Doelpuntrijke 2de damesavond Quakeltoernooi

De 2de damesavond van het Quakeltoernooi werd geopend door de Smallies en de Voetbalvrouwen. De score werd na 2 minuten spelen geopend door de Smallies. Door een geplaatst schot kwamen de Smallies na 5 minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Na een bekeken steekpass kwamen de Smallies ook op een 3-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd mist de spits van de Smallies een niet te missen kans voor open doel! Na een prima aanval scoorden de Smallies toch hun 4de doelpunt. Na 12 minuten spelen was er dan de 1ste kans voor de Voetbalvrouwen, maar helaas stond het vizier ‘nog’ niet op scherp. Uiteindelijk bereikte de wedstrijd een eindstand van 6-0.

De 2de wedstrijd van de avond vond plaats tussen Zamida en de ‘befaamde’ Pietertjes. Na 1 minuut spelen kwam Zamida door een afstandsschot op een 1-0 voorsprong. Na een schitterende aanval, waarin de speelster van Zamida door een bekeken hakbal haar teamgenoot alleen voor de keeper zette, kwamen de dames op een 2-0 voorsprong. Een rush van de Pietertjes in de 10de minuut werd helaas,  door een verdedigster van Zamida, op de cirkel gestopt. De Pietertjes deedde hun naam eer aan, zonder enige kans, verloren zij de wedstrijd met 7 doelpunten verschil.

De score tijdens de 3de wedstrijd werd na 2 minuten spelen geopend door KDO 4. Na een rommelige situatie voor de goal van KDO kwam RKAV langszij. In de 10de minuut kwam KDO 4 op een 2-1 voorsprong na een prima opgebouwde aanval. Met nog 2 minuten te spelen, kwamen de dames van KDO op een 3-1 voorsprong na een slordige actie van de RKAV verdedigster.

De 4de wedstrijd van de avond beloofde een heuse topper te worden, namelijk tussen de Smallies en Zamida. Beide teams wonnen hun 1ste wedstrijd met speelsgemak. Zamida kwam na 4 minuten spelen door een goede aanval op een 1-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd maakte de Smallies, door een prachtig afstandschot, de gelijkmaker. De eerstvolgende aanval maakte de Smallies ook hun 2de doelpunt van deze wedstrijd. De wedstrijd leek beslist, na een prachtige actie van de spits van de Smallies, 3-1. Door een foutje van de keeper kwamen de Smallies met nog 3 minuten te spelen op een 4-1 voorsprong. De Smallies wonnen na een achterstand toch hun 2de wedstrijd vrij overtuigend, namelijk met 6-1. Zij bestempelde zich zelf door deze overwinning als grote favoriet voor de 1ste plaatst van deze damesavond.

De Pietertjes wisten in hun 2de wedstrijd tegen RKAV tot aan de 9de minuut de ‘nul’ te houden. Het ijs leek daarna gebroken want niet veel later komt RKAV op een 2-0 voorsprong. Ondanks de vele kansen wist RKAV hun score niet verder uit te bouwen. De keepster van de Pietertjes bleek een sta in de weg te zijn, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-0 winst voor RKAV.

KDO 4 wist hun 2de wedstrijd met miniem verschil (1-0) van de Voetbalvrouwen te winnen. Vervolgens denderde de Smallies over de Pietertjes heen. Zij wonnen hun 3de wedstrijd tegen de Pietertjes met 7-0.

De Voetbalvrouwen wisten in hun 3de wedstrijd voor de 1ste keer deze avond te scoren. Na een prachtig uitgespeelde aanval verkleinde zij hun achterstand op RKAV, namelijk 2-1. Eén minuut voor wisten de Voetbalvrouwen op gelijke hoogte te komen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd ging de spits van de Voetalvrouwen alleen op de keeper af. Zij wist de keepster van RKAV fantastisch te omspelen, maar ze vergat te scoren. De wedstrijd eindigde na een zinderend slot in een gelijkspel.

De wedstrijd tussen Zamida en KDO 4 ging gelijk op. Halverwege de wedstrijd kwam Zamida op een 1-0 voorsprong. Deze tussenstand zorgde voor een spannende strijd om de 2de plaats, welke recht gaf op een plaats in de finale. Na 13 minuten spelen kwam KDO 4 toch op gelijke hoogte. De wedstrijd tussen beide KDO teams eindigde in een gelijkspel.

De Smallies wisten ook hun 4de wedstrijd te winnen, waardoor zij als 1ste team voor de finale avond waren geplaatst. In de 4de wedstrijd van de avond behaalde de Pietertjes hun dieptepunt van de avond. Ze verloren met 14-0 van KDO 4. Zamida wist hun 4de wedstrijd eenvoudig met 4-0 van de Voetbalvrouwen te winnen. Zij deden nog mee om de 2de finaleplaats, maar dan moet KDO 4 wel hun laatste wedstrijd tegen de Smallies verliezen.

Een gelijkopgaande wedstrijd tussen de reeds geplaatste Smallies en KDO 4 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit houdt in dat beide teams waren geplaatst voor de finale avond. De wedstrijd tussen de middenmoters van de avond werd in het voordeel van Zamida beslecht. Zij wonnen met 4-0 van RKAV.

De 2de damesavond werd door de Pietertjes en de Voetbalvrouwen geheel in stijl afgesloten. De Pietertjes wisten helaas de gehele avond niet te scoren, maar de Voetbalvrouwen wisten nog wel 1 keer te scoren.