Mantel M. FC Bosnie prolongeert titel

De herenfinale van het Quakeltoernooi 2011 – 2012 werd afgelopen zaterdag gespeeld door De Nappies, Utrecht, De Toekomst, Sporting Uithoorn en Mantel Makelaars.

In de 1e wedstrijd speelden De Nappies en Utrecht tegen elkaar. Na een aftastend begin nam De Nappies langzaam maar zeker een overwicht en dat resulteerde na een paar minuten spelen in een 1 – 0 voorsprong. Zonder echt in de problemen te komen werd deze voorsprong uitgebouwd naar 3 – 0 voordat Utrecht met hun enige tegentreffer iets terugdeed. Daarmee begonnen de Nappies voortvarend aan de finale en moest Utrecht in de resterende 3 wedstrijden alle zeilen bijzetten om nog 1e te kunnen worden.

De 2e wedstrijd mocht het enige echte Kwakelse team De Toekomst aan de bak tegen Sporting Uithoorn. De jonge Kwakelaars deden het uitstekend en konden tot een minuut of 4 voor tijd prima meevoetballen met de technisch vaardige spelers van Uithoorn. Met wat kleine kansjes over en weer leek er zelfs een verrassing aan te komen, totdat uit een schitterende individuele actie toch de 1 – 0 voorsprong voor Uithoorn op het bord verscheen na een prachtig schot in de kruising. De resterende minuten werden vrij simpel uitgespeeld alhoewel De Toekomst vlak voor tijd nog een mogelijkheid kreeg om toch met een punt de 1e wedstrijd te eindigen, maar het mocht niet zo zijn. Daarmee begon ook Sporting Uithoorn uitstekend aan de finale.

Titelverdediger Mantel Makelaars trad in de 3e wedstrijd aan tegen De Nappies, die hun 1e wedstrijd al in winst hadden weten om te zetten. Mantel begon uitstekend en scoorde al binnen de minuut met een vlammend schot de 1 – 0. Binnen 10 minuten was deze voorsprong uitgebouwd naar een veilige marge van maar liefst 4 doelpunten! Een paar minuten voor tijd kon De Nappies de spreekwoordelijke eer redden door nog tegen te scoren.

De Toekomst en Utrecht speelden hun 2e wedstrijd tegen elkaar en die ging redelijk gelijk op, met licht overwicht voor de jonkies uit De Kwakel. Dat werd beloond met een 1 – 0 voorsprong uit een heerlijk schot van afstand, maar Utrecht zette deze achterstand vrij snel recht. Met dit gelijkspel leken beide teams elkaar uit te schakelen voor een hoge notering, maar in de laatste minuut werd er een speler van Utrecht met een gele kaart uit het veld gestuurd en dat betekende kansen voor De Toekomst. Jesse Stange benutte dit overtal door 10 seconden voor tijd snoeihard de winnende treffer aan te tekenen en daarmee was er voor De Toekomst nog alles mogelijk, terwijl Utrecht na 2 wedstrijden puntloos bleef.

Sporting Uithoorn en Mantel Makelaars is een op papier prachtig affiche nadat beide ploegen hun 1e wedstrijd in winst hadden omgezet. Al snel in de wedstrijd een niet te missen kans voor Uithoorn, maar bij de 2e paal werd de spits toch nog verrast en liet de bal langs de verkeerde kant lopen. Het spel golfde over en weer met hoogstaand zaalvoetbal, echt finalewaardig. In de 7e minuut kwam Mantel op een 1 – 0 voorsprong door een goede individuele actie langs de zijkant en een geplaatst schot in de verre hoek. Deze voorsprong werd 3 minuten later verdubbeld na een goed uitgespeelde aanval. In diezelfde minuut een prachtige aanval van Uithoorn met een vlammend schot in de kruising, maar de bal stuiterde uit het doel in plaats van erin. Tijdens de daarop volgende corner moest de scheidsrechter een gele kaart trekken voor een speler van Uithoorn nadat er door gediscussieerd werd over het al dan niet achter de lijn stuiteren. Dat betekende een minuutje relatieve rust voor Mantel, maar daarna trok Uithoorn voortvarend ten aanval en ze tekenden ook de aansluitingstreffer aan. De emoties waren zoals ze horen te zijn in een finale en beide partijen speelden vol overgave voor de winst. Door de achterstand moest Uithoorn hiervoor meer risico nemen en in de counter besliste Mantel Makelaars de wedstrijd: 3 – 1.

De Nappies en De Toekomst speelden in hun 3e wedstrijd om niet af te haken in de titelstrijd, en dat deden beide ploegen met hart en ziel. In een wedstrijd met diverse tijdstraffen trok De Nappies uiteindelijk aan het langste eind en won met 2 – 0. Het 1e doelpunt kwam tot stand toen beide partijen met 3 veldspelers in het veld stonden en ondanks verwoede pogingen van De Toekomst om op gelijke hoogte te komen maakte De Nappies in de laatste minuut ook de 2 – 0, en daarmee kwamen zij op 6 punten.

Gaat Utrecht z’n eerste punten pakken, dat was de vraag voor de wedstrijd tegen Sporting Uithoorn. Ondanks een ruim veldoverwicht voor Uithoorn bleef het toch lang 0 – 0, maar na een schitterende steekpass was het een koud kunstje om 9 minuten voor tijd toch op 1 – 0 te komen. Omdat Sporting Uithoorn verzuimde om de score uit te bouwen bleef het spannend en kon Utrecht een paar keer gevaarlijk voor het doel komen, maar uiteindelijk bleek het toch het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn.

In een wedstrijd waarin Mantel Makelaars een voorschot kan nemen op hun 3e Quakeltoernooi overwinning op rij moesten zij de jeugd uit De Kwakel opzij zetten. Binnen 2 minuten doen zij wat er van ze verwacht mag worden, op voorsprong komen. Die voorsprong wordt in de 6e minuut uitgebouwd naar 2 – 0 na een schitterend uitgespeelde aanval en nog een minuut later wordt de wedstrijd definitief beslist met een punter in de kruising. Mantel loopt ondertussen uit naar 5 – 0, maar gelukkig heeft De Toekomst de toekomst en kunnen zij nog vele jaren proberen om het Quakeltoernooi op hun naam te schrijven, ze eindigen uiteindelijk met 3 punten op een knappe 4e plaats.

In de Uithoornse derby tussen Sporting Uithoorn en De Nappies kunnen beide ploegen door winst nog op 9 punten eindigen. In het begin golft het spel op en neer zonder dat er grote kansen gecreëerd worden maar in de 6e minuut komt Sporting Uithoorn toch op een 1 – 0 voorsprong. De wedstrijd kon daarna alle kanten op totdat Uithoorn deze score verdubbelde en daarmee de 2e plek veiligstelde met 9 punten. De Nappies eindigen door dit verlies met 6 punten op de 3e plaats.

De laatste wedstrijd van de finale gaat om “des Keizer’s baard”. Mantel Makelaars kan de overwinning niet meer ontlopen ondanks dat zij nog op 9 punten kunnen blijven steken, gelijk met Sporting Uithoorn. Doordat Mantel echter in hun onderlinge wedstrijd al met 3 – 1 had gewonnen zijn zij definitief winnaar van het Quakeltoernooi 2011 – 2012. De tegenstander in de laatste wedstrijd is Utrecht, en zij hebben dit toernooi nog geen punten weten te halen, maar zelfs bij een (onverwachte) overwinning blijven zij steken op een laatste plaats. Mantel Makelaars wil deze editie echter zonder puntverlies afsluiten, zowel in de voorronde als in de finale winnen zij al hun wedstrijden, deze laatste met 7 – 1 en daarmee zijn ze dus de terechte winnaar van het Quakeltoernooi.