De Nappies wint 1e voorronde!

De eerste avond van het Quakel toernooi was meteen een leuke! Twee oud-winnaars van het toernooi, Nieuw Deco Boys en Barnhoorn Flowers (voorheen familie van Rijn), waren op deze avond ingedeeld. Ook speelden er twee teams die vorig jaar de finale avond haalden: de Nappies en Dynojet van der Meer. De Nappies is een team dat onder leiding van Raymond de Jong speelt, met onder andere spelers van Willem II, Hoofddorp, NFC, Argon en Legmeervogels. Verder speelde Jong KDO (dit keer geen bloedstollende wedstrijd tegen oud KDO) en Young and Old deze avond. De wedstrijdbal werd dit keer gesponsord door Dynojet van der Meer.

De eerste wedstrijd van de avond was direct een kraker tussen de twee oud-toernooiwinnaars Barnhoorn Flowers en Nieuw Deco Boys. Mathijs van Rijn maakte de eerste goal van het toernooi voor Barnhoorn Flowers maar dit wisten zij niet vast te houden. Uiteindelijk won Nieuw Deco Boys met 1-2.

In de wedstrijd Jong KDO – Dynojet van der Meer kwam Peter Onderwater in het veld om een vrije trap te nemen. Nadat hij deze gescoord had kreeg hij meteen een `publiekswissel`. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1. Nieuw Deco Boys won ook zijn tweede wedstrijd met 6-1 van Young and Old. Mede door een geweldig doelpunt van Micheal Straayer met een hakbal.

Al snel werd duidelijk welke teams de kanshebbers waren voor de finaleplaats. Dit waren De Nappies en Nieuw Deco Boys, beide met zes punten uit twee wedstrijden. In de schaduw draaide ook Barnhoorn Flowers nog mee met drie punten uit twee wedstrijden. De derde speelronde van de avond begon met de wedstrijd tussen de ongeslagen teams De Nappies en Nieuw Deco Boys. Robin Oussoren opende de score voor De Nappies uit een penalty, 1-0. Dit was tevens de einduitslag. De wedstrijd die hierna volgde was Barnhoorn Flowers tegen Jong KDO. Deze wedstrijd eindigde na een spannende strijd in 2-2 .

Doordat Jong KDO met 1-2 won van Nieuw Deco Boys hoefde De Nappies nog maar één keer te winnen. Dit deden zij direct door Dynojet van der Meer met 3-0 te verslaan. Al met al is De Nappies een mooi team voor in de finale avond.

In het vervolg van het toernooi versloeg Barnhoorn Flowers Young and Old met 13-1. Dit is het record in de historie van het Quakel toernooi. Young and Old eindigde de avond met nul punten maar qua sportiviteit was het zeker een paradepaardje van het toernooi.

Zaterdag 17 december zal de 1e dames voorronde gespeeld worden. Deelnemede teams zijn: Papagallo, OLV, Futsalmutzen, CSW, DVSA Dames en G. Semp trosrozen. De top twee van deze avond plaatsen zich voor de finale van het Quakel toernooi op 11 februari 2012. Het toernooi begint om 18.00 hr. In de sporthal op het KDO complex.