RKDES winnaar finale Quakeltoernooi

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De finale van het Quakeltoernooi werd gespeeld in de sporthal van KDO in De Kwakel. Aan de start verschenen, naast titelverdediger Sportcafe De Midi’s, de Yellow Birds en Deho Boys uit Uithoorn, RKDES uit Kudelstaart en Prohand uit De Kwakel.

De eerste wedstrijd speelden Yellow Birds tegen RKDES. In deze spannende en gelijkopgaande wedstrijd kwam RKDES op voorsprong. Met wat kansen over en weer wisten de Yellow Birds de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een gelijkspel in de eerste wedstrijd heb je eigenlijk niet veel aan, dus er werd vol gejaagd op een overwinning, en die kwam er voor RKDES. De 2-1 vijf minuten voor tijd kwam niet meer in gevaar.
In de tweede wedstrijd van de avond mocht het Kwakelse Prohand aantreden tegen Deho Boys. Op papier zou dat 3 punten voor Deho Boys op moeten leveren, maar Prohand nam brutaal de leiding. Lang konden ze niet genieten van die voorsprong, Deho Boys boog de achterstand snel om in een 2 – 1 voorsprong. Daarna toch nog wat kansjes voor de Kwakelaars om gelijk te komen, maar uiteindelijk liep Deho Boys uit naar een eenvoudige 4 – 1 overwinning.
De derde wedstrijd was de eerste voor Sportcafe de Midi’s en de tweede voor Yellow Birds. Als Yellow Birds deze zou weten te winnen dan zouden ze zichzelf na hun verlies in de eerste wedstrijd weer terug in het toernooi voetballen, maar al snel komen ze op een 1 – 0 achterstand. Het team van KDO trainer Raymond de Jong vecht zich echter terug in de wedstrijd met een 1 – 1 tussenstand tot gevolg. De titelverdediger bijt daarna meer van zich af en via 2 doelpunten tillen ze de eindstand naar 3 – 1.

RKDES en Prohand spelen hun tweede wedstrijd tegen elkaar. Prohand moet punten pakken om niet vroegtijdig uitgeschakeld te zijn. Dat zal een lastige klus worden tegen 1e klasser RKDES, maar het spel gaat redelijk gelijkop met kleine kansjes aan beide kanten. Met een lucky van richting veranderde bal komt RKDES echter op een 1 – 0 voorsprong na een minuut of 5 spelen. Prohand probeert de stand gelijk te trekken en er ontstaan wat mogelijkheden, maar daardoor ook ruimte voor RKDES. Die ruimte wordt 5 minuten voor tijd benut en met een vlammend schot is keeper Kevin ten Brink kansloos, 2 – 0, en dat is gelijk de eindstand.
De laatste wedstrijd in de tweede ronde gaat tussen Deho Boys en Sportcafe De Midi’s. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd en dit treffen belooft dan ook een spannende en interessante te worden. Het eerste deel is het wat aftasten door beide teams, maar langzamerhand neemt Deho Boys onder leiding van Laurens van der Greft het initiatief. Na een kleine 10 minuten leidt dit tot een 1 – 0 voorsprong en nog geen 2 minuten later wordt die stand verdubbeld. Sportcafe De Midi’s, de afgelopen 2 jaar winnaar van het Quakeltoernooi, mist een aantal spelers en dat laat zich zien. Ondanks verwoede pogingen blijven de technisch zeer vaardige Deho Boys overeind en is het aan de keeper van de Midi’s te danken dat ze niet verder uitlopen.

Halverwege het toernooi gaan RKDES en Deho Boys met de volle buit van 6 punten aan de leiding, gevolgd door Sportcafe De Midi’s met 3 punten. Prohand en Yellow Birds zijn nog puntloos en spelen de eerste wedstrijd van de derde speelronde tegen elkaar. Beide teams zoeken de aanval en proberen een gaatje te vinden in de goede verdedigende organisaties. Dat lukt maar mondjesmaat, veel kansen ontstaan er niet, totdat Mathijs Molleman in de 10e minuut wel het net weet te vinden voor Prohand. Kort daarna kan Maarten van Kessel de wedstrijd in het slot gooien, maar de paal staat in de weg. De Uithoornaars proberen er alles aan te doen om de hechte Kwakelse defensie te doorbreken, maar de 1 – 0 blijft als eindstand op het scorebord staan en daarmee pakt Prohand haar eerste drie punten.

De wedstrijd tussen RKDES en Deho Boys kan met recht een finale-wedstrijd genoemd worden. Beide teams nog ongeslagen, dus een overwinning voor 1 van beiden betekent vrijwel zeker de eindoverwinning. Het eerste kwart van de wedstrijd is RKDES de bovenliggende partij, krijgt wat kansen, maar weet het net nog niet te vinden. Juist op het moment dat Deho Boys beter in de wedstrijd komt, is het Sander Boshuizen die RKDES met een diagonaal schot op voorsprong schiet. Voor Deho Boys is dit het moment om nog een tandje bij te zetten. Het tempo wordt opgevoerd en in de 10e minuut wordt de grootste kans om zeep geholpen, het schot gaat net naast. De counter die daarop volgt wordt vlijmscherp uitgevoerd door RKDES en knap afgerond, 2 – 0. De wedstrijd wordt daarna iets grimmiger, RKDES heeft overtredingen nodig om Deho Boys af te stoppen en uit een vrije trap wordt het verschil teruggebracht tot 1 doelpunt. Er zijn dan nog 8 minuten te spelen en Deho Boys moet ruimte weggeven. RKDES blijkt zeer koelbloedig en effectief, want bij de eerste de beste aanval is het verschil weer teruggebracht tot twee. Vervolgens lopen de gemoederen over en weer hoog op en de goed leidende scheidsrechters Marcello Boud en Bryan de Groot moeten alle zeilen bijzetten. Duidelijk is dat beide teams niet willen verliezen en dit leidt tot diverse gele kaarten, een hoop emotie en nog 1 doelpunt vlak voor tijd voor Deho Boys. Daar blijft het uiteindelijk bij en RKDES wint ook haar derde wedstrijd, met 3 – 2.

Prohand mag in haar laatste wedstrijd proberen om het Sportcafe De Midi’s lastig te maken. Die laatste hebben nog een klein kansje op de overwinning, maar dan moeten ze wel winnen tegen het verdedigend sterke KDO team. Het tempo aan de kant van De Midi’s ligt te laag om het Prohand echt lastig te maken en het lijkt erop dat dit het eerste gelijkspel van de avond wordt, en de eerste wedstrijd zonder doelpunten. In de allerlaatste seconde krijgt Sportcafe De Midi’s DE kans om toch nog drie punten te pakken, maar voor open doel blijkt het toch te lastig om de bal tussen de palen te krijgen. Vandaar de eerste brilstand van de avond, 0 – 0. Daarmee is RKDES niet meer te achterhalen, aangezien het onderling resultaat tussen RKDES en Deho Boys in het voordeel van RKDES is, en dus zijn zij de winnaar van het Quakeltoernooi 2016 – 2017.

RKDES - Winnaar Quakeltoernooi 2016-2017

RKDES – Winnaar Quakeltoernooi 2016-2017

Er moeten dan nog wel 2 wedstrijden worden gespeeld, onder andere het Uithoorns onderonsje tussen Deho Boys en Yellow Birds. Na het tumultueze duel met RKDES heeft Deho Boys de rust weer gevonden en hebben deze technici het betere van het spel. Langzaam maar zeker lopen ze uit naar een 2 – 0 voorsprong halverwege de wedstrijd. Yellow Birds, met oud-KDO speler Patrick Woerdeman in de gelederen, weet ook dit keer de punten niet in eigen tas te stoppen. Zij verliezen uiteindelijk met 7 – 0 en worden laatste.
In een Kudelstaarts/Aalsmeers onderonsje tussen Sportcafe De Midi’s en RKDES staat alleen de spreekwoordelijke eer nog op het spel. Beide teams maken er nog een leuke afsluitende wedstrijd van, maar tot doelpunten leidt dat in eerste instantie niet. Halverwege is de stand nog altijd 0 – 0 en dat is typerend voor het toernooi, want de keepers van alle vijf teams waren zeer sterk op dreef deze avond: een bijna onhoudbare bal wordt door de keeper van De Midi’s toch uit de kruizing geplukt, vlak daarna biedt de paal redding, terwijl aan de overkant in een 1:1 situatie wederom de keeper de baas is. Dus ook 5 minuten voor tijd nog altijd geen doelpunten en ook deze wedstrijd lijkt op een 0 – 0 af te stevenen, totdat Sportcafe De Midi’s een minuut voor tijd deze derby beslist en met 1 – 0 wint, wat de titelverdediger uiteindelijk een 3e plaats oplevert.

De eindstand:
1. RKDES 9 punten
2. Deho Boys 9 punten
3. Sportcafe De Midi’s 7 punten
4. Prohand 4 punten
5. Yellow Birds 0 punten