door Kennemers staat het na 7 minuten 1-0. Dit is ook de eindstand en een belangrijke overwinning voor de strijd om de 1e plaats.
Atletico tegen Banaan gaat hoofdzakelijk maar 1 kant op, waarbij de Bananen moeten tegenhouden. Dit lukt duidelijk niet, dus na 5 minuten staat het 5 tegen 0. De ere treffer wordt niet gemaakt en zo wordt de eindstand 7-0.
De volgende wedstrijd tussen van der Voort en de Beunies is een belangrijke. Beide teams hebben 3 x gewonnen en 1 keer verloren. Een licht overwicht van de familie van der Voort resulteert niet in een doelpunt. De Beunies daarentegen scoren wel en zo staat het halverwege 0-1. De familie laat het er niet bij zitten en scoren de gelijkmaker. Dit is ook de eindstand en daar hebben beide teams eigenlijk weinig aan, want De Kennemers hebben nu genoeg aan een gelijkspel tegen Bij Elkaar Geraapt. Ze hebben geen last van spanning en spelen gewoon hun eigen spel. Al snel staat het 3-0 en uiteindelijk wordt de eindstand 6-0 met mooi en goed voetbal. De Kennemers Vrouwen 1 uit Driebergen zijn de nieuwe winnaars van het Quakeltoernooi 2017!

Winnaars Quakeltoernooi 2017: De Kennemers Vrouwen 1

Winnaars Quakeltoernooi 2017: De Kennemers Vrouwen 1

In de laatste wedstrijden van de avond maken de Pietjes en Banaan onderling uit wie 5e of 6e wordt, doet de Beunies wat van ze verwacht werd, namelijk winnen van Bij Elkaar Geraapt en verslaat Atletico Madames met ruime cijfers de familie van der Voort. Daarmee ziet de eindstand van het Quakeltoernooi 2017 er als volgt uit:
1. De Kennemers Vrouwen 1
2. De Beunies
3. Atletico Madames
4. De van der Voortjes
5. Banaan
6. De Pietjes
7. Bij Elkaar Geraapt