Utrecht wint eenvoudig 2e voorronde

Op deze 2e herenavond maar liefst 4 kwakelse teams: De Begonia’s, Stip reizen, KDO onder de 18 en de Bolle Pouw. Verder deden Fico en een team uit Utrecht mee.

Vooraf was het moeilijk inschatten welke teams kans maakte op de bovenste plaatsen, maar de 1e speelronde maakte al snel duidelijk dat Fico en Utrecht de beste papieren hadden op de eindoverwinning. In een spannend onderling duel werd het 2-2. Het eerste duel van KDO onder 18, een team van A-junioren, tegen Stip reizen ging gelijk op, maar uiteindelijk trok Stip reizen aan het langste eind en won met 2-1. De Bolle Pouw tegen de Begonia’s, een kwakels veldvoetbalteam, eindigde in 1-1.

De 2e speelronde won Utrecht eenvoudig met 5-0 van Stip. Het was nu zaak voor Fico om niet achterop te raken en ook te winnen. In het duel tegen de Begonia’s kwamen ze, tegen de verhouding in, met 1-0 achter. In deze redelijk fysieke wedstrijd golfde het spel op en neer met aan beide kanten wat kansjes. In een man meer situatie weet de Begonia’s niet te profiteren en blijft dus steken op de 1-0 voorsprong. Vervolgens claimt Fico een penalty, die het niet krijgt, en even later komen ze zelfs op een 2-0 achterstand. In de resterende tijd weten ze niet meer terug in de wedstrijd te komen en wordt het een 2-0 eindstand. Bolle Pouw en KDO onder 18 spelen gelijk met 2-2 waardoor na de 2e speelronde Utrecht 3 punten is uitgelopen op Fico. In de 3e speelronde treffen de Begonia’s en Utrecht elkaar. In een spannend duel komt Utrecht halverwege de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Beide ploegen krijgen wat kleine kansjes, maar het blijft 1-0 tot de laatste minuut als Utrecht uit een vrije trap 2-0 maakt. Fico treft KDO onder 18 en weet niet echt te overtuigen, KDO krijgt zelfs een paar kansjes en Fico weet de geboden kansen niet te verzilveren. Daardoor eindigt het duel in een gelijkspel waardoor Fico de kans op de eindoverwinning zelf verspeeld. Utrecht wint ook de volgende wedstrijd tegen Bolle Pouw met 4-1. De enige overgebleven concurrent Stip verliest in de 4e ronde met 4-0 van Fico waardoor ze op 6 punten blijven steken. Hierdoor is Utrecht, met nog 1 speelronde te gaan, al zeker van de eindoverwinning.

Achteraf bekeken was dit geen spannende voorronde avond, maar zeker wel een heel sportieve. De tribunes waren de hele avond goed gevuld en na afloop werd er tot in de kleine uurtjes nog nagepraat in de kantine.

Zaterdag 14 januari de 2e dames voorronde met de volgende teams: Smallies, Voetbalvrouwen, Zamida, de Pietertjes en KDO 4.

Wij hopen u te mogen begroeten vanaf 18.00 uur op het complex van KDO in de Kwakel.