Ajaxied 2 winnaar van 3e voorronde Quakeltoernooi na spannend slot

Tijdens de derde voorronde-avond van het 29e Quakeltoernooi streden de volgende teams voor een finaleplaats: Slotstadboys uit Zeist, FC Wilnis, Dennis en de aannemers, Team de Scheg, Ajaxied 2 uit Alphen a/d rijn en de Begonia’s.
Aan de aftrap van de 1e wedstrijd verschenen FC Wilnis en Slotstadboys. Deze wedstrijd wordt met 3-0 gewonnen door Slotstadboys. Hierna het duel tussen Dennis en de aannemers en Team de Scheg. Dit leek een makkie te worden voor team de Scheg, maar Dennis en de aannemers kwam verrassend sterk terug van een 1-0 achterstand tot een 2-1 voorsprong. In de laatste minuten weet Team de Scheg dit toch om te buigen in een 3-2 overwinning. Team de Scheg deed voorheen altijd mee onder Mantel Makelaars en speelde regelmatig in de finale en is dus geen onbekende vanavond. Ajaxied 2 tegen Begonia’s is geen eerlijke wedstrijd, Ajaxied is een technisch vaardige ploeg die eenvoudig met 8-0 over de Begonia’s heen walst.
Na de 1e speelronde zijn er 3 ploegen met 3 punten en de andere zijn nog puntloos.

Slotstadboys winnen vervolgens met 3-0 van Dennis en de aannemers. Dan de wedstrijd tussen de 2 sterkere teams deze avond: Team de Scheg tegen Ajaxied 2. Een spannende wedstrijd die eindigt in 2-2, waar de Ajaxied misschien wel meer had verdiend dan 1 punt. De begonia’s winnen vervolgens met 1-0 van FC Wilnis. Hierdoor staat Slotstadboys met 6 punten voorlopig bovenaan.

Team de Scheg wint vervolgens, in een spannende wedstrijd, met 3-1 van de Slotstadboys en de Ajaxied met veel moeite met 2-1 van FC Wilnis. Vervolgens wint Dennis en de aannemers met 3-0 van de Begonia’s. Met nog 2 speelronden te gaan zijn er nog meerdere kanshebbers op een finaleplaats!

Slotstadboys tegen de Ajaxied moet uitwijzen welke van deze 2 ploegen de uitdager wordt van team de Scheg voor de 1e plaats. Na een spannende pot is het de Ajaxied die aan het langste eind trekt en met 2-1 wint. De Begonia’s komt met 2-0 voor tegen de Scheg maar moet uiteindelijk buigen, de Scheg buigt de achterstand in de laatste minuten om en wint met 4-2. Dennis en de aannemers winnen de gezelligheidsprijs, maar verliezen hun wedstrijd met 3-1 van FC Wilnis.

Met nog 1 speelronde te gaan hebben de Ajaxied en de Scheg allebei 10 punten. De Ajaxied speelt eerst tegen Dennis en de aannemers, die het beste voor het laatst hebben bewaard. De Ajaxied heeft veel moeite met de strijd en passie van Dennis en zijn aannemers. Uiteindelijk winnen ze wel met 2-0. De Scheg speelt de laatste wedstrijd van de avond tegen FC Wilnis. Deze jonge voetballers komen naarmate het toernooi vordert beter in hun spel dus lijkt op voorhand nog niets zeker. De Scheg komt vrij snel op 2-0. Op doelsaldo lopen ze behoorlijk achter op de Ajaxied dus als ze nog kans op de finale willen houden moeten ze met zeer ruime cijfers winnen. De keeper van FC Wilnis krijgt een bal hard op zijn neus en moet bloedend het veld tijdelijk verlaten. Dit is koren op de molen van de Scheg die daarna uitloopt naar 5-0. In de laatste minuten is de keeper weer terug en mist de Scheg een aantal kansen. Na de zoemer weten ze nog wel het net te vinden maar deze telt niet meer uiteraard. De Ajaxied is geëindigd met 13 punten en een doelsaldo van +12, de Scheg heeft ook 13 punten en een doelsaldo van +11. Het onderlinge resultaat is bij hetzelfde puntenaantal doorslaggevend, door het gelijke spel tussen beide teams gaat dan het doelsaldo tellen. Met 1 doelpunt verschil is de Ajaxied dus de winnaar van deze avond!

De eindstand:
1. Ajaxied 2
2. Team de Scheg
3. Slotstadboys
4. Begonia’s
5. Dennis en de aannemers
6. FC Wilnis

A.s. zaterdag 17 januari de 2e voorronde van het damestoernooi. De volgende teams treden dan aan: Code Rood, Family, Dames E1, Drama 3, Nieuwveen Voetjes en de Voetbalvrouwen. Het complete speelschema van deze avond is elders op deze site te vinden. De 1e wedstrijd begint om 18.00 hr. in de sporthal op het sportcomplex van KDO.