Spannende 1e damesavond Quakeltoernooi

Zes damesteams streden afgelopen zaterdag op de 1e damesavond van het Quakeltoernooi om twee finaleplaatsen. De avond begint met de wedstrijd van Papagallo tegen OLV. Papagallo begint meteen al met 3 veldspeelster door een vroege blessure en een te late wissel. Resulteert meteen in een 0-1 achterstand. Papagallo komt dit niet meer te boven tegen het slim combinerend OLV. Eindstand 2-4 voor OLV.

DVSA dames uit Amerongen tegen de Futsalmutsen is een wedstrijd met bijna alleen maar tieners in het veld. Met veel loopvermogen en het spel dat alleen maar op en neer gaat is het een zeer behoorlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwers. De Futsalmutsen komen snel op voorsprong gevolgd door een technisch hoogstandje van de dames van DVSA. Die gelijke stand kunnen ze een paar minuten vasthouden, maar dan is het toch weer de Futsalmutsen die de leiding nemen en kan uitlopen naar  3-1.

CSW begint haar 2e wedstrijd meteen goed, nadat de eerste verloren was gegaan in de laatste seconden. Na een schitterende aanval worden de DVSA Dames snel op achterstand gezet. Na het lang spannend te hebben gemaakt om niet uit te lopen wordt uiteindelijk toch verdiend door CSW gewonnen.

De winnende ploeg bij de wedstrijd tussen G. Semp Trosrozen en OLV mag zich na 2 speelronden de koploper noemen van de avond. G. Semp Trosrozen laat meteen zien dat ze deze avond zouden kunnen winnen, door snel de 1-0 te scoren. De geroutineerde vrouwen van OLV proberen door middel van korte snelle combinaties tot scoren te komen. Hiertegenover staan de snelle uitbraken van de jonge dames van G. Semp Trosrozen. Dan zal je natuurlijk altijd zien. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel, 2-2.

Na 3 speelrondes waren het de teams van Papagallo, OLV & G. Semp Trosrozen die voor de bovenste 2 plekken zouden gaan strijden. De Futsalmutsen en CSW waren nog niet uitgeschakeld, maar moesten dan wel de laatste 2 wedstrijden winnen om nog kans te blijven behouden op een finaleplek.

De winnaar van de wedstrijd Papagallo & G. Semp Trosrozen was dan ook een toppertje en zou de eerste finalist moeten opleveren. G. Semp Trosrozen komt halverwege de wedstrijd op voorsprong na een doelpunt van een van de zusjes Helling, en even later verdubbelen ze die voorsprong zelfs. Dit is echter de spannendste wedstrijd van het toernooi, want Papagallo komt knap terug tot 2-2 en 3 minuten voor tijd word de bal zelfs via de kluts in eigen doel gewerkt waardoor Papagallo de eerste finalist is.

In de laatste wedstrijd van de avond doet OLV wat het moet doen, namelijk niet te ruim verliezen van CSW. Sterker nog, ze spelen gewoon netjes 0-0 en zij gaan dus als 2e finalist door naar de finale-avond die op 11 februari gespeeld wordt.

De tweede damesavond staat op het programma voor 14 januari, maar op 7 januari wordt het Quakeltoernooi alweer hervat met een herenavond waarin de teams van Bolle Pouw II, De begonia’s, KDO onder de 18, Stip Reizen en Fico het tegen elkaar opnemen. Dit beloofd een goed begin voor het nieuwe jaar en mooie voetbalavond te worden.

De organisatie van het Quakel toernooi wenst iedereen fijne feestdagen toe en tot 7 januari.