Quakeltoernooi herenavond 19 januari 2019

Zaterdagavond stond de tweede voorronde bij de heren op het programma. Daarin strijden de volgende teams om 2 finale plaatsen. Ome Co, Arsenal, De Muur, Set Jet, Vlugge Wilnis en Team Netsquare. 

De openingswedstrijd is tussen team Ome Co en Arsenal. Het ene vriendenteam speelt voornamelijk in de velvoetbal selectie van KDO en word gesponsord door de plaatselijke kroeg, en de andere spelen samen in de 1e klasse KNVB competitie. Halve wegen komt het team van Ome Co op voorsprong door een snelle aanval. Arsenal lijkt even van hun stuk te zijn want de ze krijgen al snel de tweede om de oren. Bart hoving scoort ook de derde en zo gaat de overwinning naar het team van Ome Co die in de laatste seconden ook nog de vierde maken. 0-4 

De Muur tegen de Set Jet. De Muur, eigenlijk het team kdo2 uit de zaal, spelen al jaren samen. Je merkt dat de Set Jet ook een team is die vaker samen voetballen. De Wedstrijd gaat dan ook gelijk op en is erg spannend. Rick kruit maakt het eerste doelpunt. Set Jet gaat vol op de aanval wat resulteert in de gelijk maker. 2 minuten voor tijd maakt de Muur de 2-1 wat de winnende is. 

Vlugge Wilnis tegen team Netsquare. Netsquare, oud selectie spelers, zetten de aanval vol in maar het vrienden team staat goed. Toch loont het aanvallen, want halve wege komt team Netsquare op voorsprong.  3 minuten voor tijd komt Netsquare op 2-0 en dat is tevens de einstand. 

Ome Co tegen De Muur. Het tweede zaalelftal tegen de selectie van het veld. Bart Hoving scoort het eerste doelpunt 0-1. Nog geen minuut later staat het 0-2. De Muur herpakt zich snel en maakt de aansluiting treffer 1-2. Een overtreding binnen de cirkel is een penalty voor Ome Co. De Muur maakt toch weer de aansluitingstreffer maar de eindstand is 2-4. 

Set Jet tegen het vrienden team uit Wilnis. Het is gaat één kant op waar de Set Jet in de aanval is. Toch duurt het  10 minuten voor dat de score wordt geopend. Snel volgt de 0-2. De ere treffer komt in de laatste minuut gemaakt. Eindstand  1-2 

Netsquare tegen Arsenal. Met een goed schot van Netsquare heeft de keeper zoveel moeite dat de bal in tweede instantie in het doel rolt. Met een spannende laatste minuut blijft de stand in het voordeel van Netsquare 0-1. 

Binnen een halve minuut staat het 1-0 voor Ome Co. Set Jet weet nu dat ze aan de bak moeten. Bart Hoving is vanavond lekker op dreef en scoort de 2-0. Set Jets komen er niet aan te pas en de score loopt op naar 4-0. Ome Co lijken hun energie wat te sparen en de Set Jet maken hier gebruik van. Ze scoren de 4-1 en 4-2 en gaan met 3 minuten op de klok opzoek naar de aansluitingstreffer. Dit lukt helaas niet en zo winnen de mannen van Ome Co. 

Arsenal tegen de Vlugge uit Wilnis. In de 4de minuut komt Arsenal op voorsprong.  De wedstrijd gaat op en neer en 2 minuten voor het eind maken de Vlugge uit Wilnis gelijk. Ze ruiken de eerste drie punten en gaan op jacht naar de overwinning. Met nog  1 minuut op de klok pakken ze hun eerste punten van de avond door hun tweede te scoren. 

De Muur tegen Netsquare. Netsquare heeft alle wedstrijden nog gewonnen dus is erg gebrand op de overwinning. Ze maken ook de eerste van de wedstrijd. De Muur scoort tegen met een afstand schot die door de benen van de keeper in het doel verdwijnt.  De Muur gaat vol in de aanval en Netsquare heeft het lastig met verdedigen. Met een snelle aanval komt Netsquare toch op voorsprong die wel 30 seconden op het scorebord staat. De Muur maakt 2-2. De laatste minuut is erg spannend en Netsquare komt op voorsprong. Een redding van Kevin is nodig voor de overwinning van Netsquare. 2-3. 

Ome Co is na 3 wedstrijden samen met Netsquare ongeslagen. De Vlugge uit Wilnis heeft 3 punten. De mannen van Ome Co komen op 2-0. De Vlugge maakt toch de aansluitingstreffer wat leuk is voor de neutrale kijker. Ome Co wint met 3-1 en zijn sowieso door naar de tweede ronde. 

Set Jet tegen Netsquare. Netsquare komt in de 3de minuut bijna op voorsprong. De paal brengt 2 keer redding voor de Set Jet. De keepers hebben het niet echt druk en brengen redding als het moet. In de laatste minuut wordt er ook niet gescoord en zo is de eerste gelijke spel van de avond een feit. 

De Muur tegen Arsenal. De Muur komt in de 5de minuut op voorsprong.  Arsenal, die nog puntloos is, geeft de moet niet op en maakt de gelijkmaker. Ze maken ook de 2-1 . In de laatste minuut komen de mannen van de Muur op gelijke hoogte. Eindstand 2-2 

Ome Co is ongeslagen en samen met Netsquare zeker van de finaleavond. Het gaat tussen beide nu om de eer. Netsquare kan nog wel winnaar van de avond worden maar dan moeten ze wel winnen. Het is een leuke wedstrijd die gelijk op gaat en sportief verloopt van beide kanten. Er wordt niet gescoord en zo blijft het 0-0. 

De Muur en de Vlugge uit Wilnis. De Muur opent de score. Er zit weinig spanning in de wedstrijd en De Muur maakt halve wegen de wedstrijd 2-0. De Muur is op dreef en komt na een mooie aanval op 3-0. De Vlugge scoren wel maar gaan deze wedstrijd niet winnen. Eindstand wordt 6-1. 

De laatste wedstrijd van de avond is tussen Arsenal en Set Jet. De strijd gaat gelijk op. Met een mooie stift over de keeper komt Arsenal op voorsprong. Arsenal bouwt de voorsprong uit naar 3-0 en komen niet meer in gevaar. De eindstand wordt 5-1. 

Een leuke sportieve avond met 2 overtuigende winnaars die in de finaleavond op 9 februari weer hun kunsten mogen gaan laten zien.

 

team Netsquare