Papagallo wint Quakeltoernooi bij de dames

De damesfinale van het Quakeltoernooi 2011 – 2012 werd afgelopen zaterdag gespeeld door Papagallo, KDO 4, De Smallies en OLV.

De 1e dameswedstrijd van de avond ging tussen Papagallo, de winnaar van de 1e damesvoorronde, en de nummer 2 van de 2e voorronde avond, KDO 4. Papagallo had in het begin van de wedstrijd de overhand en dat kwam ook tot uitdrukking in een 1 – 0 voorsprong. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en waren er wat kleine kansjes over en weer totdat Papagallo 2 minuten voor tijd de wedstrijd op slot gooide en de voorsprong verdubbelde en in de laatste minuut ook nog 3 – 0 scoorde. Daarmee stelden zij hun plek in de finalewedstrijd later op de avond zeker.

De 2e dameswedstrijd van de avond was die tussen OLV (Oud LegmeerVogels) en De Smallies. De laatste had de 2e damesvoorronde gewonnen en lieten al snel in de wedstrijd zien voor de overwinning te gaan door op voorsprong te komen. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande strijd maar 5 minuten voor tijd wist De Smallies op 2 – 0 te komen en dat was voldoende voor een plek in de finale tegen Papagallo.

De strijd om de 3e plaats werd dus gespeeld door KDO 4 en OLV. In een wat nerveuze wedstrijd kwam OLV na 8 minuten spelen op een 1 – 0 voorsprong na een knap uitgespeelde aanval en deze voorsprong wist OLV over de streep te trekken. Daarmee legden zij beslag op de 3e plaats en werd KDO 4 dus 4e.

De Quakeltoernooi finale bij de dames ging tussen De Smallies en Papagallo. De Smallies begonnen voortvarend aan de wedstrijd en namen daarin dan ook terecht de leiding. Maar naarmate de tijd vorderde werd Papagallo sterker en kregen de beste kansen, waaruit 2 keer werd gescoord. Daarmee namen zij een voorschot op de overwinning, totdat 1 minuut voor tijd De Smallies een niet te missen kans op de gelijkmaker kreeg, maar helaas voor hen ging de bal er net niet in. Uit de daarop volgende counter besliste Papagallo de wedstrijd en uiteindelijk werd het zelfs nog 4 – 1. Met deze uitslag wint Papagallo het Quakeltoernooi bij de dames en wordt De Smallies 2e.