Jong KDO plaatst zich als laatste team voor de finale

De afsluitende voorronde avond van het Quakeltoernooi werd geopend door Jong KDO en Klaas Kleijn Administratiekantoor. Jong KDO bestaat uit spelers van de veldvoetbalselectie van KDO en zij begonnen toch wel als favoriet aan dit toernooi. Die favorietenrol werd in eerste instantie ook in de score uitgedrukt, 1 – 0. De relatief oude garde van Klaas bood echter prima tegenstand en kreeg in het 1e deel van de wedstrijd de beste kansen en halverwege wordt het dan ook terecht 1 – 1. Jong KDO voerde het tempo op en de 2 – 1 volgt met nog 5 minuten op de klok, maar Klaas Kleijn maakt nog in dezelfde minuut gelijk. Lang lijkt het bij dit gelijkspel te blijven maar met nog 30 seconden te spelen maakt Joeri Stange de winnende 3 – 2. De tweede wedstrijd ging tussen de Familie Hogerwerf en de Begonia’s. Beide teams, bestaande uit Kwakelse voetballers, doen in het begin weinig voor elkaar onder. Hogerwerf komt op een 1 – 0 voorsprong maar De Begonia’s scoren na 5 minuten de gelijkmaker. Lang staat die gelijke stand niet op het bord want door een lucky goal wordt het 2 – 1 voor Hogerwerf, maar daarna lopen zij vrij eenvoudig uit naar een uiteindelijke 6 – 1 overwinning. De 3e wedstrijd werd gespeeld door Intro Personeel en Dynojet van der Meer. Met diverse spelers van KDO 1 zaal bij Dynojet is het interessant om te zien hoe het relatief onbekende Intro Personeel standhoudt, maar dat blijkt geen probleem want Intro kwam via een knappe individuele actie op een 1 – 0 voorsprong en die werd na een minuut of 10 nog eens verdubbeld. Dynojet drong wel aan, maar wist in deze wedstrijd niet tot scoren te komen.

De tweede speelronde startte met Jong KDO tegen de Familie Hogerwerf, beiden met de volle 3 punten tot nu toe. Jong KDO zet Hogerwerf goed onder druk, maar zij weet door goed verdedigingswerk geen echte kansen te creëren en de spaarzame counters van Hogerwerf leidden ook niet tot doelpunten. Echter net als in de 1e wedstrijd scoort ook nu Joeri Stange weer de winnende treffer een halve minuut voor tijd en daarmee eindigt deze wedstrijd in 1 – 0. Intro Personeel wint vervolgens eenvoudig met 3 – 0 van De Begonia’s en Dynojet en Klaas Kleijn pakken allebei hun eerste punt na een doelpuntloos gelijkspel.

Jong KDO trapte de 3e speelronde af tegen De Begonia’s en zij maakten daarin geen fout. De eindstand van 4 – 1 kwam opvallend genoeg tot stand door 2 doelpunten van keeper Rick Kruit. Het team van Intro Personeel, afkomstig uit Noordeloos (bij Gorinchem), ging daarna in de achtervolging om ook op 9 punten uit 3 wedstrijden te komen. Zij werkten aan het doelsaldo tegen Klaas Kleijn Administratiekantoor. Het wordt uiteindelijk 7 – 0, mede doordat sterspeler Klaas zelf inmiddels was uitgeschakeld met een kuitblessure. Dynojet van der Meer pakt vervolgens haar 1e overwinning door met 2 – 0 te winnen van de Familie Hogerwerf.

De beslissing van de avond zal dan moeten vallen als Jong KDO het in de 4e speelronde opneemt tegen Intro Personeel. Beide teams dus op 9 punten en de winnaar van deze wedstrijd is ook meteen de winnaar van de avond. In een gelijkopgaande wedstrijd waren er over en weer diverse kansen en Jong KDO neemt in de 8e minuut een 1 – 0 voorsprong. Intro Personeel zet vervolgens behoorlijk aan en krijgt ook mogelijkheden op de gelijkmaker en die kwam er in de 6e minuut. Het bleef een spannende strijd waarin beide teams voor de overwinning gingen en na een snel opgezette counter door Rick Kruit scoort Roel Egberts beheerst de 2 – 1. Er zijn dan nog 2 minuten te spelen en Intro Personeel speelt alles of niks, maar dat mag niet baten want Jong KDO geeft niets meer weg en plaatst zich daarmee als 5e team voor de finale-avond. De overige wedstrijden leveren nog leuke momenten en mooie goals op, maar worden gespeeld om des keizers’ baard. Hoewel, in de allerlaatste wedstrijd speelden Klaas Kleijn en De Begonia’s om wie de rode lantaarn van deze avond zal dragen. De eindstand ziet er als volgt uit:

  1. Jong KDO                                              15 punten
  2. Intro Personeel                                      10 punten
  3. Dynojet van der Meer                             7 punten
  4. Familie Hogerwerf                                  7 punten
  5. De Begonia’s                                         3 punten
  6. Klaas Kleijn Administratiekantoor            1 punt