De Toekomst naar finale Quakeltoernooi na fantastisch slot

Afgelopen zaterdag alweer de derde voorronde voor de heren tijdens de 26e editie van dit toernooi. De deelnemende teams van deze avond waren de familie Verbruggen, Fc Bram, Hartog Timmerwerken, De Toekomst, KDO 8 Zaal en Hertha.

De eerste wedstrijd van de avond gaat tussen de familie Verbruggen en het technisch goed spelende Fc Bram. Fc Bram domineert de wedstrijd vanaf het begin met verzorgt en aantrekkelijk voetbal. Zij winnen deze wedstrijd dan ook vrij eenvoudig met 4-1 en laten meteen zien dat zij deze avond niet voor niets zijn gekomen. De tweede wedstrijd gaat tussen twee vriendenteams uit de Kwakel, die niet veel voor elkaar onderdoen. Hartog Timmerwerken hield knap stand tegen de jonge jongens van De Toekomst. Toch wist De Toekomst de volle buit te pakken door twee doelpunten van Jesse Stange en Fabian v/d Hulst. De einduitslag is 3-1.

KDO 8 begint hun eerste wedstrijd niet goed en staat al binnen drie minuten tegen een 3-0 achterstand aan te kijken. Hertha liet zich na deze flitsende start een beetje zakken en toen ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarin KDO 8 nog knap terugkwam tot 3-2. Helaas voor de jongens van KDO hield Hertha goed stand en kwam hun voorsprong niet meer in gevaar. In de vierde wedstrijd mocht de familie Verbruggen het opnemen tegen Hartog Timmerwerken, op papier twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Dit is ook wel te merken want het wordt een nipte overwinning voor de familie verbruggen, die nog een paar spannende momenten beleefden, maar de keeper hield zijn doel netjes schoon. De uitslag bleef bij 1-0.

KDO 8 weet zijn tweede wedstrijd ook niet te winnen van de jonge jongens van De Toekomst. Met snel countervoetbal weten zij de wedstrijd verdiend te winnen met 4-2, en blijven ze in de race voor een finaleplaats.  Hertha weet hun tweede wedstrijd verrassend te winnen van Fc Bram. Zij wisten nog wel op voorsprong te komen, maar de hardwerkende jongens van Hertha weten in de loop van de wedstrijd deze achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Het blijft lang spannend, maar Hertha is de tweede ploeg die mee gaat doen om de finaleplaats en samen met De Toekomst nog niks verloren hebben.

De toekomst verliest zijn eerste punten door 1-1 gelijk te spelen tegen de familie Verbruggen. Nadat FC Bram het nog puntloze KDO 8 verslagen had kreeg ook Hertha het lastig in haar derde wedstrijd. Het Kwakelse Hartog Timmerwerken kwam namelijk met 1-0 voor. Dit was tevens de uitslag. Na drie speelrondes was het dan ook erg spannend.

De vierde spelronde stond in het teken van de wedstrijd tussen de Toekomst en Hertha. Door een geweldige goal van Jesse Stange kwam De Toekomst met 1-0 voor. Dit werd uitgebouwd tot een 3-0 voorsprong. De wedstrijd leek beslist, maar niets bleek minder waar. Hertha kwam namelijk terug tot 3-2. Na zinderde laatste minuten wist De Toekomst toch het hoofd boven water te houden.

De avond eindigde met een grote finale. De enige twee teams die nog kans maakte op een plek in de finaleavond troffen elkaar. Fc Bram had voorafgaand aan de wedstrijd negen punten. De toekomst had één punt meer en had dus aan een gelijkspel genoeg. FC Bram kwam met 1-0 voor. Fabian v/d Hulst alias de paling liet het hier niet bij zitten. Hij scoorde vanaf de linkerkant van het veld de 1-1. De wedstrijd bleef tot de laatste seconde spannend en eindigde uiteindelijk in 2-2. Dit betekende dat De toekomst zich heeft geplaatst voor de finaleavond. Al met al was het een leuke sportieve avond.

Volgende week verwachten wij ook een zinderende avond.  De volgende teams gaan strijden om een plek in de finaleavond:  With Accountants, Sporting Uithoorn, Klaas Kleijn Administratiekantoor, F.C. bal op het dag, Prohand en KDO zaal 3. Hopelijk zien wij u hier om te genieten van een leuke voetbalavond.