Titelverdediger Mantel Makelaars wederom finalist

Tijdens de laatste voorronde avond van het 26ste Quakeltoernooi streden de volgende teams voor de laatste finaleplaats: sv. Poldervogels, Mantel Makelaars (titelverdediger), Stift, Fam. Hogerwerf , DKC: de Kwakel Conjo’s en The Mix.

De avond werd door de Poldervogels tegen Mantal Makelaars geopend. Ondanks een zeer snelle voorsprong verloren de Poldervogels vrijwel kansloos van de titelverdediger met 1-7. De 2de wedstrijd van de avond werd moeizaam gewonnen door de fam. Hogerwerf van Stift (4-2). Tijdens de 3de wedstrijd van de avond liet DKC: de Kwakel Conjo’s zien dat zij een serieuze kandidaat voor de finaleplaats zijn. Zij wonnen hun wedstrijd met speels gemak van The Mix (6-0).

De Poldervolgels speelden een prima 2de wedstrijd. Alleen na een 3-1 voorsprong wist Stift toch op verrassende wijze de wedstrijd met 3-4 te winnen. De wedstrijd tussen fam. Hogerwerf en DKC: de Kwakel Conjo’s beloofde op voorhand een spannende te worden. De fam. Hogerwerf kwam na 5 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Vervolgens leek de fam. Hogerwerf op een comfortabele 2-0 voorsprong te komen, maar de spits miste voor open doel! Toch wist men later op een verdiende 2-0 voorsprong te komen en wonnen zodoende van DKC: de Kwakel Conjo’s.

Mantel Makelaars wonnen hun 2de wedstrijd zeer overtuigend van The Mix (11-2). Zij leken met de fam. Hogerwerf uit te gaan maken wie er naar de finaleavond gaat. Helaas wist de fam. Hogerwerf hun 3de wedstrijd niet te winnen van de Poldervogels. De eindstand van de wedstrijd bedroeg 2 tegen 2. Mantel Makelaars kregen in hun 3de wedstrijd eindelijk wat meer tegenstand, maar het mocht niet baten. Tegen DKC: de Kwakel Conjo’s wonnen zij ook hun 3de wedstrijd (3-0).

Stift won hun wedstrijd tegen The Mix vrij probleemloos met 6-0. DKC: de Kwakel Conjo’s speelde een bijna foutloze wedstrijd tegen de Poldervogels. Zij wonnen hun wedstrijd met 1-4. De fam. Hogerwerf maakte ook geen fout tegen The Mix en wonnen de wedstrijd met 9-1. Stift maakte het Mantel Makelaars lang lastig, maar ook deze wedstrijd wist de titelverdediger winnend af te sluiten (5-0).

The Mix wist hun laatste wedstrijd ook niet te winnen. Zij verliezen met 6 doelpunten tegen nul van de Poldervogels. De strijd om de 3de plaatst ging tussen Stift en DKC: de Kwakel Conjo’s. Uiteindelijk wist de DKC: de Kwakel Conjo’s met 4-2 van Stift te winnen. De laatste wedstrijd van de avond is een alles of niets wedstrijd voor de fam. Hogerwerf. Zij moesten winnen van Mantel Makelaars om een finaleplaats te bemachtigen. Na een bloedstollende wedstrijd met een 100% kans op de 1-0, wist Mantel Makelaars de wedstrijd winnend af te sluiten.

De titelverdediger zien wij dus volgende week zaterdag 11 februari terug in de finale van het 26ste Quakeltoernooi en zij nemen het daarin op tegen De Nappies, Utrecht, De toekomst en Sporting Uithoorn. Bij de dames gaan Papagallo, KDO 4, De Smallies en OLV strijden om de titel. Het complete speelschema van de finaleavond is te vinden op www.quakeltoernooi.nl. De finaleavond begint om 18.00 uur in de sporthal op het sportcomplex van KDO.