Quakeltoernooi zaterdag 26 januari – Bol.com overtuigende finalist

De derde voorronde avond van het Quakeltoernooi startte zaterdagavond met de volgende teams. De Grasshoppers, Bol.com, Nieuw Deco, Familie Verbruggen, Team Tap, Het kan NOG beter.
De openingswedstrijd is De Grasshoppers tegen Bol.com. De “ buurjongens” uit de Graslaan nemen het op tegen een zaalvoetbalteam uit de regio van Doetinchem. Het is een gelijk opgaande wedstrijd met een spannend slot, waarbij Bol.com met dank aan de keeper een 2-1 overwinning uit het vuur sleept. De tweede wedstrijd gaat tussen De Familie Verbruggen en de veteranen van Nieuw Deco. Halverwege de wedstrijd komt Nieuw Deco middels een bekeken afstandsschot op een 0-1 voorsprong. Niet veel later doet De Familie Verbruggen iets terug en komen zij langszij. Beide ploegen gaan vol voor de winst maar het blijft 1-1. Bij de derde wedstrijd tussen Team Tap en Het kan NOG beter staat het na 10 seconden al 1-0 voor de jonge gasten van Team Tap. 3 minuten voor tijd komt Het kan NOG beter op gelijke hoogte door een verre ingooi van de keeper op de vrijstaande Timo Kas die middels een drop kick uit de draai fraai scoort. Kort daarna komen zij door een identieke situatie op een 1-2 voorsprong wat tevens de eindstand is.

De 1e wedstrijd van de 2de speelronde gaat tussen De Grasschoppers en Nieuw Deco. Halverwege de wedstrijd komt Nieuw Deco op een verdiende 0-1 voorsprong. Ondanks de druk van De Grasshoppers weet Nieuw Deco stand te houden en wint z’n 1e wedstrijd van de avond. De volgende wedstrijd tussen De Familie Verbruggen en Team Tap neemt De Familie Verbruggen het initiatief en creëert volop kansen. Toch komt Team Tap via een counter en een bekeken afstandsschot op een 0-1 voorsprong. De Familie Verbruggen weet snel op gelijke hoogte te komen en komt niet veel later op een 2-1 voorsprong. De Familie Verbruggen speelt de wedstrijd op ervaring uit en wint 3-1. De 2 ongeslagen ploegen, Het kan NOG beter en Bol.com, zijn gelijkwaardig. De 1e levensgrote kans is voor Het kan NOG beter, maar de bal gaat voor een lege goal voorlangs. Bol.com komt na 5 minuten spelen op een 1-0 voorsprong en niet veel later uit een corner wordt het 2-0.

De 3e ronde wordt afgetrapt tussen De Grasschoppers en De Familie Verbruggen. Binnen 1 minuut komen De Grasschoppers verrassend op 1-0. Halverwege de wedstrijd heeft De Familie Verbruggen een grote kans op de 1-1, maar de keeper van de Grasschoppers weet de inzet knap te keren. Kort daarop is het team uit de Graslaan heel effectief en komt op een 2-0 voorsprong. Via een snelle counter komt De Familie Verbruggen op 2-1. Ze hebben nog 6 minuten om hun ongeslagen status te behouden. Maar binnen een paar minuten weten de Grasschoppers uit te lopen tot 5-1. De ongeslagen koploper Bol.com start hun 3de wedstrijd voortvarend tegen Team Tap en creëert kans op kans. Na 5 minuten spelen komen zij op een verdiende 1-0 voorsprong en winnen hun wedstrijd vrij eenvoudig met 7-0. De laatste wedstrijd van deze ronde gaat tussen Het kan NOG steeds beter en Nieuw Deco. Wie nog mee wilt doen voor een plaatsje in de finale avond moet deze wedstrijd winnen. In een gelijk opgaande wedstrijd komt Het kan NOG steeds beter 2 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong en wint deze bloedstollende wedstrijd.

Na 3 speelrondes staan de Doetinchemers van Bol.com aan kop met 9 punten gevolgd door Het kan NOG steeds beter met 6 punten. De 4de speelronde wordt afgetrapt door de Grasschoppers en Team Tap. Na 30 seconde komen De Grasschoppers op een 1-0 voorsprong. De heren van de Graslaan weten elkaar steeds makkelijker te vinden en lopen snel uit naar 4-0. Uiteindelijk wordt het 7-0. In de volgende wedstrijd tussen Het kan NOG steeds beter en De Familie Verbruggen komt Het kan NOG steeds beter halverwege de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Niet veel later weten ze hun voorsprong uit te bouwen naar 2-0 en 3-0. Wanneer Bol.com de volgende wedstrijd weet te winnen van Nieuw Deco zijn zij door naar de finale avond. Aan Nieuw Deco de eer om de koploper van punten te beroven. Na 5 minuten spelen komen de Doetinchemers op een 1-0 voorsprong. Nieuw Deco had de kans op de 1-1, maar de keeper weet in een één tegen één situatie knap te redden. In de counter komt Bol.com op 2-0. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een 3-1 overwinning en zien wij de heren van Bol.com over 2 weken terug tijdens de finale avond van het Quakeltoernooi.

In de laatste speelronde weten de Grasschoppers hun 2de plaats op doelsaldo veilig te stellen door met 4-2 van Het kan NOG beter te winnen. Nieuw Deco weet hun laatste wedstrijd te winnen van Team Tap met een spannende 3-2 eindstand. In de laatste wedstrijd van de avond zorgt Bol.com voor een clean sheet en zij winnen ook hun laatste wedstrijd van De Familie Verbruggen met 3-2.

 

Stand

  1. Bol.com – 15 pnt
  2. De Grasschoppers – 9 pnt +12
  3. Het kan NOG beter – 9 pnt +4
  4. Nieuw Deco – 7 pnt
  5. Familie Verbruggen – 4 pnt
  6. Team Tap – 0 pnt