Sporting Uithoorn wint 4e voorronde Quakeltoernooi

Deze 4e voorronde beloofde een spannende te worden.  Een aantal oud finalisten waren op deze avond ingedeeld: Prohand , WITH accountants en KDO 3. Verder Klaas Kleijn Administratiekantoor en FC Bal op het dak.  Grote onbekende vooraf was Sporting Uithoorn, deze jongens deden voor de 1e keer mee.  De kern van dit team  zijn spelers van UBA sport, wat ook in de KNVB zaalcompetitie uitkomt, versterkt met Ibrahim el Ahmadi en Jordy van Gelderen, beide spelend op hoog niveau.

De 1e speelronde maakte duidelijk welke teams zich gingen mengen om de eindoverwinning. Prohand, Sporting Uithoorn en KDO 3 wisten hun wedstrijd allemaal vrij eenvoudig te winnen en waren de kandidaten voor de overwinning.

In de 2e speelronde  wint KDO 3  van FC Bal op ’t dak, in de laatste minuut stellen ze de overwinning veilig en winnen met 3-1. Prohand en Sporting Uithoorn spelen tegen elkaar, verliezen voor 1 van beide teams zou betekenen dat ze voorlopig afhaken om de bovenste plaats.  In een hele spannende wedstrijd, waar Uithoorn het beste van het spel heeft, wordt er niet gescoord. Hierdoor blijven ze allebei nog in de race. KDO 3 staat nu met 6 punten bovenaan, gevolgd door Uithoorn en Prohand met 4 punten.

KDO 3 weet zijn 3e wedstrijd tegen With accountants ook te winnen,  de 2-0 is verdiend. Het is nu zaak voor Prohand en Uithoorn om geen fouten te maken in hun wedstrijd.  Dat doen ze ook niet, want Prohand wint met 2-1 van FC Bal op ’t dak. De winnende treffer wordt in de laatste 20 seconden gescoord. Sporting Uithoorn wint zijn wedstrijd kinderlijk eenvoudig met maar liefst 9-0 van Klaas Kleijn Administratiekantoor. Hierdoor blijft het reuze spannend, KDO 3 blijft 2 punten voorsprong houden op Uithoorn en Prohand.

De volgende speelronde een cruciale wedstrijd: KDO 3 –  Sporting Uithoorn.  Uithoorn komt al vrij snel op een 1-0 voorsprong door Ibrahim el Ahmadi.  Ook daarna blijven ze aandringen, maar door goed verdedigen en goed keeperswerk van Remie van Oostwaard blijft het 1-0.  Halverwege de wedstrijd komt KDO op gelijke hoogte door een doelpunt van Maurice Bartels, na een mooie combinatie.  Een gelijkspel zou dodelijk zijn voor Uithoorn, er moest gewonnen worden om nog kans op de eindoverwinning te houden.  Een paar minuten voor tijd scoort Uithoorn,  wat technisch de bovenliggende partij is, de 2-1.  Deze stand zou weer fataal zijn voor KDO en dus persen ze er een slotoffensief uit.  Een paar seconden voor de tijd verstreken is wordt een speler van Uithoorn na tijdrekken uit het veld gestuurd en krijgt KDO een vrije trap op zo’n 15 meter van het doel. Helaas voor KDO levert dit niets meer op en is Uithoorn over het geheel  gezien de terechte winnaar.  Prohand moet zijn wedstrijd tegen Klaas Kleijn winnen om in punten gelijk te blijven met Sporting uithoorn.  Het blijft echter steken op 0-0 waardoor Uithoorn vrijwel zeker is van de eindoverwinning. Ze moeten dan alleen nog hun laatste wedstrijd tegen WITH accountants winnend afsluiten.

Dat blijkt nog lastiger dat vooraf verwacht.  Uithoorn komt nog wel op 1-0 maar vrij kort daarna maakt WITH gelijk. Ze bieden heel goed weerstand tegen het technische spel van Sporting Uithoorn en het blijft heel lang spannend en dus 1-1.  Pas 4 Minuten voor tijd wordt het dan toch 2-1 voor Uithoorn. In een alles of niets offensief in een man meer situatie probeert WITH nog wel iets te forceren, maar dit leidt uiteindelijk na balverlies zelfs tot de eindstand van 3-1.

Door dit resultaat is Sporting Uithoorn niet meer te achterhalen voor zowel Prohand als KDO 3 waardoor zij naar de finale gaan op 11 februari.

Volgende week  zaterdag 4 februari de laatste voorronde met de winnaar van vorig jaar Mantel Makelaars. Verder Poldervogels, Stift, fam. Hogerwerf, DKC en The Mix. Het toernooi begint om 18.00 hr. op het complex van sv. KDO.