Bol.com wint 33e Quakeltoernooi!!!

Vanavond strijden de winnaars van diverse voorronden bij de heren om de felbegeerde wisseltrofee van het Quakeltoernooi. Sportcafe de Midi’s, Team Netsquare, Ome Co, Bol.com en ICC Bosnie gaan met elkaar de strijd aan om een gooi te doen naar de titel bij de heren. Sportcafe de Midi’s verdedigen vanavond hun titel.

De avond word geopend met een wedstrijd tussen Team Netsquare tegen Ome Co. Beide hebben zich geplaatst voor de finale op de 2e herenavond. Beide teams kennen elkaar dus goed, maar hebben de vorige wedstrijd nog niet het achterste van hun tong laten zien. In het kwakelse onderonsje word de toon meteen gezet door een prachtige goal van Dennie ten Hoope. In een gelijk opgaande wedstrijd komt Team Netsquare steeds weer terug. In een spannend slot word het uiteindelijk 4-2 voor Ome Co.

In de volgende wedstrijd neemt Bol.com het op tegen De Midi’s. Bol.com neemt de goal van de Midi’s direct onder vuur met 2 hele grote kansen. De Keeper houd de Midi’s voorlopig in de wedstrijd. Beide teams creëren daarna niet veel, al verzuimd Bol.com om de voorsprong te nemen. Uit een vrije trap nemen de Midi’s ineens de leiding. Bol.com gaat op zoek naar de gelijkmaker, en die valt 4 minuten voor tijd. In de laatste minuut krijgen de Midi’s een vrije trap mee, die verdwijnt snoeihard in het dak van het doel. 2-1 blijft de eindstand voor de Midi’s.

In de eerste minuten word er direct flink gescoord bij ICC Bosnie tegen Team Netsquare. Na 3 minuten is het 2-1 voor ICC Bosnie. Beide teams tasten elkaar wat af in de volgende fase, waarin Bosnie de 3-1 maakt. Joost Samsom mist namens Team Netsquare voor open doel en verzuimd de aansluitingstreffer te maken. Bosnie loopt daarna uit naar 4-1. Na een gele kaart komt Team Netsquare nog terug tot 4-2, maar daar blijft het bij.

Ome Co speelt daarna tegen Bol.com. Beide teams tasten elkaar even af in een gelijk opgaande wedstrijd. Ome Co komt uit een snelle counter via Bart Hoving op 1-0. Direct daarna krijgt bol.com 3 goede kansen op de gelijkmaker. Na 10 minuten valt dan toch de 1-1, ondanks een aantal prima reddingen van gelegenheidskeeper Menno Lingeman. Binnen een minuut komt bol.com zelfs op 2-1. Bart Hoving kan daarna zijn 2e van de wedstrijd maken maar mist voor open doel. Bol.com maakt er na een droge knal 3-1 van en wint hun eerste wedstrijd.

Sportcafe de Midi’s en ICC Bosnie gaan in hun tweede wedstrijd op zoek naar hun tweede winstpartij. Bosnie komt al snel op voorsprong door een weergaloze goal. Het is een wedstrijd met 2 teams die graag de aanval zoeken, en daarbij veel ruimte laten om te counteren. Met kunst en vliegwerk houd Bosnië tot nu toe de 0. Na balverlies rond de middellijn komt Bosnie op 2-0 na een mooi uitgespeelde aanval. Hiermee nemen ze de leiding in het klassement halverwege.

Team Netsquare komt er niet aan te pas tegen Bol.com en lopen tegen een flinke verliespartij aan, 8-0. Bosnie gaat op zoek naar de derde overwinning tegen Ome CO, die op hun beurt moeten winnen om in de race te blijven voor de titel. Halverwege komt ICC Bosnie op 1-0, Ome Co heeft nog weinig gecreëerd. Bosnie verdubbeld de voorsprong, maar via Tomas Stevens komt Ome Co 5 minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Bosnie speelt de wedstrijd gecontroleerd uit en wint hun derde wedstrijd.

Team Netsquare scoort binnen 1 minuut tegen de Midi’s. Uit de rebound maken de Midi’s gelijk, even later nemen ze zelfs de leiding. Ze winnen uiteindelijk met 2-1.

De wedstrijd van Bosnie tegen Bol.com gaat uitmaken wie kans blijft houden op de titel. Bosnie heeft genoeg aan een gelijkspel, Bol.com moet winnen om Boven ICC Bosnie te eindeigen. In een meer spannende dan goede wedstrijd wint Bol.com met 2-0 van Bosnie, en nemen een voorschot op de titel.

In de laatste wedstrijd moeten de Midi’s met meer dan 10 doelpunten winnen van Ome Co om nog eerste te worden. Ze komen wel op een 2-1 voorsprong, maar met nog 2 minuten op de klok is er te weinig tijd om hun titel te prolongeren. De laatste wedstrijd eindigt in 2-2, waardoor de Midi’s hun titel kwijt raken en derde worden. Ome Co stond al vierde, en met het gelijkspel veranderd daar niets aan.

Bol.com is daarmee de winnaar van het 33e Quakeltoernooi. De debutanten uit Doetinchem hebben met attractief en energiek voetbal verdiend gewonnen. De einduitslag van de avond:

1. Bol.com
2. ICC Bosnie
3. Sportcafe de Midi’s
4. Ome Co
5. Team Netsquare

Rest ons alleen nog onze sponsoren, vrijwilligers en deelnemers te bedanken voor weer een mooie editie van het Quakeltoernooi. Tot volgend jaar!!